Singer Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Jestem już od ok, dwóch tygodni w szeregach domowych browarników ale dzisiaj miałem chwilkę na takie luźne przeglądy tematów na forum.Do tej pory studiowałem tematy te najważniejsze czyli podstawy. Oczywiście powoli kompletuję zabawki. Szukam jeszcze taboretu oraz balingomierza. Polećcie mi konkretny model bo nie chcę kupić czegoś co mnie będzie oszukiwało. Nie ufam produktom z marketów! To na razie tyle.... chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierog Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 powodzenia w kompletowanu sprzętu i oczywiscie warzeniu piwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Jeżeli mogę polecić taboret, to bierz ten model poniżej. Akurat zdjęcie z Eskotu, ale znajdziesz na allegro i w sklepach dokładnie takie same. Model z termoparą i zapalarką, w tej starej "kanciastej" konstrukcji. W areometr bym zainwestował i wziął ten z Brewfermu lub Alla France. Z Biowinu też działają pod warunkiem, że trafisz na dobry egzemplarz. ps: na forum mamy dużo kobiet, więc mogłeś już podpaść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciu Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witaj! zajrzyj do sklepów dla piwowarów. Polecam porównywarkę dla piwowarów na piwo.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Witaj na forum! Mam taki taboret, który poleca elroy. Jestem z niego zadowolony, uważam że to dobry stosunek funkcjonalności do ceny Co do ballingometru to nie kupuj najtańszych - są niedokładne, a na domiar złego skala wewnątrz rurki się przesuwa i ciągle trzeba je skalować i korygować pomiary. Ostatnio kupiłem taki za ok. 40 zł i całkiem się sprawdza... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi