pawelk3333 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Witam! Mam takie pytanie. Czy ktoś z Was próbował rozlewać piwo do butelek po carlsbergu? Mam możliwość dostania takich butelek, one oryginalnie są kapslowane, tylko potem kapsel po prostu się odkręca. Da się to ponownie w warunkach domowych zakapslować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Kontener. Po osiagnięciu pewnej wprawy da się, tylko po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelk3333 Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Po osiagnięciu pewnej wprawy da się, tylko po co? No bo mogę takie butelki dostać za darmo, i zastanawiam się, czy można do nich rozlewać? A że jeszcze brak mi doświadczenia, no to pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 kontener. Niech lepiej dadzą za darmo normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Ja kiedyś na próbę zakapslowałem butelkę po karmi, taką co miała kapsel twist-off. Niestety nie udało się tego zrobić szczelnie. Kapsel nie przylegał dokładnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Da się bez problemu, Ja kapsluje kapslownicą stołową własnej konstrukcji, nie miałem komplikacji. Butalka jak każda inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Kapslownica ręczna + kapsle twarde nie działa w tych butelkach - kruszą się szyjki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymin72 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Tak jak moi przedmówcy, polecam zwykłe butelki. Mnie też po zakapslowaniu Carlsberga skruszyła się szyjka. Lepiej zabawić się w hasio-maszkietnika i zaopatrzyć się w butelki tradycyjne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelk3333 Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Dzięki za tak szybkie odpowiedzi! No to mam jasność i nie biorę. A to hasło: Lepiej zabawić się w hasio-maszkietnika sprawiło, że prawie pękłem ze śmiechu :D:D Piękny tekst, muszę koniecznie zapamiętać Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Jeżeli interesują Cię butelki 0,66 to mam z 80 do oddania. Odbiór Chorzów. Chociaż??? w Żorach jestem często to możemy jakoś to dogadać. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Gdybyś był w okolicach Cieszyna to również mogę Ci podarować trochę piwnych butelek 0,5l, niestety do mycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley94 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 (edytowane) Butelki po Carlsbergu nadają się jak najbardziej ale nie do kapslowania.Mam doświadczenie z tymi butelkami ponieważ sam je stosuję.One są odkręcane i najprostszym sposobem na zamknięcie to zakręcenie ich.Sposób jest w 100% sprawdzony,żadnych nieszczelnych do tej pory nie miałem. Z czystym sumieniem mogę te butelki polecić. Jedyny mankament to to,że musisz je dostać wraz z oryginalnymi kapslami:) Edytowane 8 Maja 2009 przez harley94 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelk3333 Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Jedyny mankament to to,że musisz je dostać wraz z oryginalnymi kapslami No to odpada... Jeżeli interesują Cię butelki 0,66 to mam z 80 do oddania. Odbiór Chorzów. Chociaż??? w Żorach jestem często to możemy jakoś to dogadać. JK Gdybyś był w okolicach Cieszyna to również mogę Ci podarować trochę piwnych butelek 0,5l, niestety do mycia. Dzięki! Chyba się zgłoszę! I to już nie chodzi tylko o butelki, bo poznanie takich fachowców jak Wy, jest BEZCENNE!!! (Dam znać na pw) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Osobiście zakapslowałem parę sztuk, ale podczas tej czynności już się kruszyły i kolejne wywaliłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kgstanley Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 takich butelek można użyć do nalania ostatnich litrów z warki, w celu szybkiej degustacji piwa np. po 2 tygodniach, pod warunkiem, że ma się orginalne kapsle nakręcane. Ja tak robię i w ciągu tego czasu nie zaobserwowałem, nieporządanych efektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi