Gość franc Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Czy taka rurka się nadaje? http://allegro.pl/mi...3500990051.html Oczywiście na wężownicę. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez franc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Oczywiście - z takiej mam chłodnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Tak jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian7 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Ja też dokładnie z takiej mam chłodnicę Ale polecam poszukać w warsztatach samochodowych, szczególnie u gazowników. Ja u takiego kupiłem za 8zł za metr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamwnukers Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Jak taką rurę wygiąć bez uszkodzeń ciała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3991 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Miękka rura miedziana gnie się bez większych problemów, nie trzeba do tego żadnych cudów. Wystarczy jakaś stara butla, czy w miare równy drewniany pniak. Do swojego browaru zrobiłem chłodnice z rurki fi 8, właśnie do instalacji LPG, kupiłem po 8,50 za metr bieżący. Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez marcin3991 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 no fi 8 to może i kupi się po 8.50 ale tak jak Marian napisał że po 8 zł 12mm to chyba do piwa bezalkoholowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamwnukers Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 No własnie chyba popełniłem błąd. Co prawda jako wymiennik ciepła w moim hermsie zastosowałem rurkę miękką fi 8mm 15 metrów i ładnie sobie ją wygiąłem na garnku. Ale chciałem zrobić na wyjściu brzeczki po ogrzaniu już w MLT coś w stylu filtra z rurku miedzianej. Po to, żeby swodobnie położyć takie coś na młócie. Mam nadzieje, że wyjaśniłem klarownie. I kupiłem 75 cm rurki 15mm twardej (na oko ścianka na 1mm). Chcę ponacinać (albo powywiercać otworki). Ale wcześcniej wygiąć coś na kształt okręgu. Da radę to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3991 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 nagrzać palnikiem, i szybko schłodzić(wodą), z twardej zrobisz miękką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamwnukers Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Uhh.. jak się zapre to idzie zgiąć ją w dłoniach. Co prawda nie przypomina to narazie okręgu, ale to ma nie wyglądać - a działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Napełnij rurkę piaskiem i dopiero wtedy gnij, inaczej bardzo się spłaszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamwnukers Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 To wiem, napełniam solą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rageofhonor Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Małe pytanie. Jak łączycie potem rurkę z: kranem, wężem itd. Gdzie dostanę odpowiednie złączki? W kilku sklepach sanitarnych mówili że się nie da przejść z 0,8 śred wew. 1 cm śred zew. przejść na wąż ogrodowy czy plastik. Na filmach z You Tube widać że są odpowiednie złączki i się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Wprawdzie rurka nie miedziana tylko z nierdzewki, ale zasada ta sama. http://www.piwo.org/...lewki-w-zlewie/ Edytowane 1 Października 2014 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi