Skocz do zawartości

Team Speak - wirtualne spotkania przy piwku


Łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Odświezam temat. Czy znalazło by się kilku chętnych na co-tygodniowe spotkania tematyczne: konkretna godzina, dzień, konkretny temat (np. "stout" albo "dekokcja" czy "chmielenie na zimno" etc)?

Edytowane przez scooby_brew
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to trzeba by było głosować na dzień/godzinę: co byście powiedzieli na niedzielę o 20:00?

Teraz sprawa tematu: co byście powiedzieli na "potrójny" temat (tzn. trzy różne tematy), tzn. jeden temat to styl piwa, drugi temat to surowce, trzeci temat to sprzęt/proces piwowarski. Np. na następne spotkanie proponuję tematy:

*styl piwa: IPA

*surowce piwowarskie: drożdże suche

*sprzęt/proces: chłodzenie brzeczki.

 

Proszę podawajcie propozycje daty i godziny a także tematu i ogólne pomysły.

Edytowane przez scooby_brew
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kolejny propozycje:

*Styl: American Brown Ale

*Sprzet: 'zacieram w lodowce' - wykonanie/proces/wady i zalety

*Z innej beczki: Style spoza listy bjcp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kolejny propozycje:

*Styl: American Brown Ale

*Sprzet: 'zacieram w lodowce' - wykonanie/proces/wady i zalety

*Z innej beczki: Style spoza listy bjcp

Podoba mi się twój "styl" i "z innej beczki". Co do zacierania w lodówce, to chociasz sam to stosuję, to w Polsce to popularne nie jest (koszty) więc nie myślę żeby to wielu interesowało. Ale zawsze mogę się mylić.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z ta inna beczka to chodzi mi głównie o ciekawe style zhttp://www.brewersassociation.org/pages/business-tools/publications/beer-style-guidelines

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hasło na BeerTalk jest "piwo" (!) :)

Co myślicie na temat daty/godziny tego spotkania? Niedziela o 20:00 wam pasuje? A może macie inne propozycje?

A może takie trzy tematy na to spotkanie:

*Styl: Brown Ale

*Sprzet / surowce: suche drożdże

*Z innej beczki: Style spoza listy bjcp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.