wena Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Gratulacje dla Waldka i Jacka pokazaliście klasę. Niestety nie daliście mi szans, aby Was dogonić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 W poszukiwaniu metryczek warto zajrzeć do spamu. Gmail moją zakwalifikował właśnie jako spam. Dwie metryczki rzeczywiście były w spamie, ale za Grodziskie nie dostałem jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Może po wakacjach przyślą grodziskie kwitki. Poczekam . Jestem ciekaw ale piwowarstwo ponoć uczy cierpliwości Dyplom mam Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2less Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 W poszukiwaniu metryczek warto zajrzeć do spamu. Gmail moją zakwalifikował właśnie jako spam. Dwie metryczki rzeczywiście były w spamie, ale za Grodziskie nie dostałem jeszcze. A ja widziałem, że za Grodziskie dostałeś, i to na blasze! Mało jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwzd Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja na FES-ową metryczkę też wciąż czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Użytkownik GB... dnia 06 lipiec 2014 - 08:49 napisał Jake, które piwo opisujesz? Piłem je? Schwarzbier Hehe, u mnie ta sama sytuacja ze Schwarzbierem - za dużo estrów i sugestia, że w zbyt wysokiej temperaturze fermentowane. Chyba był ten sam sędzia. Po Birofiliach 2013 gdzie wysłałem świetnego Robust Portera i przeciętny Altbier straciłem wszelkie złudzenia co do rzetelności sędziowania. Pierwsze piwo miało rzekomo infekcję, drugie dostało się na pudło. Obydwoma piwami częstowałem około 20 osób z grona trójmiejskich piwowarów domowych i wszyscy podzielają moje zdanie - w porterze zakażenia nie stwierdzono (a ostatnie butelki dotrwały do września), Alt poprawny ale bez szału. Mogę jedynie doradzić całkowite wyluzowanie podejścia do konkursów... albo nie wysyłać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zapleciony Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Moje pierwsze uczestnictwo w konkursach i mam takie zagadki, niestety skutkujące smutnymi wnioskami jak w poście powyżej: 1. Piwo wędzone w metryczce z Wrocławia ma barwę ciemnego złota, z czym się oczywiście zgadzam, natomiast dokładnie to samo piwo w metryczce z Żywca posiada barwę jasnozółtą i srodze obcięte punkty za barwę, czyli nie było tutaj tzw. czeskiego błędu, czyli napisal co innego niż widział. 2. W kategorii Foreign Extra Stout, w Żywcu, nie zostało zakwalifikowane do finału z uwagi na "paloność zbyt mocna, zdominowała zupełnie aromat" i pominę swoje oraz znajomych stwierdzenia, że piwo nie jest mocno palone, tylko wyjawię, że na 20 litrową warkę było tylko 0,2kg palonego jęczmienia i nic poza tym ze słodów palonych: żadnego barwiącego, żadnego czekoladowego, zadnego ciemnego o barwie 600EBC. Mam tego więcej, niektóre wręcz komiczne, ale skupiłem sie na dwóch, tych najbardziej obiektywnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 <br />2. W kategorii Foreign Extra Stout, w Żywcu, nie zostało zakwalifikowane do finału z uwagi na "paloność zbyt mocna, zdominowała zupełnie aromat" i pominę swoje oraz znajomych stwierdzenia, że piwo nie jest mocno palone, tylko wyjawię, że na 20 litrową warkę było tylko 0,2kg palonego jęczmienia i nic poza tym ze słodów palonych: żadnego barwiącego, żadnego czekoladowego, zadnego ciemnego o barwie 600EBC. <br /> To co to za stout z 0,2 palonego i z zerem ciemnych słodów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zapleciony Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Czarny był Posiadał 14% Speciala B350, reszta Pale Ale, ale nie obwiniałbym go za wyrzucenie mnie z konkursu, gdyż zrobiłem wcześniej bliźniacze piwo z identycznym zasypem, ale bez jęczmienia palonego i nic palonego w nim nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Przecież sam sobie odpowiedziałeś na problem - było zbyt palone bo dałeś ... tylko palone, gdybyś dał trochę czekoladowego aromaty/smaki były pewnie bardziej zbalansowane czyt. "stoutowe". FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Ktoś się orientuje czy metryczki piw finałowych z Birofili juz zostały wysłane? Czy dostałeś mail? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi