Maryush Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Sprzedający ma też taką' date=' z węższą szyjką: http://www.allegro.pl/item814613057_kolba_stozkowa.html Może ta lepsza? Tyle, że z szerszą szyjką łatwiej myć [/quote'] Lepsza jest z węższą , bierz obie; bo sam kupię Wziąłem tą z węższą szyjką. Druga może być Twoja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gesio0 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Beczka: http://www.allegro.pl/item811255183_stara_debowa_beczka_karlsberg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Sprzedający ma też taką' date=' z węższą szyjką: http://www.allegro.pl/item814613057_kolba_stozkowa.html Może ta lepsza? Tyle, że z szerszą szyjką łatwiej myć [/quote'] Hmmm. Mam kolbę stożkową. Szeroka szyjka, poj. 3 litry. I w sumie mogę wymienić na gęstwę do pszenicznego (no może za wyjątkiem WB-06, bo mam w proszku). Taka kolba jest warta >100 zł. I to bardzo wygodny sprzęt do robienia starterów, zastanów się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Sprzedający ma też taką' date=' z węższą szyjką: http://www.allegro.pl/item814613057_kolba_stozkowa.html Może ta lepsza? Tyle, że z szerszą szyjką łatwiej myć [/quote'] Lepsza jest z węższą , bierz obie; bo sam kupię Wziąłem tą z węższą szyjką. Druga może być Twoja Serio, weż obie, przeciez cena przesyłki jest 2* większa niż kolby. Jak robisz startery bardzo się przydaje, zamiast zabierać żonie garnki, gotuję bezpośrednio w kolbie na gazie, od razu jest zatkana folią, nic nie muszę przelewać, wszystko od razu wysterylizowane itd. Do tej szerszej wygodnie będzie odebrać trochę brzeczki z chmielenia, zagotujesz jak wyżej, łatwo schłodzić - to szkło nie pęka w zimnej wodzie, wsadzasz do lodówki i potem dolewasz do drożdży, żeby je obudzić - czysto, wygodnie, sterylnie. Mam 2 kolby litrowe i bez przerwy mają zajęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamankfc Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 weź je bo jak nie coder to ja ci je zgarnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Taka kolba jest warta >100 zł. I to bardzo wygodny sprzęt do robienia starterów, zastanów się. A to się zastanowię. Co prawda się lekko pomyliłem, bo ma 2 l pojemności, ale to drobiazg. Ech... Pora coś uwarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 (edytowane) Ale kusicie Kupiłem i drugą Jeszcze nie robiłem starterów, ale czas zacząć i stąd te zakupy.. coder, jak się sprawdzą w działaniu (a pewnie tak) to masz u mnie + i Bo gdyby nie Twoje rady, poparte dobrą argumentacją, to bym ich pewnie nie kupił.. Edytowane 14 Listopada 2009 przez Maryush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamankfc Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Ale kusicie Kupiłem i drugą Jeszcze nie robiłem starterów, ale czas zacząć i stąd te zakupy.. to teraz ładnie poproś sprzedającego aby za dopłatą ubezpieczył paczkę i dodał klauzule szkło wiadomo strzeżonego pan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 A morze komuś przyda się taki fermentator na dudze warki 50 L http://www.allegro.pl/item813007509_pszczoly_wiadro_do_miodu_ule_pasieka_miod.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 A byliby chetni na zakup takich wiader, zbiorowo? Ja koło 5 moze bym wziął, Warszawę mogę rozdystrybuować, bywam w Poznaniu, Wrocławiu, Krakowie i na Śląsku co jakiś czas pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 , bywam w Poznaniu, na Giełę w Poznaniu może się wybierasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Bywam w tygodniu - służbowo. Na giełdy to ja tak nie bardzo jeszcze, choć w Grodzisku rok temu byłem - debiut. A czemu pytasz? pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Bywam w tygodniu - służbowo. Na giełdy to ja tak nie bardzo jeszcze, choć w Grodzisku rok temu byłem - debiut. A czemu pytasz? pzdr flood a bo mozna by dokonac zakupi i tam podzielić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 http://allegro.pl/item824424141_zabytkowy_mlynek_do_maku.html Potężna maszyna do mielenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Jutro 25.11.09 w Lidlu w Koszalinie mają być kotły do pasteryzacji za 99zł. Z kranikiem. Mam nadzieję, że jeden będzie mój. Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Dość tani fermentor http://www.allegro.pl/item823610574_pojemnik_35l_na_miod_pszczoly_pasieka.html Wygląda jak fermentor z Homebrewing, tylko że jest żółty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) Dość tani fermentor http://www.allegro.pl/item823610574_pojemnik_35l_na_miod_pszczoly_pasieka.html Wygląda jak fermentor z Homebrewing, tylko że jest żółty Mam go. Pokrywa nie jest szczelna - inne zamknięcie jak w fermentorach z BA. W środku ścianki nie są gładkie. Osobiście nie polecam jako fermentor. Ale do innych celów np. do wysładzania może być. Edytowane 28 Listopada 2009 przez Z_bychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamankfc Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 I właśnie dla tego napisze jeszcze raz fermentatory bierze się z rybnego 30l wiadra po śledziach tym bardziej że właśnie za sprawą postu zaczyna się sezon na śledziucha. U mnie w tesco z chodzi pułtora wiadra dziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Dajcie zarobić sklepom piwowarskim, dobre, nowe fermentory są po 18-22 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 I właśnie dla tego napisze jeszcze raz fermentatory bierze się z rybnego 30l wiadra po śledziach tym bardziej że właśnie za sprawą postu zaczyna się sezon na śledziucha. U mnie w tesco z chodzi pułtora wiadra dziennie. Mam już trzy wiadra 30l po śledziach. Szukałem pytałem ostatnio w sklepach rybnych w Lublinie. Nikt nie bierze ryb w 30l wiadrach, tylko po 4kg. Może wybiorę się do Tesco.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamankfc Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Maryush spróbuj jak nie było po śledziach to dostałem 20l po kapuście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Maryush spróbuj jak nie było po śledziach to dostałem 20l po kapuście To już przegięcie :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamankfc Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) nie przegięcie po umyciu służy mi do przechowywania słodu nawet bym chapnoł jeszcze jedno takie. Bo w końcu myje w sposób taki że zalewam pod dekiel z dodatkiem kreta Edytowane 28 Listopada 2009 przez szamankfc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Do słodu tak - do fermentacji pojemnika po kapuście bym nie użył.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamankfc Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 kreta i powiedz mi czego się obawiasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi