WiHuRa Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Kolor: miedziany, mętne, nieprzejrzyste Piana: zróżnicowana struktura, drobne i grube pęcherzyki, szybko redukuje się do bardzo małego kożuszka Aromat: deliatny, owoce, skóra ciemnego chleba Smak: dość pełne ale z balansem wytrawności na finiszu, zaznaczona przyjemna, krótka goryczka Wysycenia: dość wysokie ale dzięki temu piwo jest orzeźwiające Ogólnie: Jak na styl może ciut zbyt owocowe to piwo, ale to niuans. Słaba piana, W smaku piwo ładnie zbalansowane, bardzo dobrze się pije, wypiłem ze sporą dawką przyjemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mat7 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Dzięki za recenzję! Jesteśmy świadomi, że w piwie jest kilka błędów, ale może usprawiedliwieniem będzie to, że było to nasze pierwsze zacieranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Zaraz się właśnie za to cudo, zabieram... I oto: Kolor: jak widać na załączonej fotografii, piękna miedż, ładna czapa gęstej piany Aromat: lekko piekący, zbożowy, bardzo swojski i rześki, to nuta górna. Dolna-bardziej ziemista i lekko przyprawowa, ale nie piekąca Smak: hmmm, pociągam sążnisty łyk, a spodziewałem się chmielu-specjalnie dla chmielowego charakteru alt'a, jaki znam dobrałem to szkło poniżej, a tu brak, goryczka owszem jest, ale nadal ta z aromatu przyprawowa-jak tymianek. W smaku jest przerwa, zaczyna się mocną fangą słodową, potem nagle nic, choć pozostaje na języku coś a'la kolendra, i później finisz mocno ziemisty, nawet ściągający. Przeszkadza mi ten środek właśnie, taki nie do końca dobrze umiejscowiony. Wrażenia: Piwo ciekawe, pijalne owszem-3 łyki i ni ma , ale potrzebuje dopracowania; moim zdaniem pomoże albo większe nachmielenie-na rasowego alt'a albo zmiana chmielu-jaki był? Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mat7 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dokładnie nie pamiętam, ale bodajże Magnum 30g na 20 litrów piwa i wszystko wrzucone na goryczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Pora na Stout Owsiany. Kolor w normie, ale piwo jest pozbawione gazu i piany, nie wiem czy trafiona butelka czy do Depozytu trafiło nienagazowane? Aromat przyjemny, słodowo-palony, lekko kwaskowaty. W smaku piwo ładnie czekoladowe, z wyraźną i smaczną goryczką, bardzo pijalne, jedno łykowe, bo lekkie, ale niestety bez gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Bogi: http://www.piwo.org/topic/12729-browar-zlotowieniec-stout-owsiany/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Gdzieś przeoczyłem, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi