Skocz do zawartości

Refermentacja Real Ale


Rekomendowane odpowiedzi

Witam , zabrałem się za pierwsze warzenie piwa padło z przypadku na Real Ale z Coopersa .

Do brewkitu dodałem 1,7 kg płynnego jasnego słodu bruntal i uwodnione drożdże z zestawu całość przefermentowana przez 8 zlana do drugirgo pojemnika i stoji już 5 dni z 2 do 4 dni butelkuje ale niewiem ile cukru dodać do refermentacji , ściągnołem program do obliczenia ale niewiem jaki wybrać styl piwa i jaki poziom nasycenia ?

Osobiście wole piwa średnio nagazowane bez przesady w żadną stronę ,myślałem o nasyceniu coś w granicach 2,5 - 2,9 ale niewiem czy dobrze kombinuje .

Dodam że szukałem informacji odnośnie tego brewkitu ale nie znalazłem żadnych konkretów więc przpraszam jeśli było coś na ten temat .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Osobiście wole piwa średnio nagazowane bez przesady w żadną stronę ,myślałem o nasyceniu coś w granicach 2,5 - 2,9

IMO, średnio to jest 2,1-2,3

Jako styl bazowy możesz wybrać dla tego piwa np. English Pale Ale.

Edytowane przez Dr2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.