Usiu Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 4. HIT - otwarta miseczka z octem winnym z odrobiną płynu do mycia naczyń - po jednym dniu całe dno usłane muszkami. Specjalnie, żeby tę metodę przetestować kupiłem ocet winny, oby rzeczywiście był HIT No i lipa, zero muszek w misce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeuss Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 dziwne u mnie działa nawet na occie spirytusowym - z tym że dodaję do niego odrobinę (kilka kropel) własnego wina, albo soku z cytryny .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 4. HIT - otwarta miseczka z octem winnym z odrobiną płynu do mycia naczyń - po jednym dniu całe dno usłane muszkami. Specjalnie, żeby tę metodę przetestować kupiłem ocet winny, oby rzeczywiście był HIT No i lipa, zero muszek w misce. Otwórz okno, daj im wlecieć do mieszkania najpierw poza tym, jak zero muszek, to w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ja na muszki owocówki robię taka pułapkę i tez działa. http://www.wykop.pl/ramka/865171/pulapka-na-muszki-owocowki-dziala/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 4. HIT - otwarta miseczka z octem winnym z odrobiną płynu do mycia naczyń - po jednym dniu całe dno usłane muszkami. Specjalnie, żeby tę metodę przetestować kupiłem ocet winny, oby rzeczywiście był HIT No i lipa, zero muszek w misce. Otwórz okno, daj im wlecieć do mieszkania najpierw poza tym, jak zero muszek, to w czym problem? Problem w tym, że jak wczoraj przelewałem piwo na cichą to mi muszki latały, mam nadzieję, że żadna się nie utopiła w piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 A ja polecam postawienie w pomieszczeniu z fermentatorem ze dwóch płytek Globol. Ja mam w każdym pomieszczeniu po jednej i nigdy nawet mucha mnie nie obudzi, co wleci to zaraz pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveCezar Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Ave piwowarzy! Jako że nie miałem okazji się jeszcze przywitać - Witam! i podpinam się pod wątek. Tornado 2000... W lipcu wylałem całego saisona, właśnie z powodu muszek. Naczytałem się już trochę z różnych źródeł i zgadzam sie że lato to kiepska pora na warzenie (zwłaszcza w tym roku). był to pierwszy "skunks" jaki mi się przytrafił więc pierwsze skażenie za mną (po sześciu warkach) Ave! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeuss Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Ave! morituri te salutant! czasami tak bywa - infekcja każdemu może się zdarzyć, niestety .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tornado2000 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Przebolałem stratę. Czekam na ochłodzenie , a wszystkim dziękuję za wyśmienite przepisy na łapki owadowe, zastanawiam się tylko jak dawniej walczyli piwowarzy nie posiadając takiego wspaniałego forum . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Muchy były w oborach, na gnoju itp. Teraz pchają się do ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Przebolałem stratę. Czekam na ochłodzenie , a wszystkim dziękuję za wyśmienite przepisy na łapki owadowe, zastanawiam się tylko jak dawniej walczyli piwowarzy nie posiadając takiego wspaniałego forum . Warzyli tylko w tradycyjnym okresie warzenia od św. Michała (29 września) do (bodajże) św. Jerzego (23 kwietnia). W okresie wiosenno - wakacyjnym nie warzono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Warzyli tylko w tradycyjnym okresie warzenia od św. Michała (29 września) do (bodajże) św. Jerzego (23 kwietnia). W okresie wiosenno - wakacyjnym nie warzono. Do św. Grzegorza - 12 marca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi