mimazy Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Hmmmm..takie piwniczki...cóż trzeba w końcu urlop na żądanie wykorzystać....ktoś się pisze na akcję "Najazd Ślązaków na Otwock"? Pan Wiktor czyli ostatni zajazd na Mazowszu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 ... i jeszcze nigdy nie doszliśmy do ostatniej piwnicy sssoo ja nie dojde' date=' ja nie dojde :D[/quote'] Kup sobie GPS taki do piwnic bo się zgubisz.:cool2: Pewnie jakieś tam znaki pozostawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Osobiście zaświadczam, że piwnice Wiktora a) Są pełne piwa, b) Można się w nich zgubic, c) Są ciekawostką architektoniczną, Najprawdopodobniej bractwo ze Śląska powinno się tam dobrze czuc. Dla pozostałych polecam GPS i latarki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 U mnie przejścia miedzy piwnicami zamurowali. A można był łazić po całym rynku. Wejść w jednej kamienicy a wyjść inną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Temat do rana macie piwnice,a kto ma głębszą,może macie zainstalowaną windę jak trzeba przynieś konfitury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 (edytowane) Nic tylko zaadoptować zamknięte chodniki kopalń jako piwniczki...wtedy śląskich piwowarów nikt w tym kraju by nie pokonał Zarówno pod względem głębokości jak i wind Edytowane 12 Października 2011 przez Marmur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Nie winda tylko "szola" . I zapewniam Cię, że w niektórych chodnikach jest baaardzo gorąco... Temperatura skał rośnie średnio o 1°C na każde 33m głębokości. Tak więc np. na poziomie 700m skały mają temperaturę ok.30°C (bo zakładamy że temp. gruntu poniżej poziomu zamarzania jest stała i wynosi 8°C ). A są rejony, gdzie uwarunkowania geologiczne powodują, że temperatura wynosi nawet 40-50°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Tak sobie przeglądam i widzę tego gościa na FC co lubi krakowską , jakiś taki znajomy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Nie winda tylko "szola" . I zapewniam Cię, że w niektórych chodnikach jest baaardzo gorąco... Temperatura skał rośnie średnio o 1°C na każde 33m głębokości. Tak więc np. na poziomie 700m skały mają temperaturę ok.30°C (bo zakładamy że temp. gruntu poniżej poziomu zamarzania jest stała i wynosi 8°C ). A są rejony, gdzie uwarunkowania geologiczne powodują, że temperatura wynosi nawet 40-50°C. No w sumie racja... cóż gafa z racji później pory i podwyższonego stężenia C2H5OH we krwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 W Poznaniu to mają fajnie. http://www.sfora.pl/Oto-najfajniejszy-aquapark-w-Polsce-Niezwykle-atrakcje-g36878 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pauler Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 A my jeszcze poczekamy na podobny. http://www.parkwodny-rudaslaska.pl/galeria.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 A my jeszcze poczekamy na podobny. http://www.parkwodny-rudaslaska.pl/galeria.html W tle komin i 4 chłodnie kominowe El. Halemba na której pracowałem. Dwie już prawie zdemontowane, ale czekają nie wiadomo na co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 W tle komin i 4 chłodnie kominowe El. Halemba na której pracowałem. Dwie już prawie zdemontowane, ale czekają nie wiadomo na co. Pracuje PKE Tauron elektrownia Łaziska,czekaj bo ma być podobno jeszcze uruchomiona na sezon cieplny potem to rozbiorą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 W tle komin i 4 chłodnie kominowe El. Halemba na której pracowałem. Dwie już prawie zdemontowane' date=' ale czekają nie wiadomo na co.[/quote']Pracuje PKE Tauron elektrownia Łaziska,czekaj bo ma być podobno jeszcze uruchomiona na sezon cieplny potem to rozbiorą. A nie w Tauron Wytwarzanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 (edytowane) Jesteś na bieżąco tak własnie teraz jest taka nazwa.Powstały Tauron Wytwarzanie,Tauron Ciepło,Tauron Dystrybucja ma jeszcze do końca roku powstać Tauron Remonty.Jak powstanie Tauron remonty wtedy przestaną się czepiać że w ruchu pracuje za dużo ludzi. Edytowane 18 Października 2011 przez maxhot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Maxhot, to tak jak na kolei czekają na PKP podkłady, PKP Śruby, PKP okienka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Maxhot, to tak jak na kolei czekają na PKP podkłady, PKP Śruby, PKP okienka... Nie zapominaj o PKP Tor Lewy i PKP Tor Prawy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Bo w Polsce liczy się kasa i wyprowadzanie ludzi. Tyle na ten temat, bo nie ma się co nad tym tak rozwodzić. Tak czy siak, może ktoś pamięta tam przy chłodniach kominowych patrykowe spotkania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Ano wiem Pieronie. Te wszystkie podziały mają jeszcze jedno ważne zadanie. W razie czego trudniej znaleźć winnego. Parę miesięcy temu przerabiałem to po moim donosie do konserwatora zabytków na PKP. Zniszczyli parowozownię (ściany jeszcze stoją, ale część dachu o przedziwnej konstrukcji padła). Przyjechali państwo kolejowi, idąc przez dworzec pani powiedziała pokazując po ciągu (co istotne) budynków. "Nasz jest chyba budynek dworca do tego miejsca, a od wejścia do tunelu chyba już wasz." I taka to wygodna spychologia. Parowozownia chyba należy do nieruchomości, ale te się wykręcają, bo rzekomo wydzierżawiły to innej spółce PKP. Konserwator wydał zalecenia i do tej pory nic. A temat spotkań "kominowych" mi się kojarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Maxhot, to tak jak na kolei czekają na PKP podkłady, PKP Śruby, PKP okienka... Nie wiem co ma być do czego na co PKP szfele itd.Nie pracuje w jednej z bardziej dziadowskich firm PKP.Co do Elektrowni Halemba przykro że te du..i z Tauronu tak załatwili sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pauler Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 (edytowane) A my jeszcze poczekamy na podobny. http://www.parkwodny-rudaslaska.pl/galeria.html W tle komin i 4 chłodnie kominowe El. Halemba na której pracowałem. Dwie już prawie zdemontowane' date=' ale czekają nie wiadomo na co.[/quote'] Miejsce na lokalizacje nie jest sympatyczne. W Rudzie są (moim zdaniem) lepsze miejsca na lokalizacje takiego obiektu np. na Mrówczej Górce A co do biznesów w Polsce to tu małe pocieszenie http://biznes.onet.pl/w-darlowie-powstanie-nowy-browar-za-30-mln-zl,18566,4884071,1,news-detal Edytowane 18 Października 2011 przez Pauler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 A my jeszcze poczekamy na podobny. http://www.parkwodny-rudaslaska.pl/galeria.html W tle komin i 4 chłodnie kominowe El. Halemba na której pracowałem. Dwie już prawie zdemontowane' date=' ale czekają nie wiadomo na co.[/quote'] Miejsce na lokalizacje nie jest sympatyczne. W Rudzie są (moim zdaniem) lepsze miejsca na lokalizacje takiego obiektu np. na Mrówczej Górce A co do biznesów w Polsce to tu małe pocieszenie http://biznes.onet.pl/w-darlowie-powstanie-nowy-browar-za-30-mln-zl,18566,4884071,1,news-detal Czy ja wiem... moim zdaniem potrzeba w Polsce tak z 40 browarów rzemieślniczych, kolejny browar regionalny na 99% nie wniesie do Polskiego rynku nic pozty tym co już mamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Leżę w wyrku chory zapalenie gardła .... nawet sie pocieszyć piwkiem nie mogę bo antybiotyki jeść każą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Leżę w wyrku chory zapalenie gardła .... nawet sie pocieszyć piwkiem nie mogę bo antybiotyki jeść każą To chociaż przytul się do butelki,wracaj do zdrowia sezon piwowarski w pełni. :smilies:piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Leżę w wyrku chory zapalenie gardła .... nawet sie pocieszyć piwkiem nie mogę bo antybiotyki jeść każą To chociaż przytul się do butelki' date='wracaj do zdrowia sezon piwowarski w pełni. :smilies:piwa [/quote'] Na piątek zaplanowałem barleywine ..... muszę po prostu szybko wyzdrowieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi