Dr2 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Problem jest tylko z drożdżami a bo one to takie prostaki niedouczone i nie czytały, że chmiel jest aseptyczny i trza przy nim zdychać Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Na całe szczęście bakterie już są douczone Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 bakterie już są douczone nooo.... Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Chmiel ma właściwości aseptyczne. Kolega pomylił pojęcia i już szydera, Panowie dajcie spokój. Sam chmiel ma właściwości antybakteryjne, ale na bakterie Gram+, a nie Gram- , także trochę prawdy w tym jest co napisał Zohan. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Kij tam z bakteriami, drożdże dzikie są gorsze,a na nie chmiel to se może pogwizdać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 i już szydera a to jakiś zakaz jest czy co ? trochę prawdy w tym jest bo "trochę" coś zmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 a to jakiś zakaz jest czy co ? Ja myślałem, że takie zwyczaje to na innym forum, ale co ja mogę wiedzieć dawno mnie tutaj nie było, a rewolucja wciąż trwa jak widać Co do samego chmielu, to gdyby nie posiadał właściwości antybakteryjnych większość moich piw byłaby zakażona, bo nie pieszczę się z nim specjalnie przed użyciem jak ze sprzętem z którego korzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 to gdyby nie posiadał właściwości antybakteryjnych większość moich piw byłaby zakażona Pier... jak te miliardy much, które wpierdzilelają g.... a i tak nie ma co im ufać.. Niestety wg mnie, to że nie miałeś infekcji nie jest dowodem na to, że chmiel ma właściwości antybakteryjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorrodz Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 nie jest dowodem A czego jest dowodem? Że umył i zdezynfekował ręce przed jego zadaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się