Stasiek Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 5. piwo jasne ze słodów6. piwo ciemne ze słodów 7. piwo ze słodu o ekstrakcie powyżej 14° Plato Jak myślicie czy kategorie 5 i 6 mają w domyśle "...o ekstrakcie do 14°Blg"?. Nigdzie nie jest to napisane. Taki doppelbock albo porter teoretycznie może być albo w kategorii 6 (bo ciemny) albo 7 (bo >14°Blg). Jasne to wiadomo: pils, marcowe... Ale taki np koźlak jasny? Albo tripel? Czy też się "łapią" do tej kategorii? Dori, jak tam ładowność Twojego samochodu? Zmieściła by się jeszcze skrzynka piwa ode mnie i Infama? Możesz nas dopisać na rezerwową listę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 5. piwo jasne ze słodów6. piwo ciemne ze słodów 7. piwo ze słodu o ekstrakcie powyżej 14° Plato Jak myślicie czy kategorie 5 i 6 mają w domyśle "...o ekstrakcie do 14°Blg"?. Nigdzie nie jest to napisane. Taki doppelbock albo porter teoretycznie może być albo w kategorii 6 (bo ciemny) albo 7 (bo >14°Blg). Jasne to wiadomo: pils' date=' marcowe... Ale taki np koźlak jasny? Albo tripel? Czy też się "łapią" do tej kategorii? Dori, jak tam ładowność Twojego samochodu? Zmieściła by się jeszcze skrzynka piwa ode mnie i Infama? Możesz nas dopisać na rezerwową listę?[/quote'] Lista na forum była tylko listą orientacyjną, w żaden sposób nie wiążącą, proszę więc bardzo o przesyłanie konkretnych zgłoszeń do mnie na PW lub mailem , jak dostanę wszystkie zgłoszenia to jakoś przeliczę/sprawdzę ile zmieści mi się do samochodu, ewentualnie będziemy obcinać Sądzę, że kategorie 5 i 6 dotyczą piw o ekstrakcie poniżej 14°Blg, zaraz się upewnię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Szybko udało mi się uzyskać odpowiedź Kategorie 5 i 6 dotyczą piw o ekstrakcie do 14°Blg, piwa o ekstrakcie 14°Blg i powyżej zaliczane są do kategorii 7. Jeśli tych piw zgłoszonych do kategorii 7 będzie dużo, to jury przed konkursem może zadecydować o rozdzieleniu tej kategorii na "specjalne jasne" i "specjalne ciemne". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Przypominam, że termin przysyłania zgłoszeń upływa jutro o północy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ja sobie dam spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Jeszcze tylko przez 3 godziny przyjmuję zgłoszenia Wygląda na to, że jeśli przez te 3h nie zaleje mnie masa zgłoszeń, to powinno się udać załadować wszystkie zgłoszone piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ja jak deklarowałem wcześniej piszę się na trzy piwa. W kolejności to było 5,6,7. Czyli 10 euro. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ja jak deklarowałem wcześniej piszę się na trzy piwa. W kolejności to było 5,6,7. Czyli 10 euro. JK To proszę wyślij wszystkie dane o które prosiłam na PW lub na dori@piwo.org Tak jak pisałam będę przyjmować tylko pełne zgłoszenia i tylko te przesyłane na PW lub mailem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 cholera przeoczyłem to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 cholera przeoczyłem to Kurde, powstrzymam się. Tz może jeszcze Cię Dori dopisze, ale nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zapisy zakończone Do udziału w konkursie zgłosiło się 13stu piwowarów, ponad 30 piw czyli ponad 120 butelek . Ja myślę, że jakoś się zapakuję do swojego kombika. Wysłałam zapytanie do p. Pokrievki, czy on da radę to odebrać. Jak tylko dostanę odpowiedź to będziemy działać dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 cholera przeoczyłem to Kurde' date=' powstrzymam się. [...'] Jednak się nie powstrzymałeś: A tak nawiasem mówiąc taka przesyłka to spore wyzwanie logistyczne. Nie dysponujemy wspólną półciężarówką, która załatwiłaby transport "od A do Z". W grę wchodzą m.in. możliwości transportu Słowaków (aktualnie ustalane). W związku z tym jakiekolwiek opóźnienia zgłoszeń wprowadzałyby chaos organizacyjny a może nawet dezorganizowałyby podjęte działania. Nie ja jednak jestem organizatorem więc wybaczcie za wtrącenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 cholera przeoczyłem to Kurde' date=' powstrzymam się. Tz może jeszcze Cię Dori dopisze, ale nie wiem. [/quote'] Spoko spoko wszedłem na ostatnią chwile - musiałem błagać Dori na kolanach i obiecać że do końca roku okna będę jej mył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Spoko spoko wszedłem na ostatnią chwile - musiałem błagać Dori na kolanach i obiecać że do końca roku okna będę jej mył ...no to się wkopałeś - coś mi się okna przybrudziły po Świętach, przydałoby się umyć :) Infam - wiesz jak na razie chyba na firmową ciężarówkę nie mamy co liczyć, więc musimy sobie jakoś radzić. Ja obiecuję, że dołożę wszelkich starań, aby to wszystko zgrać/zorganizować Słowacy odpisali, że powinni się zabrać. Więc mam nadzieję, że wszystko pójdzie bez większych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Małe podsumowanie Obsadę konkursu będziemy mieli silną i sądzę, że w kategoriach piw warzonych ze słodów będziemy w większości. Z tego co się zdążyłam zorientować to Słowacy warzą głównie z ekstraktów. Oprócz nas i Słowaków w konkursie wystartują także piwowarzy z Czech i Węgier. Oto nasza reprezentacja: - Stasiek - adanjan - 2artur2 - coder - anteks - Infam - yemu - wena - Zdrój - pieron - thobeta - dori Adres do wysyłki poszedł w ubiegłym tygodniu do wszystkich na maila, dziś wieczorem wyślę numer konta, na który należy wpłacić opłatę za udział w konkursie. Trzymajmy kciuki, aby się wszystko udało !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoszenia do konkursu wysłane do organizatorów i zaakceptowane Teraz czekam na przesyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Pierwsze piwa już znalazły się w mojej piwniczce We wtorek dotarła przesyłka od adanjana. Wczoraj Wena dostarczył mi piwa swoje i Pierona. Czekam na kolejne przesyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Cześć Chłopaki zapomnijcie żeby te piwa dotarły na Słowacje ;-) Dori z mężem bedzie jurorką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Cześć Chłopaki zapomnijcie żeby te piwa dotarły na Słowacje ;-) Dori z mężem bedzie jurorką No tak, do majowego grillowania jak znalazł, kasę na coś na grilla też już zebrałam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 No tak, do majowego grillowania jak znalazł, kasę na coś na grilla też już zebrałam No to fajna majówka się zapowiada. Mogemy do Ciebie zjechać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 No tak' date=' do majowego grillowania jak znalazł, kasę na coś na grilla też już zebrałam [/quote']No to fajna majówka się zapowiada. Mogemy do Ciebie zjechać? Jasne, oczywiście zapraszam Piwa ci u mnie pod dostatkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 No to koledzy jesteśmy zaproszeni. Ale jest pewne ale? Sami nie traficie musicie mnie zabrać ze sobą ja wiem jak dojechać. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 No to koledzy jesteśmy zaproszeni. Ale jest pewne ale? Sami nie traficie musicie mnie zabrać ze sobą ja wiem jak dojechać. JK A koledzy kolegów i koleżanek mogą też przyjechać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Tak się zapowiadacie, że zapasy kiełbasy, karkówki i żeberek na grilla już zrobiłam, piwa raczej też nie braknie więc zapraszam No to koledzy jesteśmy zaproszeni. Ale jest pewne ale? Sami nie traficie musicie mnie zabrać ze sobą ja wiem jak dojechać. JK Koniecznie, tym razem na piwo, a nie kawę A wracając do konkursu to zapasy w piwnicy uzupełnione o piwa od 2artur2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Wczoraj dotarła cała i zdrowa wieeeelka, pancerna paczka z piwami od: Infama, Staśka, Codera i Yemu Czekam więc jeszcze na 3 przesyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi