moon Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 <br />Zdecydowanie chodzi mi o tę pierwszą. Kolega Wesoly rzadko odpisuje na wiadomości.<br /> Ta pierwsza trochę też wygląda inaczej niż na zdjęciu z kegiem. Jak by inny rozmiar gwintu... Tak czy inaczej Wesoły znajdzie właściwy, to pewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi7 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Panowie jak sądzicie nadaje się ten taboret to zacierania ? Bo cena naprawde fajna http://allegro.pl/ta...html#tabsAnchor Edytowane 29 Marca 2014 przez Fazi7 GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambo-5 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) warze na czymś wyglądającym podobnie, wg taliczki znamionowej ma ok 5,5 kw, niektóre mają po 7, lekko mocy brakuje ale nie narzekam w porownaniu do kuchenki Edit: 25x25 nie wiem czy nie mały Edytowane 27 Marca 2014 przez bambo-5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Jedyne co mi się nie podoba to nie podają mocy i jest dość drobny 25x25cm. PS no to moc już znamy Edytowane 27 Marca 2014 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi7 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Myślę że jak na początek chyba będzie dobry skoro u ciebie się sprawdza to czemu nie a cena taka że chyba taniej i tak nie znajdę Edytowane 29 Marca 2014 przez Fazi7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambo-5 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 ja bym się wstrzymał, idzie znaleźć 40x40 cm po ok 70-80 zł, a wtedy na nim cały garnek się opiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Proponuje nie oszczędzać na takich rzeczach jak palnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 ja bym się wstrzymał, idzie znaleźć 40x40 cm po ok 70-80 zł popieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi7 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Znalazłem jeszcze coś takiego większy i z większą mocą www.allegro.pl/taboret-gazowy-7-5-kw-najtanszy-model-zobacz-opis-i4041771490.html Edytowane 27 Marca 2014 przez Fazi7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambo-5 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Taki taboret jak używa co najmniej 50% piwowarów domowych w polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi7 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 W takim razie do nich dołącze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 W temacie 25cm taboretu. Jeśli ktoś warzy dekokcyjnie (lub ma zamiar) to jest to wg mnie idealny palnik. Fajnie, że kolega taki wypatrzył, może kiedyś np ja skorzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambo-5 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Ale czemu ma być do dekokcji lepszy? na moim 40x40 cm grzeje nawet czasem wodę do wysładzania w 5 l garnku więc garnek ok 8-10 l do dekokcji tym bardziej by pasował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Też się zastanawiałem nad taboretem 25x25 (jako drugi taboret na warzelni) bo efektywność grzania małego garnek (26l) jest kiepska na dużym taborecie, nie idzie za bardzo zwiększyć mocy bo ogień wychodzi za garnek i grzeje powietrze a nie garnek. Jeśli ktoś chce zaoszczędzić te 20-30 zł a dodatkowo ma garnek <30l ten taboret jest całkiem rozsądnym wyborem, moc całkiem niezła. Edytowane 27 Marca 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Jak ktoś ma odpowiedni gar, to lepszym rozwiązaniem może być np. coś takiego: http://allegro.pl/23...4077826774.html Nie wiem tylko jak z wymiarami pola grzewczego (z wymiarów całego urządzenia wynika, że na pewno pole będzie mniejsze niż 24cm), ale jest trochę aukcji z tym - pewnie by się coś wybrało. Edytowane 27 Marca 2014 przez ThoriN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 ciekawe czy wytrzyma z 30kg jak się postawi gar do chmielenia swoją drogą używa ktoś emalii z olkusza na indukcji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 ja używałem emalii...tej rumuńskiej. generalnie wszystko działało, oprócz tego że dno było na tyle cienkie, że przy chmieleniu się wybrzuszało i cały gar się bujał na płycie jak wańka-wstańka reasumując...da się, ale do indukcji zdecydowanie bardziej polecam coś z grubszym dnem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Hmm no właśnie mam ten sam problem... szczerze mówiąc, to wydawało mi się, że zwykłe emaliowane gary po prostu nie będą działać na indukcji. Kiedyś próbowałem nawet z jakimś i nie chciał zaskoczyć. Gdzieś kiedyś słyszałem też opinię, że są różne płyty indukcyjne - na niektórych garnki niededykowane działają, a na innych nie... ile w tym prawdy? Nie wiem. Wiem, że u mnie pierwszy lepszy gar nie trybi - muszę używać takich do indukcji, ze stali szlachetnej (z grubym dnem) - a z kolei taki gar kalibru 25-30 litrów trochę kosztuje ;/ To już lepiej zainwestować w "lidlowy kociołek", gdzie mam i gar i grzanie w jednym, a wszystko jest przenośne Edytowane 28 Marca 2014 przez ThoriN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 swoją drogą używa ktoś emalii z olkusza na indukcji ? Ja używałem na indukcji garnka emaliowanego z Olkusza, takiego ~4l. Niestety źle zniósł ekstremalne naprężenia wywołane polem magnetycznym i dosyć szybko emalia zaliczyła konkretny odprysk w środku. Z tego powodu do celów piwowarskich kupiłem garnek stalowy - był ze dwa razy droższy, ale nic mi nie odpryśnie i nie przypali się zacier. Z powodzeniem używam na indukcji takiego małego, litrowego, rondelka emaliowanego - ale jego nigdy nie nagrzewam ekstremalnie z użyciem funkcji booster. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erulogoss Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) W biedronce pojawily sie garnki z nierdzewki na wage 14,99/kg. Poj. do 15l Edytowane 28 Marca 2014 przez erulogoss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Co prawda to nie Allegro, ale w ramach poszukiwań znalazłem garnek ze stali szlachetnej 24l na indukcję w (wydaje mi się) dobrej cenie - 155zł: https://sprzedajemy....82?source=right Nie wiem natomiast na ile sprawdzony jest sprzedawca. Wysłałem do niego zapytanie o nieco większe pojemności (do 30l). Edytowane 28 Marca 2014 przez ThoriN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 W biedronce pojawily sie garnki z nierdzewki na wage 14,99/kg. Poj. do 15l Biedra i ich sprzedawanie na kilogramy. Jak bielizna w lumpeksie A orientujesz się ile wychodzi rzeczywiście za taki gar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Strasznie tanio te 14,99. W Auchan było na oko ze 3 razy drożej (gar 50L waży niecałe 4kg z tego co pamiętam a kosztował ~180pln) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Strasznie tanio te 14,99. W Auchan było na oko ze 3 razy drożej (gar 50L waży niecałe 4kg z tego co pamiętam a kosztował ~180pln) To cena porównywalna z ceną na skupie złomu. Mam podobny, cienkoscienny jak nie wiem co ale działa Może warto pomyśleć o garze wewnętrznym do płaszcza olejowego czy czegoś w tym rodzaju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 u mnie dość często są te gary w biedronce ,kupowałem ten 15 L i cienkie to to strasznie ale do ja chciałem do innych celów jak gotowanie ,15L warzył coś w granicach 1,1-1,2kg ,widziałem że dokładnie takie same były w "kerfurze"po 19,99zł/kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi