Lichtus Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Browar Tauruss - Coconut Imperial Stout Barwa : ciemnobrunatna - czarna Piana: średniopęcherzykowa beżowa znika szybko Aromat: na pierwszy rzut alkohol i rozpuszczalnik, wyczuwalne nuty kokosa wysycenie: średnie Smak: kawa, kokos, czekolada alkohol, wytrawne, Goryczka: lekko ściągająca, raczej niezalegająca Ogólnie: Alkohol dominuje ale wydaje mi się, że piwo jest jeszcze zbyt młode (rozlew wg etykiety 28.09.2017). Warto poczekać co będzie dalej bo kokos jest fajny , nie dominuje i dobrze bo ma pełnić rolę dopełniającą resztę smaków i aromatów . Mam inne ciemne piwa od Taurussa więc z degustacją jednak jeszcze poczekam. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Lichtus tauruss 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzen_ Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Cześć, byłem dzisiaj w depozycie i zabrałem: Alison - American Wheat Alison - Whisky FES Zostawiałem: Browar Korzenny – Afrykańska SMaSH APA Browar Korzenny – Milk stout na wysłodzinach z RIS-a Stan depozytu na dzień 06.12: Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - West Coast IPA Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Brux West Coast IPA Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Weizenbock Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Roggenbier Browar Przepona - Grodziskie Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Kveik IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Pszeniczne Browar pmzs - Pils? 11,4Browar Insanity Hops - BockBrowar Mikwej - Foreign Extra Stout 16° P Alison - Whisky FES Alison - Stout(z przepisu z Wiki - Stout Opalenicki) Alison - Stout ze świeżym imbirem Browar Korzenny – Afrykańska SMaSH APA Browar Korzenny – Milk stout na wysłodzinach z RIS-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Czołem, dziś nareszcie odwiedziłem depozyt. Po raz pierwszy, nie ostatni Zabrałem: Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Brux West Coast IPA Alison - Whisky FES Zostawiłem: New England IPA x2 Stan depozytu na 8.12: Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - West Coast IPA Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Weizenbock Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Roggenbier Browar Przepona - Grodziskie Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Kveik IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Pszeniczne Browar pmzs - Pils? 11,4Browar Insanity Hops - BockBrowar Mikwej - Foreign Extra Stout 16° P Alison - Stout(z przepisu z Wiki - Stout Opalenicki) Alison - Stout ze świeżym imbirem Browar Korzenny – Afrykańska SMaSH APA Browar Korzenny – Milk stout na wysłodzinach z RIS-a Buk Browar - New England IPA Buk Browar - New England IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek4251 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Byłem, zobaczyłem, kupiłem i zabrałem: Browar przepona Browar pixie dixie- west coast ipa 14,1° Browar Korzenny W11 milk staut Zostawiłem: Witbier Pumpkin ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Browar Przepona i Browar Pixie Dixie - "Brux" West Coast IPA 14,1* BLG / 6,2% Barwa: brąz, nieprzejrzyste, mętne. Bardzo ładna piana, drobno pęcherzykowata. Utrzymuje się dosyć długo. Ładny "lejsing". Aromat: zapach mocno słodowy. Nieco owoców w tle, raczej pochodzących od drożdży niż chmielu, estrowy. Przy mocniejszym pociągnięciu wyczuwalny alkohol. Smak: Znowu pierwsze skrzypce odgrywa słodowość. Po kilku łykach pojawia się alkohol. Goryczka: . Na średnim poziomie, nieco przeciąga się i pozostaje na języku. Piwo na pewno ma już najlepszy czas za sobą. Data butelkowania najlepiej o tym świadczy (30.09.2017). Z chmielu nie pozostało nawet wspomnienie. Dosyć mocno alkoholowe. Po wypiciu połowy, czuć alkohol w głowie. Podobnie w zapachu i smaku, po dłuższym odstaniu wybija się na pierwszy plan. Jest już raczej utlenione. Szkoda, że nie miałem okazji wypić go wcześniej. MistrzSuspensu i tauruss 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzen_ Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Degustacja Alison - American Wheat Wygląd: Kolor słomkowy, lekko zmętnione, piana biała średnio pęcherzykowa, długo utrzymująca się, pozostaje lejsing. Aromat: Bardzo przyjemny cytrusowy ale niezbyt intensywny Smak: Delikatny kwaskowy posmak. Lekkie piwo, trochę cienkie dzięki temu goryczka sprawia wrażenie dużo wyższej niż wynika z etykiety. Odczucie: Goryczka średnia, przyjemnie pozostająca na języku. Wysycenie bardzo dobre. Ogólne wrażenie: Przyjemne lekkie piwo z fajną goryczką i cytrusowym aromatem. Alison - Whisky FES Wygląd: Kolor ciemno brązowe , brunatne, nie przejrzyste Piana drobno pęcherzykowa, beżowa, szybko znika. Aromat: Bardzo intensywna wędzoność, zapach spalonych bandaży. Smak: w smaku paloność i kwasowość trochę kawy. Odczucie: Wysycenie niskie, goryczka średnio wysoka, przyjemna, treściwość średnia Ogólne wrażenie: Świetny aromat wędzonego słodu, bardzo przyjemny smak, goryczka i kwasowość. Dzięki za piwo było bardzo smacznie. tauruss 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Alison - Whisky FES Mam podobne odczucia jak @Korzen_ Bardzo przyjemne piwo. Świetna wędzonka w aromacie. Jedyne co mi przeszkadzało to zbyt wysoka paloność w smaku, ale też nie jestem wielkim fanem takiej goryczki od ciemnych słodów. Trochę przykryła wędzonkę i kawowo-czekoladowe smaki. Ale ogólnie bardzo pozytywnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Stan po mojej dzisiejszej wizycie powinien wyglądać tak: Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Weizenbock Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Roggenbier Browar Przepona - Grodziskie Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Kveik IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Pszeniczne Browar pmzs - Pils? 11,4 Browar Insanity Hops - Bock Alison - Stout ze świeżym imbirem Buk Browar - New England IPA misiek4251 - Witbier misiek 4251 - Pumpkin Ale Browar Domowy Hoppy Pony - Sour Milk Forest Fruit Saison Browar Domowy Hoppy Pony - Peated FES Browar Domowy Hoppy Pony - American Rye Saison Browar Domowy Hoppy Pony - American Weizen Zabrałem African SMaSH NEIPA FES Stout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Browar Domowy Buk - Ziemia Obiecana - NEIPA 15,4 Blg 6,8% alk. Wygląd: Ciemnozłote, bardzo ciemne jak na NEIPA, nawet nie hazy, ale murky. Piana szybko opadła do cienkiego kożuszka. Aromat: Chmielowy, słodkie i przejrzałe owoce tropikalne. W tle morelowo-gruszkowe estry i fenole idące w goździki. Smak: Chmielowy, idący w przejrzałe owoce. W tle już więcej ww. estrów niż w zapachu, dochodzą dziwne nuty bananowych estrów i z intensywniejszym goździkiem. Sporo karmelowości, moim zdaniem za wiele jak na NEIPA. Odczucie: Niskie wysycenie. Piwo jest gładkie, ale mało soczkowe, czy juicy jak ktoś woli, jest konkretnie wytrawne. Dość agresywna i zalegająca goryczka jak na vermonta. No i ten karmel. Ogólne wrażenie: Przyzwoite piwo, będące w zasadzie takim typowym polskim vermontem, gdzie jest to de facto east coast z mniejszą goryczką i większą ilością chmielu na aromat. Weizenowe nuty, to podobno cecha typowa dla drożdży użytych w tym piwie. Mało NE, mnie nie porwało, ale wypiłem ze smakiem. In plus fajna etykieta, choć znalazłem parę literówek na niej. Tak czy tak, dzięki za piwo. Zdjęcie będzie jeśli uda mi się z telefonu wrzucić w edycji... Edytowane 13 Grudnia 2017 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Browar Korzenny - Afrykański SMaSH Tu będzie krócej, piwo żółte, opalizujące. Wygląda bez zarzutu. Jednak mimo bycia raptem niecałe dwa miesiące po rozlewie, jest niemiłosiernie utlenione. Pałętające się w tle białe owoce i delikatną tytoniowość dominuje ten słynny mokry karton i miód. Szkoda, bo po płynnych drożdżach i afrykańskich chmielach, liczyłem na możliwość zapoznania się z tym co RPA oferuje. Ale dziewczyna mówi, że jej smakowało bo było "jak takie lżejsze miodowe" Edytowane 13 Grudnia 2017 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzen_ Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 W tym piwie najbardziej rozczarowany jestem chmielem, też spodziewałem się po nim dużo więcej. A to utlenienie nie wiem skąd tak duże, może temperatura leżakowania w okolicach 20 stopni tak mocno na nie wpłynęła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Alison - Stout 14 Blg 6% ABV Nie ukrywam, nie chce mi się pisać długich recenzji. Ciemnobrązowe, nieco zmętnione, piana szybko znikła. Pachnie fajnie, czekolada, praliny, orzechy, marcepan. W smaku powtórka z aromatu. Jednak nie ma tu ani grama paloności. Gdzieś w tle majaczy mi się jakaś słabiutka, wędzona nuta. Nisko wysycone, goryczka w punkt. Stout może niekoniecznie, ale za to smaczny porter na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Browar Mikwej - FES Czarny, piana też szybko znikła. Dobry, kawowy, palony FES. Bardzo dużo estrów, jest wytrawnie i palono, a jednocześnie gładko i pijalnie. Wyczuwalny, acz nieprzeszkadzający rozpuszczalnik w tle. Dla mnie też minimalnie za wysokie wysycenie. Dobre piwo Mikwej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefkowy Dzwoniec Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Stan po mojej wczorajszej wizycie powinien wyglądać tak: Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Weizenbock Browar Przepona - Grodziskie Browar pmzs - Pils? 11,4 Browar Insanity Hops - Bock Alison - Stout ze świeżym imbirem Buk Browar - New England IPA misiek4251 - Witbier misiek 4251 - Pumpkin Ale Browar Domowy Hoppy Pony - Peated FES Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session NEIPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - APA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Norweskie kwaśne z mango Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Norweskie kwaśne z ananasem Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Grzeczny pseudolambic z agrestem i mango Zabrałem: Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Kveik IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Pszeniczne Browar Domowy Hoppy Pony - Sour Milk Forest Fruit Saison Browar Domowy Hoppy Pony - American Rye Saison Browar Domowy Hoppy Pony - American Weizen Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Roggenbier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alison Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Stan depozytu powinien wyglądać tak: Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Weizenbock Browar Przepona - Grodziskie Browar pmzs - Pils? 11,4 Browar Insanity Hops - Bock Alison - Stout ze świeżym imbiremBuk Browar - New England IPA misiek 4251 - Pumpkin Ale Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session NEIPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - APA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Norweskie kwaśne z mango Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Norweskie kwaśne z ananasem Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Grzeczny pseudolambic z agrestem i mango Alison - Mandarina Bavaria + Citra Pale Ale x2 Zabrałem: misiek4251 - Witbier Browar Domowy Hoppy Pony - Peated FES Zostawiłem: Alison - Mandarina Bavaria + Citra Pale Ale x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Byłem i zabrałem: Browar Insanity Hops - Bock Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Norweskie kwaśne z mango Browar pmzs - Pils? 11,4 Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Grzeczny pseudolambic z agrestem i mango misiek 4251 - Pumpkin Ale Buk Browar - New England IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session NEIPA Browar Przepona & Browar Pixie i DIxie - Weizenbock Alison - Mandarina Bavaria + Citra Pale Ale Zostawiłem: Smoked Stout Coconut Imperial Stout Imperial Stout Imperial Coffee Stout x2 Brown Ale x2 Christmas Brown Ale Aktualny Stan: Alison - Mandarina Bavaria + Citra Pale Ale Browar Przepona - Grodziskie Browar Insanity Hops - Bock Alison - Stout ze świeżym imbirem Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - APA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Norweskie