bielok Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Cześć Warzy ktos jutro ? taka cisza i spokój na forum jakby sie wszyscy szykowali do warzenia Ja w każdym razie jutro zacieram weizena z podwójna dekokcją wg. Anteksa http://www.browar.biz/forum/showpost.php?p=805232&postcount=627, sprawdzę także jak się moje kwaskowe marcowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Warzy ktos jutro ? Ja się zasadzam na dwie warki jednego dnia, marcowe i pilsa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Ja się zasadzam na dwie warki jednego dnia, marcowe i pilsa. Szalejemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 cześć Szalejemy będzie miał mniej zmywania jakby warzył 2x Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Żona jedzie do koleżanki na ploty, więc muszę wykorzystać kuchnię na maxa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 A ja może i cos uwarzę. Albo i nie , zależy czy starter ruszy. Miałem ochote na Munich Helles, ale mrozonka Munich Lager nie ruszyła. Nastawiłem starter London Ale, półroczna mrożonka, powinna ruszyć. Ale na razie nie daje znaku życia. A słody mam już ześrutowane na Brown Ale w stylu Newcastle. Namnożę sobie gęstwy i potem nastawie IPA na konkurs elroya, bo to co już zrobiłem okazało się marne. Poza tym walczę z fermentacją roggenbierów, ale to już inna historia.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Żona jedzie do koleżanki na ploty Moją wyeksportuję z "kleszczami" w niedzielę i do lecę warzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts