Skocz do zawartości

Chmielenie na zimno - na cichą czy na burzliwą?


Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Chmiel ma właściwości aseptyczne.

 

Kolega pomylił pojęcia i już szydera, Panowie dajcie spokój. Sam chmiel ma właściwości antybakteryjne, ale na bakterie Gram+, a nie Gram- , także trochę prawdy w tym jest co napisał Zohan.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

a to jakiś zakaz jest czy co ?

 

Ja myślałem, że takie zwyczaje to na innym forum, ale co ja mogę wiedzieć dawno mnie tutaj nie było, a rewolucja wciąż trwa jak widać :)  

 

Co do samego chmielu, to gdyby nie posiadał właściwości antybakteryjnych większość moich piw byłaby zakażona, bo nie pieszczę się z nim specjalnie przed użyciem jak ze sprzętem z którego korzystam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

to gdyby nie posiadał właściwości antybakteryjnych większość moich piw byłaby zakażona

Pier... jak te miliardy much, które wpierdzilelają g.... a i tak nie ma co im ufać..

Niestety wg mnie, to że nie miałeś infekcji nie jest dowodem na to, że chmiel ma właściwości antybakteryjne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.