Pieron Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 W ten poniedziałek tj. 7-go października od 11-tej w Minibrowarze Reden nasz kolega Stasiek (Jacek Stachowski) uwarzy wspólnie z Łukaszem Łazinką zwycięskiego konkursowego schwarzbiera. Każdy kto chce podpaczeć może przybyć, Reden będzie otwarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 No, a już się obawiałem, że nici z tego bo na jakiś czas słuch o tym warzeniu zaginął , a tu proszę jednak będzie warzone. Szkoda, że tak wcześnie (jak na roboczy dzień), ale widać tak musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Start ok 11tej, ale przecież cały proces będzie trwał do wieczora na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozd Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 To ja chyba wpadnę podpatrzeć naszego laureata przy pracy, Rozumiem że będzie można zajrzeć do "kuchni" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Że też to kurcze, wypada w poniedziałek, grrrrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Start ok 11tej Mała zmiana planów: oficjalny start będzie już od 9tej. Najpierw przygotowania: podgrzanie wody, śrutowanie, itp, więc samo zacieranie pewnie się zacznie ok 10-11tej. Planowane zakończnie ok 18-19tej. Rozumiem że będzie można zajrzeć do "kuchni" ? Oczywiście będzie można. Zapraszam. Że też to kurcze, wypada w poniedziałek, grrrrrr Będziemy tam do wieczora - wpadnij chociaż na chwilę. Ja początkowo też myślałem żeby to warzenie zrobić w jakiś weekend, ale Łukasz mnie odwiódł od tego pomysłu, bo wtedy jest największy tłok, a w poniedziałek powinno być w miarę spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Z przygotowaniami się jak zwykle zeszło dłużej niż się planuje, ale "już" ok 11:30 wsypałem prawie 52kg słodów do kadzi zaciernej. Słody oczywiście sam ześrutowałem. Na szczęście nie porketem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 No to się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 No to się dzieje. No... trochę się działo... ale udało się: prawie 3hl w fermentorze i zadane drożdżami ok 21szej. Było trochę problemów przy filtracji ale w końcu jakoś poszło. Zaskoczyła też nas niestety trochę mała wydajność - musieliśmy trochę odparować przed chmieleniem, a i tak dostaliśmy tylko 11°Blg. Ale nic to - jutro Łukasz zrobi 13tkę i się wyrówna. Podziękowania dla Łukasza za piwowarskie szkolenie na ciut wiekszym sprzęcie niż mam w domu. Dzięki też generalnie za spotkanie. Sporo znajomych twarzy, ale też i parę nowych... Uff... to był długi dzień... i jeszcze tylko ze 300km i będziemy w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Troszkę zeszło ze zdjęciami, ale czynniki zewnętrzne były jakie były Pełna galeria: http://reden.lechu.pl galeria na forum: A tutaj taki mały zwiastun: Pozdrawiam Lechu elroy i Stasiek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Dzięki Lechu, fajne zdjęcia. Aż trudno uwierzyć że piwo które wtedy uwarzyliśmy już leżakuje i że w już w najbliższą niedzielę będzie jego premiera. Zapraszam. godz. 16ta. Edytowane 3 Listopada 2013 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Właśnie - leżakuje. Niewiele mu już zostało czasu. W niedzielę jak napisał STASIEK inauguracja. Osobiście mogę powiedzieć, że warto spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi