Arti Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Witam Moja pierwsza wareczka z gotowca (nastawiona 09.09 tj w niedziele) nie pracuje już od dwóch dni, a piwko nadal jest bardzo mętne. Planuje rozlew do butelek, ale nie wiem czy to normalne ze jest mętne i czy takie należy rozlewać czy przelać na cichą. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 WitamMoja pierwsza wareczka z gotowca (nastawiona 09.09 tj w niedziele) nie pracuje już od dwóch dni, a piwko nadal jest bardzo mętne. Planuje rozlew do butelek, ale nie wiem czy to normalne ze jest mętne i czy takie należy rozlewać czy przelać na cichą. Proszę o pomoc Witaj Moim zdaniem nie zaszkodzi jeśli przelejesz to piwo na tydzień, na cichą. Ale nawet bez tego, już w butelkach piwo Ci się wyklaruje - po prostu możesz mieć troszkę więcej osadu na dnie butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti Opublikowano 14 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Rozumiem, ze lepiej przelac na cicha??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Rozumiem, ze lepiej przelac na cicha??? moim zdaniem tak Pamiętaj tylko o podstawowych zasadach, czyli dokładnym zdezynfekowaniu całego używanego sprzętu i nie napowietrzaniu piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacorregis Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 A ja mam pytanie, jakie to piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Piwko już na cichej. Mam nadzieje, ze mu nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie pomoże. Piwko to: India Pale Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Piwko już na cichej. Mam nadzieje, ze mu nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie pomoże. Piwko to: India Pale Ale Napisz kilka słów, jak będzie po pierwszej degustacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Dzisiaj butelkowałem. Piwko pomimo braku gazu bardzo dore Teraz pozostaje tylko cierpliwość, cierpliwość,..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Dzisiaj butelkowałem. Piwko pomimo braku gazu bardzo dore Teraz pozostaje tylko cierpliwość, cierpliwość,..... wyklarowało się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Klarowność zdecydowanie poprawiła sie )))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi