korzen16 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Już poprawiam szablon - wydruk A3 Skala do gara tadar 50L Wydruk A3.pdf Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez korzen16 Maggot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arczi_901 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dzięki wielkie za podziałkę. Teraz tylko wydrukować, znaleźć czas i można działać rabbek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Też jakoś do mnie wczoraj nie dotarło, że wydruk na 62cm coś za długi jest, ale nawet nie sprawdzałem w necie wymiarów tego gara - założyłem że dane są ok. Sam zresztą dziś w pierwszym momencie popełniłem tą sama pomyłkę - zawsze obliczałem pojemność garów i tym razem poszedłem tym samym tropem wykorzystując pojemność każdego centymetra a nie wysokość każdego litra. arczi_901 + za czujność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micheal_paku Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Jak ktoś chce, to podziałkę jak się ma już dokładnie policzone odległości, można samemu zrobić/narysować razem z cyframi. Ja używam autocada ale jest też dużo darmowych dobrych programów jak np. http://www.dobreprogramy.pl/A9CAD-2.2.1,Program,Windows,11568.html . Rysuje się w mm, drukuje w skali 1:1 i powinno wszystko śmigać. Ja wydrukowałem to na folii do folii przykleiłem taśmę dwustronną, powycinałem nożykiem kreski i cyfry. Następnie przykleiłem to cudo do garnka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 ale jest też dużo darmowych dobrych programów Dla CAD'owców poleciłbym coś lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggot Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Hmm sory za zamieszanie, z rozpędu na odwrót policzyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggot Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 W końcu udało mi się znaleźć czas i popełnić skale Trochę długo się ją wytrawia zasilaczem 5V od telefonu ale się udało. Następnym razem zastosuję baterię 9V albo może zasilacz 12V Fenris 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xfranek Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) No to i ja dzisiaj zrobiłem podziałkę. Edytowane 29 Maja 2014 przez xfranek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) a macie pomysła jak taką podziałke naniesc na amelinium? mam garnek emaliowany i chce zrobić "bagnet" z płaskownika do zawieszenia na krawędzi. jedną z rozważanych opcji jest wyszlifowanie skali dremelem, może macie inne koncepty? Edytowane 29 Listopada 2014 przez camilos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 To może bagnet z nierdzewki zamiast amelinium, a jak nierdzewka to już masz patent. Amelinium to wiesz... ameliniowo farbo cza by. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Tak zrobię, z głębokimi nacięciami co 5 i mniejszymi co 1l. Przy ostatnim warzeniu wyznaczyłem pierwsze 5l, ktore jest problematyczne, reszta wg. wyliczeń. Po świętach będę walczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ja sobie wyliczyłem, że mój gar ma 1,017 litra na cm głębokości. Mierzę później miarką zwykłą zaokrąglając do litra na cm i imho dobre rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emsc Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ja lałem do gara wode i znaczyłem na łyżce drewnianej poziom wody. Sprawdza się doskonale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Ja lałem do gara wode i znaczyłem na łyżce drewnianej poziom wody. Sprawdza się doskonale Tak skalowałem wiadra, tylko markerem na ściance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Koledzy, może jakaś podpowiedź... Chciałem sobie sprawić taką nieziemską podziałkę na swoim garze, ale według sposobu opisanego w linku nie osiągam kompletnie nic. Zakupiłem baterię 9V (może stara?), podłączyłem do niej przewody ok. 0,7 m (zbyt długie?), w 100 ml octu rozpuściłem mniej niż pół łyżeczki soli. Przykładam wacik do gara i kompletnie nic. Oczywiście przewody podłączone tak jak w opisie. Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arczi_901 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) Jak dasz łyżeczkę soli to tez będzie OK. Proporcje są mniej/więcej nie wiem jakie masz przewody ale sugerowałbym znalezienie niewielkich cienkich przewodów nasączony wacik oczywiście musisz chwilę przytrzymać no i najważniejsze jest aby dobrze podłączyć +/- Ja używałem zasilacza komputerowego 19V Hook up the POSITIVE lead directly to your kettle, Attach the NEGATIVE lead directly to a Q-tip, making sure the wires will be touching the vinegar solution. Edytowane 13 Listopada 2015 przez arczi_901 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jak dasz łyżeczkę soli to tez będzie OK. Proporcje są mniej/więcej nie wiem jakie masz przewody ale sugerowałbym znalezienie niewielkich cienkich przewodów nasączony wacik oczywiście musisz chwilę przytrzymać no i najważniejsze jest aby dobrze podłączyć +/- Ja używałem zasilacza komputerowego 19V Hook up the POSITIVE lead directly to your kettle, Attach the NEGATIVE lead directly to a Q-tip, making sure the wires will be touching the vinegar solution. Przewody 0,75mm2. Mniejszych nie mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 To użyj może jednak jakiegoś zasilacza zamiast baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Chyba tak zrobie. Mam z Xboxa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Siema, jest jakiś sposób,żeby to usunąć z garnka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
needmorehops Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 raczej tylko szlifierka, choć i to chyba kiepski pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Polerka nie dała rady, więc pewnie szlifowanie, ale aż tak mnie nie razi po oczach - wiec zostanie krzywa podziałka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 próbowałeś czymś takim http://allegro.pl/welna-stalowa-0-gr-do-polerowania-czyszczenia-200g-i5719156482.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 próbowałeś czymś takim http://allegro.pl/welna-stalowa-0-gr-do-polerowania-czyszczenia-200g-i5719156482.html Pod warunkiem, że to jest nierdzewne ;-) Jak masz fleksa to lamelka włókninowa http://allegro.pl/tarcza-listkowa-lamelka-z-wlokniny-rf-125x22-med-i5896387823.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol85 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 http://allegro.pl/3m-bb-zb-szczotki-cubitron-typ-a-p80-27606-fi152-i5260384060.html Coś takiego widziałem w akcji - REWELACJA. Spawy robi na błysk. Czyści i poleruje nierdzewkę na lustro. Myślałem, że trochę tańsze... bym sobie kegi wyszykował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi