LukaszU Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 a to chmielenie tylko mosaiciem nie daje takiego efektu mocno kwiatowego, cięzkiego i w konsekwencji piwo nie wydaje się być ciężkie? Ja zabutelkowałem właśnie warkę single hop wg. Andy'ego. Jestem naprawdę zaskoczony kwiatowym bukietem tego piwa, jak dla mnie rewelacja ! Kojarzy mi się z pyłkiem kwiatów, z czymś lekkim Już nie mogę się doczekać jak otworzę pierwszą butelkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Przepraszam że odkopię ale właśnie robię ape z tego przepisu i ciekawi mnie Twoja recenzja i wszelkie spostrzeżenia (rady, uwagi). Z góry dziękuję. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Września 2016 przez dpiast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe11 Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 przepraszam , pytanie nie do mnie ale Mosaic ma potencjał single hoop na nim daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 No właśnie bardzo jestem ciekaw wyniku tej receptury. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wormo Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 No właśnie bardzo jestem ciekaw wyniku tej receptury. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Robiłem to piwko 2 razy , lekko zmieniłem recepturę i jest naprawdę bardzo dobre . Moja receptura jest TU . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Dzięki, ja też lekko zmodyfikowałem. Podobnie do Twojego. Właśnie się zaciera :-) Edyta: No i teraz czas na drożdże i do schowka. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Września 2016 przez dpiast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opeciarz Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Dzięki, ja też lekko zmodyfikowałem. Podobnie do Twojego. Właśnie się zaciera :-) Edyta: No i teraz czas na drożdże i do schowka. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka W sobotę również warzyłem to piwko według tego samego przepisu. Zastanawiam się czy na zimno nie sypnąć więcej niż w oryginalnym przepisie, do dyspozycji mam 100 gramów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Kurde, pierwszy raz mam na powierzchni podczas zlewania na cichą takie grudki (drożdże?) i plamy. Plamy takie jakieś chyba oleiste. Zakażenie czy to normalne? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Października 2016 przez dpiast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Na moje oko coś nie teges jest. Jak zapach i smak ? Edit: Znaczy grudki to norma bardziej te plamy niepokojące. Edytowane 2 Października 2016 przez Skajo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Zapach i smak w normie. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 pozostałości po pianie i drożdżach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 pozostałości po pianie i drożdżach...Obyś miał rację. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Nie ma na tym zdjęciu niczego niezwykłego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Piwko wyszło super smaczne. Zostało mi ostatnie 5 butelek ☺ Dziękuję wszystkim pomocnym i autorowi receptury. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Po udanym odtworzeniu powyższego przepisu na Single Hop APA Mosaic postanowiłem zrobić to samo piwo ale zamiast Mosaica dać w to miejsce tylko Citre. Gar z zawartością właśnie się chłodzi a schłodzona już próbka pokazuje 15Blg. Celowałem w 12-13Blg. Dolać wody (ile?) czy zostawić jak jest? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 litry* blg = litry * blg litry * 15 = litry po dolaniu * 12 litry po dolaniu = litry ile masz *15/12 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Dzięki :-) Edit: ale w sumie dolewać czy zostawić jak jest? Te 2-3 blg bardzo wpłynie na gotowe piwo? Po za większą ilością % będzie też pełniejsze w smaku? Edit2: dobra, zrobiłem z tego 14stkę. :-) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Grudnia 2016 przez dpiast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Pisałem do autora ale niestety brak odpowiedzi. Chciałbym zrobić IAIPA z receptury w tym temacie. Jakie suchary będą najlepsze? Niestety innej opcji niż suche drożdże nie mam. Edytowane 25 Maja 2017 przez dpiast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Us-05 dpiast 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Czy widzi ktoś z Was przeciwwskazania, żeby to piwo zacierać jednotemperaturowo? Np. tak w 67-68 C? Edytowane 27 Września 2017 przez soczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Czy widzi ktoś z Was przeciwwskazania, żeby to piwo zacierać jednotemperaturowo? Np. tak w 67-68 C?Żadnych, możesz działać. Ewentualnie dorzuć mash out, ale warzą bez i też działa.Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Dziękuję za wiadomość. Zacieram na płycie ceramicznej i podgrzewanie do kolejnych przerw to lekka katorga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlow Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Oba piwa w tym wątku są na pilzneńskim, jak myślicie czy jak dam pale ale to jaka będzie różnica (oprócz trochę ciemniejszego koloru)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opeciarz Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Praktycznie niewyczuwalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ayodele Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Wracając do tytułowego piwa-single hop Mosaic Andrzeja Milera , chciałbym spytać jak długo można przechowywać to piwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się