Ravage Trzy Baryłki Opublikowano 4 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Czy ktoś może mi powiedzieć czy te drożdże mają bardziej estrowy charakter czy raczej czystszy profil jak by tak fermentowac w tych 17 stopniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 21 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Oto zdjęcie fermentora 44h po zadaniu drożdży. Warka to 15l Bittera BLG=11.2 fermentacja ciśnieniowa w temp. otoczenia 21.5C i przy 0.8bar Drożdże zaczęły prace 4h po wsypaniu na pianę, skończyły fermentację burzliwą po 36h W tej chwili widać, jak piwo się klaruje (temp otoczenia 21.5C), a klaruje się dość zdecydowanie, więc nie tak źle z ich flokuacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się