coder Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Podziękowania dla Infama za ogranizację panelu, pomimo ograniczonego grona uczestników jest to prawdziwe wydarzenie piwowarskie, na które zawsze oczekuję z niecierpliwością. Plusik. Tym razem dołaczyli do nas Adela i Maidenowiec ze swoimi nieprzęciętnymi zdolnościami sensorycznymi, uzbierała się już całkiem profesjonalna ekipa oceniająca, można robić prawdziwy konkurs piwny. Pojawiła sie też Alutka, która niestety nie przyniosła swoich dubbli, ale okazała się wdzięcznym partnerem do dyskusji, nie tylko w temacie piwa ale i fizyki jądrowej Na polu piwowarskim niestety słabo - żadne z moich piw nie nadaje się na wysyłkę do Żywca. Towarzysko o wiele lepiej. Miło było poznać nowych piwowarów i spotkać tych już znanych, do zobaczenia wkrótce, mam nadzieję; może tym razem ja zorganizuję jakiegoś grilla w naszym pięknym Komorowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Witam, Jak udała się degustacja? Którą grupę ocaeniacie jako najmocniejszą? Raf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Z tego co zasłyszałem w kuluarach - Munich Helles, ale niech się wypowiedzą prawdziwi degustatorzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 No to już wiadomo w jaką komisję, trzeba się wkręcić w Żywcu, ha ha ha. Raf Z tego co zasłyszałem w kuluarach - Munich Helles, ale niech się wypowiedzą prawdziwi degustatorzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 I ja dziękuję gospodarzowi oraz wszystkim współdegustatorom. Warto było przybyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Adela i Alutka dodały uroku spotkaniu. Co prawda nie dowiedzieliśmy się, że energia jądrowa brutalnie wyprze konwencjonalną ale jeszcze to ustalimy :-) Andrzej, mieliśmy problemy z helles"em. Dzięki za pomoc. Weizenbock zapowiada się obiecująco. Michał, dobra robota. Mam nadzieję, że w tym gronie zobaczymy się już niebawem. Ukłony w stronę Staśka i Gagacka. To Oni rządzili. Nikomu nie zabrakło. Dobrze polewali Bez Hasintusa nie byłoby imprezy. Coder zaskoczył pszenicą. Dzięki Piotrek. Zawsze można liczyć na Komorów. Darko, dzięki za odwiedziny. Jeszcze raz podziękowania za spotkanie. Staś, co z tymi wynikami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Staś, co z tymi wynikami? Są już znane. Na razie tylko mnie. Powiem Krzysiu, że trochę porządziłeś... Sorry, za zwłokę, najpierw długo przepisywałem do excela (to było ładnych kilkadziesiąt kart) a potem musiałem wyjechać i dopiero parę minut temu wróciłem. Dzięki wszystkim za super spotkanie. Szczególnie oczywiście ukłony w stronę Pań. Dzięki GaGacek za pomoc w rozlewaniu - dzięki temu mogłem tym razem czynnie uczestniczyć w panelu. A sam panel... Świetna sprawa. Spróbowaliśmy łącznie 24 próbki piw w 6 kategoriach. Dzięki Krzysiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 O oto wyniki 3ciego panelu u Infama. W nawiasie numer próbki. Kategoria A: Monachijskie jasne. 1. Infam 3,59 (A2) 2. Darko 3,36 (A3) 3. Stasiek (bohemian) 3,17 (A5) Kategoria B: Belgian Pale Ale 1. Infam 3,78 (B4) 2. Stasiek 3,68 (B1) 3. Hasintus 3,64 (B5) Kategoria C: Milk Stout 1. Infam #67 3,66 (C1) 2. Infam #73 3,36 (C3) 3. Stasiek 3,03 (C2) Kategoria D: Weizenbock 1. Czes 3,79 (D1) 2. Stasiek 3,62 (D2) 3. Infam 3,60 (D3) Kategoria E: Strong Scotch Ale (Wee Heavy) 1. Stasiek 3,89 (E3) 2. Infam 3,60 (E2) 3. Coder 2,86 (E4) Kategoria F: Porter Bałtycki 1. Stasiek (2008) 3,84 (F1) 2. Stasiek 3,35 (F2) 3. Infam 3,28 (F3) Gratulacje Krzysiu - wygrałeś w 3 kategoriach! Gratulacje Czes! Pamiętam, że Twój weizenbock był chyba najmniej ekstraktywny, a tu proszę: 1 miejsce. W kategorii porter wystawiłem jedną z ostatnich butelek portera z poprzedniego sezonu i okazało się że najbardziej przypasował degustującym. Dzięki. Postaram się przejrzeć arkusze i zrobić jakieś mini metryczki, ale nie obiecuję kiedy to będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Pozostaje niesmak jak organizatorzy zapisują się j.w. Ale co tam, liczy się spotkanie i dobra zabawa przy dobrym piwie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maidenowiec Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Również dziękujemy za zaproszenie! Świetna inicjatywa Infam, bardzo nam się podobało Mamy nadzieję, że na następne panele również nam się uda wpaść. Cieszę się, że mogłem poznać osoby, z którymi do tej pory rozmawiałem tylko "po kablu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaGacek Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Super spotkanie, jeszcze raz dziękuje za zaproszenie i miłe towarzystwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Hurra, nie spodziewałem się takiego wyniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Panel bardzo udany, dobre piwo, przyjemna atmosfera. Dziękuję za wspaniałe towarzystwo i cenne uwagi zawodowców, oraz organizatorom za przygotowanie, szczególnie gospodarzowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Aż Wam zazdroszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Aż strach wysyłać piwa do Żywca. Wynika z tego, że INFAM to murowany kandydat na GC 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Aż strach wysyłać piwa do Żywca. Wynika z tego, że INFAM to murowany kandydat na GC 2010 No co Ty? Przecież wiadomo, że GC będzie mil stout. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 No nawet wiem kto jest Królem Stouta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 No nawet wiem kto jest Królem Stouta. Powiem tak, gdyby to miał być dry stout to może, ale z tego swojego milka do końca nie jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Do końca to pewnie nikt nie jest zadowolony, a tu same rewelacje wychodzą. Szczególnie "młodzi piwowarzy" ... i wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 No nawet wiem kto jest Królem Stouta. Powiem tak' date=' gdyby to miał być dry stout to może, ale z tego swojego milka do końca nie jestem zadowolony.[/quote'] To jury ma być zadowolone. Ty później po ogłoszeniu wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Aż strach wysyłać piwa do Żywca. Wynika z tego, że INFAM to murowany kandydat na GC 2010 Ustawka jak nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Aż strach wysyłać piwa do Żywca. Wynika z tego' date=' że INFAM to murowany kandydat na GC 2010[/quote']No co Ty? Przecież wiadomo, że GC będzie mil stout. Oczywiście, nie zawiodę Was. A tak na poważnie. Panel to okazja do przypomnienia sobie pewnych rzeczy z sensoryki, do spotkania piwowarów przy dobrym piwku, no i wreszcie do porównania piw. Co do tego ostatniego - wnosi jakiś pierwiastek konkurencji, nieco emocji. Zastanawiam się jednak nad inną kwestią. Czy wyniki tego porównania powinniśmy zamieszczać na forum, zwłaszcza, że tymi ostatnimi jestem nieco zdegustowany. To goście powinni znajdować się na górze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maidenowiec Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Bez przesady, próbki były zakodowane przecież Po prostu dobre piwa robisz i tyle. Tak z ciekawości, zostaną może opublikowane zdjęcia z panelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Tak z ciekawości, zostaną może opublikowane zdjęcia z panelu? Zdjęcia będą... Trochę tylko zarobiony ostatnio jestem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 zwłaszcza, że tymi ostatnimi jestem nieco zdegustowany. To goście powinni znajdować się na górze. No wiesz... dobre piwa zrobiłeś to wygrały. Ale jeśli w kategorii wystawiałeś dwie próbki a ja trzecią, to nie było siły żebyś Ty wygrał lub ja. Kodowanie próbek ja znałem, ale starałem się oceniać uczciwie. A zresztą, ocena końcowa była średnią z 8miu arkuszy ocen - na pewno statystycznie się to wyrównało. No i w końcu to przecież tylko zabawa. I oby więcej takich! Dzięki dyskusjom po ocenie może w końcu się nauczę co który zapach/smak oznacza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi