Skocz do zawartości

Dry stout - duża goryczka


Cernel

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

 

Ostatnio uwarzyłem dry stout-a, zabutelkowałem go miesiąc temu. Dzisiaj otworzyłem butelkę, piwko dobre, tylko troszkę za bardzo czuć chmiel. W związku z tym mam pytanie czy jak piwko poleży jeszcze z 1-2 miesiące to goryczka troszkę się zrównoważy ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Posiłkowałem się tą recepturą: http://www.wiki.piwo.org/Dry_Stout_(Czarnuch),_Kamil_Soluch_(Cartmann)

tylko jako drożdży użyłem safale s-04 i wyszło mi około 21 litrów.

 

P.S

wybaczcie że tak długo nie odpisywałem, ale nie miałem dostępu do komputera.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.