kwaśne z ananasem Browar Tauruss - Smoked Stout Browar Tauruss - Coconut Imperial Stout Browar Tauruss - Imperial Stout Browar Tauruss - Imperial Coffee Stout x2 Browar Tauruss - Brown Ale x2 Browar Tauruss - Christmas Brown Ale Jak ktoś dobrze policzy, to wyjdzie mu, że zabrałem jedno za dużo, a dokładniej oddałem jedno za mało, bo spotkałem w Piwnicy Markos227 i oddałem mu jednego Smoked Stouta no i już nie uwzględniłem tego w obliczeniach. Mam nadzieje, że mi wybaczycie, szczególnie, że piw w depozycie stoi sporo. pmzs 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspode Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Pierwsza wizyta w depozycie zaliczona. Chciałem zostawić 2 piwa, ale że miałem wątpliwości co do jakości Milk Stoutu, ostatecznie go nie zostawiłem. Trochę się wahałem co wziąć, bo brak mi doświadczenia. Ostatecznie zdecydowałem się na coś co sam chcę wkrótce uwarzyć. Pobrałem Browar Tauruss - Smoked Stout Zostawiłem Pierwszy z Brzegu - AIPA Aktualny Stan: Alison - Mandarina Bavaria + Citra Pale Ale Browar Przepona - Grodziskie Browar Insanity Hops - Bock Alison - Stout ze świeżym imbirem Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - APA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Norweskie kwaśne z ananasem Browar Tauruss - Coconut Imperial Stout Browar Tauruss - Imperial Stout Browar Tauruss - Imperial Coffee Stout x2 Browar Tauruss - Brown Ale x2 Browar Tauruss - Christmas Brown Ale Pierwszy z Brzegu - AIPA Do tej pory rozlewałem do butelek 0,33 litra, ale do depozytu będę musiał zaopatrzyć się w kilka 0,5 l. Głupio tak wymieniać 0,5 na 0,33. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspode Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Degustacja Smoked Stout z Browaru Tauruss Wygląd: Czarne nieprzejrzyste. Piana ciemnobeżowa, bardzo szybko opada utrzymując się tylko przy szkle. Po dłuższym czasie nie pozostaje już nic. Zapach: Lekka wędzoność kojarząca się z dawno wygasłym ogniskiem, kominkiem. Nos szybko się przyzwyczaja i po paru minutach aromat gdzieś znika. Do tego delikatna paloność. Smak i odczucie: Trochę wędzone, trochę kawowe, lekko ściągające. Przyjemne lekkie wysycenie, alkohol bardzo ładnie ułożony. Po przełknięciu, w ustach zostaje paloność i odczucie ściągania. Podsumowanie: Osobiście wolę pełniejsze i mocniej wędzone piwa, ale paloność jest w sam raz. Trochę za długo pozostaje na języku i podniebieniu. Świetnie komponowało by się z jakąś czekoladą, która to skontruje. Po za tym bardzo pijalne i mimo, że nie trafia do mnie w 100% to jakby było gdzieś na kranie to nie wahałbym się kupić, bo jest po prostu dobre. Edytowane 23 Grudnia 2017 przez Gaspode tauruss 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Browar Bunt (misiek 4251) - Pumpkin Ale Ciężko mi w sumie oceniać to piwo, bo pierwszy raz piję pumpkina. Aromat: Całkiem sporo się tu dzieje, jest aromat chmielowy, słodowość, jakieś lekkie nuty kwaśne, no i chyba coś z tej dyni, bo jest w tym niepiwnego, ale nie czuje przypraw korzennych, które są wymienione w składzie. Wygląd: Mocno mgliste, ciemno bursztynowe, drobnopęcherzykowa, beżowa piana Smak: dominuje smak chmielu, na drugim planie mieszanka słodów i ta kwaskowatość Goryczka: Ciężka, dominuje nad piwem, jest dość tępa i zalega Jeżeli chodzi o ogólne odczucie, to moim zdaniem jak na piwo, gdzie główną atrakcją ma być dynia, to za dużo smaku i aromatu szlachetnych chmieli - piwu najbliżej do jakiś bitterów. Goryczka słabo ułożona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefkowy Dzwoniec Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Browar Domowy Hoppy Pony - American Rye Saison Wygląd: Piana drobnopęcherzykowa, obfita, znaczy szkło. Jasne, raczej przezroczyste. Aromat: multiwitamina, "saisonowe siano", Smak: Czuć alkohol (trochę fuzle), owoce, słodycz. Odczucie: wysycenie średniowysokie. Goryczka dość długa. Ogólne wrażenie: Przyzwoite piwo, trochę zbyt alkoholowe jak dla mnie, czuć że saison i że american. Nie byłem w stanie wyczuć pomarańczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefkowy Dzwoniec Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Browar Domowy Hoppy Pony - Sour Milk Forest Fruit Saison Wygląd: czerwone, rubinowe, przezroczyste, piana znikoma, wysycenie niskie Aromat: sok porzeczkowy Smak: soczek, alkoholu nie czuć w ogóle, Odczucie: wysycenie średniowysokie. Goryczka dość długa. Ogólne wrażenie: Pijalność wysoka, odczucie łączące słodkość i kwaśność, które bardzo podbija pijalnośc i chce się brać kolejny łyk. Wszyscy byli zachwyceni. tauruss i ATP 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzen_ Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Aktualizacja Pobrałem Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Norweskie kwaśne z ananasem Zostawiłem Browar Korzenny - Christmas Ale leżakowane z płatkami dębowymi Aktualny Stan: Alison - Mandarina Bavaria + Citra Pale Ale Browar Przepona - Grodziskie Browar Insanity Hops - Bock Alison - Stout ze świeżym imbirem Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - APA Browar Tauruss - Coconut Imperial Stout Browar Tauruss - Imperial Stout Browar Tauruss - Imperial Coffee Stout x2 Browar Tauruss - Brown Ale x2 Browar Tauruss - Christmas Brown Ale Pierwszy z Brzegu - AIPA Browar Korzenny - Christmas Ale leżakowane z płatkami dębowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzen_ Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Degustacja: Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Norweskie kwaśne z ananasem Aromat: Silny zapach kwaśny, trochę stajni, umiarkowany aromat ananasowy. Wygląd: Kolor piwa jasno żółty, zamglony. Piana biała, luźna, nikła bardzo szybko znika. Smak: Bardzo kwaśne ale czysto od kwasu mlekowego, retronosowo ananas. Goryczka: Nikła. Odczucie: Piwo smukłe, wysycenie wysokie, musujące (jak w szampanie) Ogólne wrażenie: Trochę za kwaśne, choć ja lubię ekstremalne doznania. Kwaśność bardzo czysta od bakterii kwasu mlekowego, wyczuwalny ananas, przyjemne musowanie. Piwo rześkie, orzeźwiające. Edit: Piwo jest fest kwaśne, wykręca zęby Edytowane 28 Grudnia 2017 przez Korzen_ Stefkowy Dzwoniec 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alison Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 z góry przepraszam za krótkie recenzje, warunki do degustacji tym razem były średnie. misiek4251 - Witbier Piwo dość łagodne, miałem wrażenie, że dość długo już leży. W aromacie niewiele aromatów Witbierowych. Kolendra jeżeli była to delikatna, pomarańczy w ogóle nie wyczuliśmy. Mimo to nie było w tym piwie nic złego i wypiliśmy z przyjemnoscią. Nasycenie jak styl dość niskie. Browar Domowy Hoppy Pony - Peated FES Piana delikatna, dość szybko się zredukowała. Zapach z butelki jak i ze szklanki genialny. Chyba najlepsze piwo z torfem jakie piłem. Wędzonka wyczuwalna ale nie tak mocna jak się spodziewałem. Nastawiłem się na coś co będzie się piło godzine, a było całkiem inaczej. Pełne, słodkawe, lekkie toffi, czekolada. Palonka umiarkowana. Dzięki za możliwość spróbowania. ATP 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Radosław Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Aktualizacja Mój pierwszy raz w depozycie. Ale jajca Pobrałem Browar Tauruss - Coconut Imperial Stout Pierwszy z Brzegu - AIPA Zostawiłem Browar Radosław - Vader (Burnt Ale) Browar Radosław - Rześkie Gody (Berliner Weisse Sour) Aktualny Stan: Alison - Mandarina Bavaria + Citra Pale Ale Browar Przepona - Grodziskie Browar Insanity Hops - Bock Alison - Stout ze świeżym imbirem Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - APA Browar Tauruss - Imperial Stout Browar Tauruss - Imperial Coffee Stout Browar Tauruss - Brown Ale Browar Tauruss - Christmas Brown Ale Browar Korzenny - Christmas Ale leżakowane z płatkami dębowymi Browar Radosław - Vader (Burnt Ale) Browar Radosław - Rześkie Gody (Berliner Weisse Sour) Edytowane 14 Stycznia 2018 przez Browar Radosław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi