Shadow_23 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Witam serdecznie wszystkich z okolic Krakowa. Co mnie przygnało? Piwo a dokładnie Pan Tomasz Kopyr. Widząc jego poradnik warzę z Kopyrem coś mi wpadło do głowy. Zaczął kiełkować pomysł a nóż widelec coś zrobię własnego i zaczynam szukać miejsca do warzenia(w sumie znalazłem). Planuje w przyszłym miesiącu zrobić zakup zestawu startowego i rozpocząć coś kombinować. Nie chcę jednak używać brew-kitu a zacząć od ekstraktów(słody zbyt głęboka woda). Mam nadzieję że odszukam potrzebną pomoc. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Witam Kolegę na forum i powodzenia w piwowarzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baradnor Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Witamy, witamy Nic się nie bój - możesz śmiało zacząć od słodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Witaj. Tylko dlaczego szalony? Szalonym być trzeba, żeby w czasach dostępu do produktów i technologii nadal pić to, co oferują sklepy. Quentin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Jak mijasz brewkity to dawaj od razu na słody. Taniej i więcej frajdy. Napisz do kogoś z Krakowa to Ci pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam witam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Spokojnie zaczynaj od zacierania - przetrzymanie słodu w ciepłej wodzie to nie jest żadna wielka sztuka. Witamy na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) do usunięcia - pomyliłem wątek PS , a to skoro już napisałem to przy okazji przywitam sąsiada Powodzenia w warzeniu ! Edytowane 12 Listopada 2013 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Tez zacząłem od ekstraktów , też mi mówili - od razu zacieraj słody . Ale byłem oczywiście mądrzejszy i 4 warki zrobiłęm na ekstraktach . Wyszły dobre . Pierwsza ze słodów jest lata świetlne lepsza . Decyduj sam . Przy prostszym zacieraniu infuzyjnym - jednotemperaturowym to różnica w trudności jest naprawdę niewielka . W czasie - spora . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się