Skocz do zawartości

Pierwszy sezon Podlaskich Pojedynków Piwowarskich


pan_czarny

Rekomendowane odpowiedzi

1926853_617825771629763_190526907_n.jpg

Regulamin pierwszego sezonu podlaskich pojedynków piwowarskich.

1. Podlaskie pojedynki piwowarskie odbywają się przez cały 2014 rok, w ustalonych i opublikowanych wcześniej terminach i lokalach.

2. Miejscem publikacji informacji są forum piwo.org, dział "podlaskie" oraz grupa dyskusyjna "Piwowarskie Podlasie" na Facebooku.

3. W Pojedynkach bierze udział 20 uczestników, podzielonych na 4 grupy. Z każdej grupy do kolejnej fazy awansuje 2 najlepszych, wybranych przez publikę piwowarów.

4. Kolejne etapy będą się odbywać zgodnie z zamieszczoną drabinką turniejową.

5. Kolejność styli w pierwszej rundzie: American Wheat, American Pale Ale, Bitter, Dry stout.

6. Uczestnictwo jako osoba oceniająca piwo i oddająca głos w Pojedynku jest płatne.

7. Koszt otrzymania karty do głosowania w pierwszej rundzie wynosi 10 zł, w części pucharowej - 5 zł.

8. Zebrane środki będą przeznaczone na (w tej kolejności):

-zwrot kosztów piwowarom za użyte surowce

-zwrot kosztów organizacyjnych (papier, tusz itp.)

-nagrody dla czołowych miejsc (ilość nagród zależna od zebranych środków)

-niespodzianki dla głosujących (niespodzianki zależne od zebranych środków)

9. Limit głosujących wynosi 60 osób na rundę. Nie ma limitu obserwatorów.

10. Pod uwagę przy liczeniu wyników będą brane wyłącznie poprawnie wypełnione karty do głosowania. Poprawne wypełnienie karty oznacza (w pierwszej rundzie) wybranie dwóch najlepszych piw danego wieczoru i wskazanie, które z nich bardziej smakowało oceniającemu, zaś w drugiej rundzie - wskazanie lepszego piwa z dwóch prezentowanych danego wieczora.

11. W przypadku równej liczby głosów oddanych na piwa w pierwszej rundzie głosem rozstrzygającym i uzasadnieniem merytorycznym dysponuje Czesław Dziełak oraz osoba przez niego wskazana.

12. W przypadku zaprezentowania piwa będącym odstępstwem od wyznaczonego stylu, decyzję o ewentualnym wykluczeniu z konkursu podejmuje Czesław Dziełak wraz ze wskazaną przez siebie osobą.

13. Plan imprezy:

- otwarcie, przedstawienie założeń imprezy, przedstawienie uczestników

- uczestnicy opowiadają o swoich piwach

- uczestnicy prezentują piwa goście oceniają

- podliczenie wyników i ogłoszenie

- część nieoficjalna

14. Regulamin może ulec zmianie.

1898066_289944924487076_631303894_n.jpg

Pierwszy termin - 2.04.2014, styl: American Wheat.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

6. Uczestnictwo jako osoba oceniająca piwo i oddająca głos w Pojedynku jest płatne.

:roll:

Z doświadczeń w woj. pomorskim, myślę że przy 4/5 piwach ciężko będzie solidnie wybrać te dwa najlepsze.

Jakiej wielkości próbki degustacyjne otrzymają głosujący?

Edytowane przez BuDeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

6. Uczestnictwo jako osoba oceniająca piwo i oddająca głos w Pojedynku jest płatne.

:roll:

Z doświadczeń w woj. pomorskim, myślę że przy 4/5 piwach ciężko będzie solidnie wybrać te dwa najlepsze.

Jakiej wielkości próbki degustacyjne otrzymają głosujący?

 

150 ml.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Grupy i tak są już zamknięte ;-)

 

Info było wcześniej, przy okazji ostatniego spotkania degustacyjnego. Naturalnie jesteś mile widziany jako widz, zapraszamy.

 

Ponieważ pojawiło się więcej osób "spóźnialskich", postawiłem głosowanie na fb - jeśli będzie na tak, możesz dołączyć do zawodów. Zostaniesz losowo przydzielony do którejs z 3 grup (American Wheat już za tydzień). Jesteś zainteresowany?

 

Uwaga techniczna - głosowanie tyczy się osób, które już się zgłosiły, robimy wyjątek. Jeśli ktoś się namyśli i teraz chce się zapisać, to niestety, ale już za późno.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Grupy i tak są już zamknięte ;-)

 

Info było wcześniej, przy okazji ostatniego spotkania degustacyjnego. Naturalnie jesteś mile widziany jako widz, zapraszamy.

 

Ponieważ pojawiło się więcej osób "spóźnialskich", postawiłem głosowanie na fb - jeśli będzie na tak, możesz dołączyć do zawodów. Zostaniesz losowo przydzielony do którejs z 3 grup (American Wheat już za tydzień). Jesteś zainteresowany?

 

Uwaga techniczna - głosowanie tyczy się osób, które już się zgłosiły, robimy wyjątek. Jeśli ktoś się namyśli i teraz chce się zapisać, to niestety, ale już za późno.

 

Niestety nie dam rady, bo nie mam nic uwarzonego z tych stylów, a dzisiaj czy jutro też nie zrobie bo nie mam surowców. Najwyżej w następnej edycji, ale bardoz dziękuję za info.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jutrzejsze nagrody - dwa pierwsze miejsca, w ramach inspiracji, dostaną dwóch przedstawicieli stylu, który będą warzyć w następnej rundzie. Zwycięzca w ćwierćfinale będzie warzył American Brown Ale, więc otrzyma Brown Foot z AleBrowaru i Imperial Brown Ale z norweskiego browaru Nogne O. Zdobywca drugiego miejsca w ćwierćfinale warzy Milk Stouta i dostanie Little Lovera z Revelation Cata oraz Sweet Cow z AleBrowaru.

Organizatorzy wiedzą, że IBA z Nogne oraz Brown Foot to nie do końca przedstawiciele stylu, ale po pierwsze są bardzo podobne, a po drugie spróbujcie dostać coś innego ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I miejsce - Krzysztof Owsianiuk, w kolejnej rundzie warzy American Brown Ale. II miejsce - Marek Adamski, Milk Stout. Frekwencja ponad 80 osób.

 

Zdjęcia ma RaV, jak chce to może coś umieści :)

 

edit: https://www.facebook.com/events/637065389675594/?ref_notif_type=like&source=1

Edytowane przez pan_czarny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No niestety, przez to, co po niektórzy założyli konta na facebooku i chyba mnie to czeka....

 

Bądź twardy! Skoro organizatorzy nie chcą się dzielić ze wszystkimi to ich sprawa ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

3 bitwa - Bitter:

 

I miejsce - Marcin Glinka (warzy teraz Milk Stouta)

II - miejsce - Marcin Kazberuk (warzy American Brown Ale)

 

Przepraszamy za niedociągnięcia, następnym razem będą przezroczyste kubki (bądź szkło - w miarę możliwości).

 

Zdjęcia:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.