zbynieks Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Odwaliłem numer. Na skutek zaćmy, pomyłki i niezajrzenia do notatek niechcący zabutelkowałem wędzone ale 15 blg po 10 dniach fermentacji. Myślałem, że warzyłem je tydzień wcześniej. BLG nie sprawdzałem. Drożdże to była bardzo dobra gęstwa, która błyskawicznie robiła robotę.Do refermentacji dałem niecałe 3 g na butelkę. Pewną kontrolę mam dzięki jednej butelce PET Jak myślicie, będzie się działo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Są dwie możliwości. Albo będzie jebud albo nie. Zmierzyłeś choć FG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 robimy zakłady? Ja stawiam, że będzie Optymista jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 jakbym zmierzył, to byłbym mądrzejszy i Wam głowy nie zawracał. Po prostu wyszło mi, że te wiadro tak tu stoi już 3 tygodnie z hakiem, dopiero dziś rano się połapałem, że nie. Nadzieję pokładam w małej ilości cukru do refermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grog Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 A moze warto otworzyc PETa i sprawdzic mu blg, majac na uwadze dodany cukier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jeżeli gęstwa była dobra to IMHO nie powinno być problemów. Aczkolwiek wyniósł bym do piwnicy, żeby ewentualne straty zminimalizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Są dwie możliwości. Albo będzie jebud albo nie. Też tak myślę Trzeba być optymistą, myślę że było dawno już po fermentacji ale jakby co to do 2 tygodni będziesz wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Albo będzie jebud albo nie. Są dwa uda ,albo się uda albo się nie uda w ilu stopniach stało wiadro ? 10 dni powinno być ok,jak zobaczysz że zaczyna się mocno gazować to jedna dobra impreza i kryzys zażegnany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 5zł na rakiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Dyszard że będzie OK. Przepraszam nie mogłem się powstrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitupitu Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Dwie, że będzie oki - jak tak offtopimy to i ja sobie pozwoliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Dawaj tu to wędzone. Uratuję Cię przed tymi granatami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Jarzyn, Fido: ja właśnie zasadniczo po to ten wątek wrzuciłem. Po 36 PET prawie całkiem twardy. Stał w temperaturze pokojowej. Butelki w spiżarni w 18-15 C, w zależności czy okno otwarte. Skłaniam się do pospuszczania gazu w poniedziałek, ale oczywiście kontrolne dwie butelki w szczelnej plastikowej skrzynce odstawię w celach badawczych. Lodzermensch: jest mapa, bywaj tu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się