myszmen Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Cześć, milo mi zagościć na waszym forum. Swoją przygodę z browarnictwem domowym ropocząłem w grudniu zeszłego roku. Pierwsza warka z ekstraktów nie dała zadowalających rezultatów, więc postanowiłem doczytać na forum i już za kilka dni drugie podejście (narazie z ekstraktów z chmieleniem). Zobaczymy co z tego będzie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witam pana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemu Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 witamy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witam, zacznij już od słodów będziesz wtedy bardziej zadowolony. miłego warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totislaw Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witamy i powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszmen Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Nie warze sam. Postanowiłem z kolegą jeszcze raz wypróbować ekstrakty. Mamy juz wszystko co potrzebujemy więc zmieniać planów nie będziemy. Często czytam porady w stylu "zaczynaj odrazu od słodów nie pożałujesz" ale ja wole wprowadzać się stopniowo i łagodnie. Na wszystko przyjdzie czas Dzięki za miłe powitanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymin72 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witaj. Trzymam kciuki. Pozdrowionka:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Cześć, milo mi zagościć na waszym forum.Swoją przygodę z browarnictwem domowym ropocząłem w grudniu zeszłego roku. Pierwsza warka z ekstraktów nie dała zadowalających rezultatów Witam i pozdrawiam A z tą pierwszą warką co było nie tak??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszmen Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Smak nie był zadowalający. Jakieś takie mdłe. Prawdopodobny błąd polegał na zbytnim rozcienczeniu warki (nie wiem jak to mierzyliśmy ale wyszło nam 49 butelek 0,5 z dwóch ekstraktów - sporo za dużo bo licząc pozostały osad po dwóch dekantacjach początkowo mieliśmy ponad 25 litrów). Do tego dwutygodniowa fermentacja burzliwa w prawdopodobnie zbyt wysokiej temperaturze (nie mierzyliśmy). Dodatkowym utrudnieniem jest fakt, że warzymy u kolegi, który mieszka 100km ode mnie Generalnie jest dużo niewiadomych, nieprzyłożyliśmy się i zamierzamy sie poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witam serdecznie i życzę samych udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 witam sekcja Sulechowska rośnie w siłę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Smak nie był zadowalający. Jakieś takie mdłe. Prawdopodobny błąd polegał na zbytnim rozcienczeniu warki (nie wiem jak to mierzyliśmy ale wyszło nam 49 butelek 0,5 z dwóch ekstraktów - sporo za dużo bo licząc pozostały osad po dwóch dekantacjach początkowo mieliśmy ponad 25 litrów). Do tego dwutygodniowa fermentacja burzliwa w prawdopodobnie zbyt wysokiej temperaturze (nie mierzyliśmy).Dodatkowym utrudnieniem jest fakt, że warzymy u kolegi, który mieszka 100km ode mnie Generalnie jest dużo niewiadomych, nieprzyłożyliśmy się i zamierzamy sie poprawić. Witam! przynajmniej dużo było moja pierwsza warka też jest rozwodniona i też dużo wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszmen Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam!przynajmniej dużo było moja pierwsza warka też jest rozwodniona i też dużo wyszło Piwko już się kończy ponieważ zasmakowało kilku znajomym Poza tym piwko to idealnie nadaje się jako marynata do mięs na grilla Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam!przynajmniej dużo było moja pierwsza warka też jest rozwodniona i też dużo wyszło Piwko już się kończy ponieważ zasmakowało kilku znajomym Poza tym piwko to idealnie nadaje się jako marynata do mięs na grilla Pozdrawiam mi by żal było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszmen Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 mi by żal było Mi nie było, bo mi nie smakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się