PiwoLab Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) ... Edytowane 19 Stycznia 2015 przez PiwoLab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 O dzięki za linka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Znalazłem jeszcze takie pompy: http://www.ebay.com/itm/HI-Quality-12V-Solar-Hot-Water-Pump-9m-29-5ft-Head-Circulation-100-C-w-Coupler-/361090619535?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5412ad988f Duża wydajność przy zasilaniu 12v. Trzeba się tylko zaopatrzyć w zasilacz 12V 3.5A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Właśnie dostałem wycenę węża silikonowego 13/20 mm z firmy ARTSIL cena 13,20 zł/mb netto. Niestety minimalne zamówienie 20 mb ktoś by był chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Czemu 13mm a nie 12mm wewnętrznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Wiem że w USA są używane węże 1/2" czyli 12,7 mm. Dlatego napisałem do nich 13 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ok, brzmi logicznie choć ja używam aktualnie odcinka 12x15 mm i pasuje bardzo dobrze. Takiej 12x19/20 mógłbym wziąć z 10mb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 To napiszę do nich jaka byłaby cena 12 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 te nie dobre? http://allegro.pl/waz-wezyk-silikonowy-12-16-do-destylatora-1mb-i4911889701.html http://allegro.pl/waz-wezyk-silikonowy-12x16mm-bimber-destylator-i4976418105.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Andrzeju dobre ale jak recylkulujesz ciepłą rzeczkę to mogą się zaginać. Dlatego kupic lepiej o grubszych ściankach., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ja używam u siebie węży 12/19 i nie mam najmniejszych problemów ze zginaniem węży podczas cyrkulacji gorącej brzeczki - polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Dostałem odpowiedz w sprawie węża 12/20 mm koszt 14,10 zł mb netto, jeszcze czekam na koszty dostawy. Ja bym był chętny na 2 m więcej na razie nie potrzebuję także by było do oddania 18 metrów. Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Wajcha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hefeweizen Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Dostałem odpowiedz w sprawie węża 12/20 mm koszt 14,10 zł mb netto, jeszcze czekam na koszty dostawy. Ja bym był chętny na 2 m więcej na razie nie potrzebuję także by było do oddania 18 metrów. Jak ktoś jest zainteresowany to mam dostępny wężyk silikonowy 14/24 za 28zł brutto metr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Ja bym był chętny na 2 m więcej na razie nie potrzebuję także by było do oddania 18 metrów. Mi by się jakieś 5m przydało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 też bym coś łykną z wężyków, lecz dopiero jutro dał bym znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 A jaki koszt wysyłki węży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 A jaki koszt wysyłki węży? Których? bo już się pogubiłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hefeweizen Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 A jaki koszt wysyłki węży? Jak moje to 16zł kurier do 5kg, paczka pocztowa wg cennika poczty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Z powodu "małej" awarii rozpoczynam modyfikacje mojego zestawu - zmieniam prawie całą armaturę na nierdzewkę. W sprzedaży występują zawory nierdzewne 2-częściowe i 3-częściowe. Ma ktoś z kolegów pojęcie jakie są między nimi różnice poza innym sposobem montowania, budową i ceną ?? Czy dla naszych zastosowań ma to jakiegolwiek znaczenie który z nich wybiorę ? Czy ten 3-częściowy jest bardziej wytrzymały, czy to tylko kwestia montażu ? Tak ku przestrodze wrzucam jeszcze 2 fotki tego co pozostało po zwykłym zaworze kulowym (brak nierdzewki) który wielokrotnie używałem przy dolnym odpływie z kotła warzelnego. Gotowałem w tym ponad 60L wrzątku, potem przez 1,5 godziny chłodziło się poprzez przepływ tego wrzątku przez HLT z zimną wodą. Na koniec zlałem całość do fermentora i chcąc przeczyścić wężyki próbowałem odkręcić złącze geka wpięte w ten zawór. W efekcie połówka zaworu została mi w ręce - po prostu go ukręciłem prawie bez użycia siły Najwidoczniej zawór nie wytrzymał ciągłych zmian temperatury... Bogu dzięki, że nie stało się to gdy jeszcze gotowałem, bo pewnie skończyłbym z poparzeniami i zalał cały garaż wrzątkiem xfranek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Różnica jest taka że zawór 3 częściowy możesz rozkręcić i porządnie wyczyścić i powrotem złożyć. lopez 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) W efekcie połówka zaworu została mi w ręce - po prostu go ukręciłem prawie bez użycia siły Najwidoczniej zawór nie wytrzymał ciągłych zmian temperatury... Przytrafiło mi się coś identycznego. Co prawda nie w instalacji HERMS, ale jednak Przy dokręcaniu zaworów należy uważać by nie przesadzić, bo złączka do której dokręcałeś (w Twoim wypadku nypel dwustronny jak dobrze widzę) po prostu wypchnęła (wycisnęła) połówkę zaworu. Gdybyś przykręcił zawór z drugiej strony to nic takiego by się nie przytrafiło. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez PawelH lopez 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 też bym coś łykną z wężyków, lecz dopiero jutro dał bym znać. I co robimy z tymi wężykami bo mi by się przydały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 też bym coś łykną z wężyków, lecz dopiero jutro dał bym znać. I co robimy z tymi wężykami bo mi by się przydały... Do poniedzialku dam ci znać na prv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Musimy zebrać zamówienie 20 m i możemy zamawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widget Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Musimy zebrać zamówienie 20 m i możemy zamawiać. Ja bym się pisał na 8m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi