Bączek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Z przyjemnością informuję, że odbędzie się druga edycja konkursu piw domowych w Kłodzku. Podobnie jak w zeszłym roku będzie częścią większej lokalnej imprezy "Forum tradycji". Pierwszą kategorią konkursową jest Schwarzbier (4C wg BJCP). Co do drugiej kategorii - proponujemy jej wybór Kolegom z listy stylów piw hybrydowych w ankiecie. Można wybrać tylko jeden styl. Ankieta zostanie zamknięta 7 lutego br. i styl, który uzyska największą ilość głosów będzie drugą kategorią konkursową. Po tym też terminie będę przekazywał kolejne informacje dot. konkursu. Zapraszam do tej zabawy i życzę udanych warek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 mam nadzieję, że noclegi będą już się nie mogę doczekać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 A może bock? W tym roku, jak na razie, w żadnym konkursie nie ma koźlaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Oddałem głos na kolońskie. Wydaje mi się, że kategoria powinna być rodowodem związana z tymi terenami. Zatem alt też wchodzi w rachubę. A dlaczego jeszcze kolońskie? Mało tego jest w konkursach, a to wyśmienite lajtowe, pijalne piwo, które wielu warzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 kategoria powinna być rodowodem związana z tymi terenami Jest to pomysł, zastosuje się go z pewnością w kolejnych edycjach. W naszym przypadku powinny być zarówno o niemieckim jak i czeskim rodowodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Jeszcze jakieś 1,5 dnia do zamknięcia ankiety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Do 7.02 głos oddało 48 użytkowników, najwięcej - 14 głosów - American Wheat. Dziękuję za udział w ankiecie! Edytowane 8 Lutego 2014 przez Bączek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Hehe, praktycznie w każdej kategorii oprócz American Wheat mógłbym wystartować. Co z tego skoro nie warzę pszenic i mam dość amerykańców? Pozdrawiam wszystkich "trendy" Bogi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi