Hary86 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Tydzień temu kupiłem od tego gościa swoją, o identycznych wymiarach. W moim odczuciu będzie ok, ale nie przyszły jeszcze moje kegi, więc ręki sobie nie dam uciąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ansyn Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Rozumiem, że na szerokość zapewne wejdzie 2 kegi? Ciekawi mnie tylko ten regulator temperatury po prawej stronie ale myślę, że jest dostatecznie wysoko i nie powinien przeszkadzać. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 W najgorszym wypadku rozbierzesz go, zepniesz na krótko i do regulacji temperatury będziesz wykorzystywał jakiś sterownik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ansyn Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 W najgorszym wypadku rozbierzesz go, zepniesz na krótko i do regulacji temperatury będziesz wykorzystywał jakiś sterownik. A no racja ok dzięki za info. Jutro zadzwonię do sprzedającego i zamówię lodówę Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vision34 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Spoko ja mam jak koledzy amica evks 16162 i jest o 2 cm węższa, więc musieliśmy docinać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ansyn Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Spoko ja mam jak koledzy amica evks 16162 i jest o 2 cm węższa, więc musieliśmy docinać.A Amica nie jest tych samych wymiarów co ten bosh? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan737 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Sprzęt oklejony + zamontowany ocieczacz + sprawny sterownik to jeszcze wstawie fotkę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vision34 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) Nie, Amica jest 2 cm węższa stąd przez te 2cm musieliśmy wycinać plastiki... Btw. Najlepszy design Edytowane 14 Marca 2018 przez vision34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzegi_wanny Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Lodówka to siemens, model nie pamiętam, ale szerokość 55 cm. Ogólnie zauważyłem że 55 jest ok na dwa kegi jeśli zabudowa sprezarki kończy się w połowie szerokości. Czyli połowa dostępnych lodówek tak ma. Stetownik trzeba wypierniczyc żeby weszly dwa kegi, ale i tak podlaczalem stc1000. Jedna ważna sprawa, można w tej lodowce wiercic wszędzie oprócz w tylniej ściance, zalatwilem sobie tak jedną lodówkę i musiałem kombinować drugą (na całej powierzchni tylniej ścianki jest parownik, jak go uszkodzimy to dupa zbita). Butla co2 1.5 litra mieścić się w środku właśnie na tym zabudowaniu sprężarki tylko trzeba sobie dorobić mocowanie. Kolumny są zrobione z 2 calowych rur hydraulicznych, jedna chyba z tańszych opcji, mi wyszło za nie razem z malowaniem niecale 150 zl razem z narzędziami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 5 minut temu, brzegi_wanny napisał: Kolumny są zrobione z 2 calowych rur hydraulicznych Fajnie wyglada ten patent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peredzyn Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Co myślicie o tej lodówce? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7204514983Interesuje mnie docelowe umieszczenie dwóch keg. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Napisałem do niego i po małej spinie słownej dzisiaj przysłał mi wymiary wewnętrzne jeśli jesteś zainteresowany to mogę podać . Miałem ochotę na nią ale niestety finansowo musze w tym miesiącu odpuścić .Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peredzyn Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Przepraszam pomyliłem linki i lodówki. Jeśli kogoś interesował by ten model http://allegro.pl/show_item.php?item=7227451535To w załączniku wymiary .http://cloud.tapatalk.com/s/5aaa776500b20/ch%C5%82odziarka.pdfWysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ansyn Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Zamówiłem już tego bosha o którym pisałem. Jak przyjdzie to dla zainteresowanych napiszę info co do wymiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ansyn Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Lodówka to siemens, model nie pamiętam, ale szerokość 55 cm. Ogólnie zauważyłem że 55 jest ok na dwa kegi jeśli zabudowa sprezarki kończy się w połowie szerokości. Czyli połowa dostępnych lodówek tak ma. Stetownik trzeba wypierniczyc żeby weszly dwa kegi, ale i tak podlaczalem stc1000. Jedna ważna sprawa, można w tej lodowce wiercic wszędzie oprócz w tylniej ściance, zalatwilem sobie tak jedną lodówkę i musiałem kombinować drugą (na całej powierzchni tylniej ścianki jest parownik, jak go uszkodzimy to dupa zbita). Butla co2 1.5 litra mieścić się w środku właśnie na tym zabudowaniu sprężarki tylko trzeba sobie dorobić mocowanie. Kolumny są zrobione z 2 calowych rur hydraulicznych, jedna chyba z tańszych opcji, mi wyszło za nie razem z malowaniem niecale 150 zl razem z narzędziami. Bardzo ciekawie to wygląda tj oryginalnie troszkę styl rustykalny A powiedz jak wmontowałeś krany w te mufy/rury ? Może jakieś foto detali? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpolak154 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) 9 godzin temu, brzegi_wanny napisał: Lodówka to siemens, model nie pamiętam, ale szerokość 55 cm. Ogólnie zauważyłem że 55 jest ok na dwa kegi jeśli zabudowa sprezarki kończy się w połowie szerokości. Czyli połowa dostępnych lodówek tak ma. Stetownik trzeba wypierniczyc żeby weszly dwa kegi, ale i tak podlaczalem stc1000. Jedna ważna sprawa, można w tej lodowce wiercic wszędzie oprócz w tylniej ściance, zalatwilem sobie tak jedną lodówkę i musiałem kombinować drugą (na całej powierzchni tylniej ścianki jest parownik, jak go uszkodzimy to dupa zbita). Butla co2 1.5 litra mieścić się w środku właśnie na tym zabudowaniu sprężarki tylko trzeba sobie dorobić mocowanie. Kolumny są zrobione z 2 calowych rur hydraulicznych, jedna chyba z tańszych opcji, mi wyszło za nie razem z malowaniem niecale 150 zl razem z narzędziami. Świetny pomysł:) gratuluję kreatywności! Czy w tych kolumnach masz chłodzenie?? Edytowane 15 Marca 2018 przez mpolak154 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) a co myślicie o takiej lodówce? wysoka bo 88 cm i wydaje się, że z tyłu na dole dość sporo miejsca https://www.electrolux.pl/kitchen/cooling/refrigerators/built-in-refrigerator/ern1400aow/ szukam czegoś do zabudowy, mam już 1 kega wyższego czyli 63 cm a docelowo chcę 2 i do fermentacji oczywiscie Sorry nie doczytałem, że lodówka była omawiana.... Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez white Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Dnia 8.09.2016 o 21:29, RapTom napisał: Wszystkie kegi jakie widziałem, a sporo ich ostatnio przerzuciłem mają 230 mm średnicy. Niewielkim mankamentem tej chłodziarki (Electrolux ERN1400AOW) jest to, że bez małej modyfikacji nie wejdą dwa kegi. Pierwsza banalna - trzeba je postawić na czym co zniweluje krzywiznę u podstawy - ja położyłem trzy kalendarze notesowe formatu B5. Druga modyfikacja niestety ingeruje w budowę lodówki - trzeba obciąć wypustki, na których montowane są półki. Generalnie temat to 30 min roboty, nożyk do tapet, silikon i jak ktoś chce biała naklejka do zamaskowania "zniszczeń" Grubość plastiku do wycięcia nie przekracza butelki PET, więc wystarcza zdolności małego majsterkowicza. Odległość jaka zostaje u mnie od góry to ok 190 mm (zdjęcie w załączniku). Cała wysokość w środku chłodziarki jaka jest do dyspozycji to 770 mm. a jakie masz kegi? tzn średnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 I jak ten bosch?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Mój kegerator brutalnie zakomunikował mi w niedzielę: "Nie, nie będziesz miał zimnego piwa na mundial i lato" i padł na ament. Fachman był i mówi "za pińćset można to zrobić panie kochany, ale to bez sensu". Lodówka nie chłodzi nic, a nic. Jakieś pomysły na alternatywę dla chłodzenia? Butelki z lodem dadzą radę? Kegi stały by w lodówce jak zawsze, bo krany w drzwiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Dnia 15.03.2018 o 12:36, brzegi_wanny napisał: Lodówka to siemens, model nie pamiętam, ale szerokość 55 cm. Ogólnie zauważyłem że 55 jest ok na dwa kegi jeśli zabudowa sprezarki kończy się w połowie szerokości. Czyli połowa dostępnych lodówek tak ma. Stetownik trzeba wypierniczyc żeby weszly dwa kegi, ale i tak podlaczalem stc1000. Jedna ważna sprawa, można w tej lodowce wiercic wszędzie oprócz w tylniej ściance, zalatwilem sobie tak jedną lodówkę i musiałem kombinować drugą (na całej powierzchni tylniej ścianki jest parownik, jak go uszkodzimy to dupa zbita). Butla co2 1.5 litra mieścić się w środku właśnie na tym zabudowaniu sprężarki tylko trzeba sobie dorobić mocowanie. Kolumny są zrobione z 2 calowych rur hydraulicznych, jedna chyba z tańszych opcji, mi wyszło za nie razem z malowaniem niecale 150 zl razem z narzędziami. możesz przybliżyć sposób w jaki montowałeś rury z których są wykonane kolumny do blatu? chcę zrobić podobnie z tym, że kolumna będzie pojedyńcza a za kolankiem przedłużenie z kawałka rury a 2 krany w poprzek na ściance rury a zakończone podobnie jak u Ciebie. Ewentualnie może wrzucisz spis części? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Dnia 30.12.2014 o 19:58, RapTom napisał: Muszę się "pochwalić" swoją przeróbką lodówki Electrolux ERN1400AOW. Właśnie do mnie przyszła i na pierwszy rzut oka wydawało się, że wejdą oba kegi. Myślałem że szlag mnie trafi, bo przeszkadzały te małe wypustki na półki. Wziąłem wiec skalpel i lodówka za 900 zł nadaje się już tylko na kegerator Teraz już tylko otwór na górze. Mam nadzieję że tam nic nie ma, bo nowy sprzęt pójdzie na złom. W temacie, lodówka Electrolux ERN1400AOW nadaje się na 2 kegi tylko po brutalnej przeróbce. Plusem jest to, że jest to sprzęt do zabudowy i można jej zrobić ładną obudowę. post dość stary ale może go jeszcze przeczytasz. jakiej wielkości masz kegi? zastanawiam się czy się zmieszczą 2 różne czyli 21 i 23 cm średnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Dnia 17.07.2018 o 22:47, white napisał: post dość stary ale może go jeszcze przeczytasz. jakiej wielkości masz kegi? zastanawiam się czy się zmieszczą 2 różne czyli 21 i 23 cm średnicy Rozumiem, że chodzi Ci o nie obcinanie tych wypustek. Teoretycznie tak. W tej chwili mam w kegeratorze kegi 11L (21cm) i 19L (23cm) i jest 2 cm luzu. white 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Dnia 19.07.2018 o 09:02, RapTom napisał: Rozumiem, że chodzi Ci o nie obcinanie tych wypustek. Teoretycznie tak. W tej chwili mam w kegeratorze kegi 11L (21cm) i 19L (23cm) i jest 2 cm luzu. a jak wierciłeś od góry to nie ma tam niespodzianek w postaci instalacji chłodzącej? gdzie w ogóle w tej lodówce jest wymiennik który chłodzi? kolumna mi wypada w prawym dolnym rogu góry lodówki ale mogę wywiercić na środku, i wyjść do blatu w róg. jak z doświadczenia przy 2 kegach najlepiej przewiercić lodówkę? oglądałem w sklepie tę lodówkę i wiem tylko że da się uciąć lewy dolny tylny róg żeby lodówka zmieściła się w wyspie odwrotnie zamontowana tak żeby nie zahaczał cokół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 22 godziny temu, white napisał: a jak wierciłeś od góry to nie ma tam niespodzianek w postaci instalacji chłodzącej? gdzie w ogóle w tej lodówce jest wymiennik który chłodzi? kolumna mi wypada w prawym dolnym rogu góry lodówki ale mogę wywiercić na środku, i wyjść do blatu w róg. jak z doświadczenia przy 2 kegach najlepiej przewiercić lodówkę? oglądałem w sklepie tę lodówkę i wiem tylko że da się uciąć lewy dolny tylny róg żeby lodówka zmieściła się w wyspie odwrotnie zamontowana tak żeby nie zahaczał cokół Dowiedziałem się u znajomego w serwisie AGD, że te modele mają instalację na plecach lodówki. Góra, boki i drzwi czyste. Na górze jest tylko pianka PU i cienki plastik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Dnia 17.07.2018 o 22:31, white napisał: możesz przybliżyć sposób w jaki montowałeś rury z których są wykonane kolumny do blatu? chcę zrobić podobnie z tym, że kolumna będzie pojedyńcza a za kolankiem przedłużenie z kawałka rury a 2 krany w poprzek na ściance rury a zakończone podobnie jak u Ciebie. Ewentualnie może wrzucisz spis części? Ponieważ kolega brzegi_wanny milczy to chciałem zapytać o pomysły jak przymocować kolumnę do blatu. blat 38 mm, jak wiadomo niewiele miejsca jest pod spodem bo lodówka. można dać tzw kołnierz podłogowy zwany kryzą ale to nie wygląda najlepiej. ładnie wygląda właśnie mufa i to taka do wspawania, bez zgrubień na końcach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi