Zyblik Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam, zastanawiam się nad wykorzystaniem do warzenia kotła takiego jak pod tym linkiem http://www.allegro.pl/item691056477_warnik_do_wody_30l_super.html wstawiam również opis - bo aukcja zniknie za parę dni: - urządzenie służące do zagotowania wody - zakres regulacji termostatu 30 ÷ 100°C - termostat bezpieczeństwa - wskaźnik poziomu wody w zbiorniku - bezkroplowy kranik - urządzenie wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej - czas zagotowania wody: 60 min - grzałka otwarta - średnica: 340 mm - wysokość: 530 mm - pojemność: 30 L - moc: 3 kW zasilanie: 230 V. Macie jakieś doświadczenia z takim urządzeniem ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Bardzo dobry sprzęt. Tylko trzeba przerobić termostat bo po zagotowaniu brzeczki wyłączy sie grzalka. Moi znajomi używają cos takiego z powodzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Ale zacierałbym raczej w lodówce turystycznej. Nie wiem, jak to wygląda w środku, ale ta "grzałka otwarta" wygląda mi na taką, która może przypalać zacier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyblik Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 ... wygląda mi na taką, która może przypalać zacier. no właśnie, też nad tym się zastanawiam, czy to nie będzie problemem. A może do tego dorobić jakieś mieszadło mechaniczne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 No zacieranie w tym sprzęcie w ogóle nie wchodzi w rachubę. Można używać tego sprzętu jako zbiornika na gorącą wodę i jako kadź warzelna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Cena prawie 4 razy większa niż "kociołek z Lidla" czy inny pasteryzator - które są opisane na forum i sprawdzone w działaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 IMO mieszadło obowiązkowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Jeśli ktoś chciałby zacierać w czymś podobnym to z całą pewnością kociołek z lidla (pasteryzator) jest o dużo lepszym rozwiązaniem. Po pierwsze inaczej rozłożone są grzałki co zmniejsza szanse za przypalanie zacieru. Od razu można zamontować system filtracyjny i kranik. Cena też dużo lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Jeśli jest to zwykła goła grzałka tak jak w czajnikach elektrycznych, to się nie nadaje. Kiedyś zrobiłem taki kocioł z grzałką od pralki. Przy pierwszej próbie zacier się przypalił, gotowe piwo śmierdziało spalenizną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewq Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Witam, lepszy jest model bez grzałki - taki jak w linku poniżej: http://www.sklep.eskot.pl/Rezultaty-szukania-warnik/Warnik-do-wody-10L-podgrzewacz-do-piwa-wina/pid,8363,search,warnik,product.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Witam, lepszy jest model bez grzałki - taki jak w linku poniżej: http://www.sklep.eskot.pl/Rezultaty-szukania-warnik/Warnik-do-wody-10L-podgrzewacz-do-piwa-wina/pid,8363,search,warnik,product.html W tej cenie masz 2 garnki z lidla i do tego 3 X większa pojemność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 odgrzewam temat .... niestety już garnkowa z Lidla nie widziałem od dłuższego czasu. Czy ktoś z szanownych forumowiczów używa coś podobnego jak "mistyczny garnek z Lidla". Interesuje mnie coś co by dawało standardową ilość Brzeczki czyli ok 20 l gotowego płynu . No i najlepiej jak by było w normalnej cenie, nie w cenie 500 -1000 zł Dopiero mam zacząć przygodę z zacieraniem więc proszę o łagodny wymiar kary za lamerskie pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Ale Lidlaki są na allegro bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabe Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=elektryczny+garnek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Pod hasłem kociołek elektryczny też znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 ostatnio kupiłem 2: jeden 27l 1800w za 124zł(z kosztami wysyłki włącznie) drugi 29l 1800w za 99(z kosztami wysyłki włącznie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi