wena Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Miło mi poinformować, że gościłem grono fachowców od piwa domowego. Obecni byli - nasza Mistrzyni Dori z Oliwią i Januszem, Dziadek, Jkocurek, Jejski, Pieron, Pawełek3333 no Moja Żona i ja. Atmosfera wspaniała, pogoda również. Tylko jeden mały problem przy tak miłych spotkaniach czas leci 2 razy szybciej niż normalnie. Degustowaliśmy nasze piwa. Notatek nie robiliśmy bo bez przerwy pisać to samo nie miałoby sensu - dobre, bardzo dobre, super itd. Ogólne stwierdzenie wszystkich było jednoznacze - DOMOWE JEST NAJLEPSZE. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Taaak.Czas szybko upłynął w tak miłym towarzystwie ,przy wspaniałych wyrobach wędliniarskich Weny oraz sporej ilości wspaniałego piwa.Atmosfera była wspaniała-jak w rodzinie piwowarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Elo taki mini zlot się odbył kurde Prawie same hanysy gdzie zdjęcia, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Prawie robi różnicę. Zdjęcia w galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Cześć. Wena musisz mieć solidny fundament pod ten taras Gratuluję spotkania, fajnie sie spotkać w tak zacnym gronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Taras od dołu podparty jest butelkami z piwem więc sie nie zawali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelk3333 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Miło mi poinformować, że gościłem grono fachowców od piwa domowego. Obecni byli - nasza Mistrzyni Dori z Oliwią i Januszem, Dziadek, Jkocurek, Jejski, Pieron, Pawełek3333 no Moja Żona i ja. Miło mi, że zostałem wymieniony w tak dostojnym gronie, ale jeszcze nijak nie mogę się uznać za fachowca od piwa... Aczkolwiek potwierdzam, że atmosfera była przesympatyczna, ludzi widziałem pierwszy raz, a mimo to przyjęli mnie jak swego, za co serdeczne dzięki wszystkim obecnym, a w szczególności wenie, nieocenionemu gospodarzowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Dzięki wielkie za spotkanie, atmosfera faktycznie bardzo miła Pyszne piwa, rewelacyjne wędliny (oczywiście autorstwa Weny)... malinki i poziomki ponoć też były bardzo smaczne Do następnego spotkania :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 No i ja muszę pogratulować takiego super spotkania. Atmosfera rodzinna przy piwku i super wędlinach Weny. Niespodziankę sprawiła nam Dori przybywając rodzinnie. Jejski podskoczył wozem i prócz wody, którą spijał ostało mu rozwożenie do chaty przyjezdnych. Wszyscy częstowali swoimi super piwkami, tylko jedne było z peta-moje (ale to miało być na koniec jak by brakło ). Już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 PIERON, ale jesteś honorowy wspominając o tym pecie. Przecież wszyscy Ci to wybaczyli. Najważniejsze, że piwo w tej butelce było dobre. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Jak nie mam już w flaszkach to ostatni pet był , co zrobić jak takie czasy były, że flaszek brakło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Cześć Już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania. znaczy, impreza cykliczna będzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Cześć Już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania. znaczy, impreza cykliczna będzie ? Jeszcze nic nie wiadomo, ale pewnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Ja też mam taką nadzieję, że to powtórzymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Chciałem napisać wcześniej tego posta ale, wcześniej nie miałem czasu, a później stronka i forum nie chodziło. Już myślałem że to było tajne spotkanie , dzięki Wena za posta . Serdecznie dziękuję wszystkim uczestnikom nasiadówy, a zwłaszcza gospodarzom za super atmosferę! Nareszcie poznałem kolejne dwie znakomite osobowości ze Śląska, czyli Pierona i Jkocurka. Pomimo że nie degustowałem na bieżąco, ponieważ nie miałem czasu na odstawienie rzęcha (auta) byłem bardzo podkręcony że mogę obserwować jak inni cieszą się z degustacji, chociaż sam piłem wodę (jak zwierzę} w upalne popołudnie. Normalnie takie okoliczności powodują u mnie przynajmniej rozgoryczenie. Nie pozostaje mi nic innego jak zaproszenie wszystkich uczestników spotkania, oraz niedoszłych, jak i tych którzy pragną dołączyć do grona miejscowego na spotkanie u mnie. Niestety muszę zastrzec że przed imprezą muszę dokończyć przynajmniej podstawową część przebudowy mojego podwórka. Pomimo wszystko imprezka się odbędzie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Czuję się zaproszona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Czuję się zaproszona Tylko spróbujcie nie być, to rzucę na Was siedem klątw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Cześć Niestety muszę zastrzec że przed imprezą muszę dokończyć przynajmniej podstawową część przebudowy mojego podwórka. Pomimo wszystko imprezka się odbędzie !!! Jejski, nie wiesz jak to się załatwia? Sprasza się znajomych na imprezkę od rana i zagania sie ich do roboty. Po skonczonej pracy, tylko relaks, piwo i opowieści w dobrym towarzystwie do następnego rana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Chciałem napisać wcześniej tego posta ale, wcześniej nie miałem czasu, a później stronka i forum nie chodziło. Już myślałem że to było tajne spotkanie , dzięki Wena za posta . Serdecznie dziękuję wszystkim uczestnikom nasiadówy, a zwłaszcza gospodarzom za super atmosferę! Nareszcie poznałem kolejne dwie znakomite osobowości ze Śląska, czyli Pierona i Jkocurka. Pomimo że nie degustowałem na bieżąco, ponieważ nie miałem czasu na odstawienie rzęcha (auta) byłem bardzo podkręcony że mogę obserwować jak inni cieszą się z degustacji, chociaż sam piłem wodę (jak zwierzę} w upalne popołudnie. Normalnie takie okoliczności powodują u mnie przynajmniej rozgoryczenie. Nie pozostaje mi nic innego jak zaproszenie wszystkich uczestników spotkania, oraz niedoszłych, jak i tych którzy pragną dołączyć do grona miejscowego na spotkanie u mnie. Niestety muszę zastrzec że przed imprezą muszę dokończyć przynajmniej podstawową część przebudowy mojego podwórka. Pomimo wszystko imprezka się odbędzie !!! Z tą osobistością to ździebko przesadziłeś :rolleyes:. Raz jeszcze dzięki za transport. Mam u Ciebie dług, ale nie bój nic, spłacę . Co do imprezy w Siemianowicach to 3mam za słowo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 (edytowane) Ja też mam taką nadzieję, że to powtórzymy. Mam nadzieję, że wiesz co piszesz Chyba poważnie przewietrzyliśmy Twoja spiżarnię :rolleyes:. Ja na każdej fotce macham widelcem . Dzięki za wspaniałe spotkanie. Edytowane 24 Lipca 2009 przez jkocurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Cześć Ja na każdej fotce macham widelcem . na jednej nie chyba własnie sięgałeś po piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Cześć Ja na każdej fotce macham widelcem . na jednej nie chyba własnie sięgałeś po piwo Zauważ, że po piwo sięgam prawą ręką a lewej, w której trzyma się widelec, nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Cześć Ja na każdej fotce macham widelcem . na jednej nie chyba własnie sięgałeś po piwo Zauważ' date=' że po piwo sięgam prawą ręką a lewej, w której trzyma się widelec, nie widać [/quote'] Więc byś musiał zająć się zadymianiem. Wtedy masz piwo, chleb i wuszty własnej roboty i wszystko co trza do życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Zauważ' date=' że po piwo sięgam prawą ręką a lewej, w której trzyma się widelec, nie widać [/quote']Więc byś musiał zająć się zadymianiem. Wtedy masz piwo, chleb i wuszty własnej roboty i wszystko co trza do życia. Kusi mnie to trochę, nie powiem. Tylko nie mam za bardzo gdzie wędzarni zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Szukaj miesca bo teraz wiesz, że warto. Za chwilę zapomnisz i po ptokach. A tak wracając do mojej spiżarni to sie nie martw. Dla takiej chudzinki jak Ty na pewno starczy. Jk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi