amap Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 kiedyś to były piosenki, melodie, teksty..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) Z racji tego, że wydali nową płytę (którą można było pobrać za darmo) ten kawałek: [media=]http://www.youtube.com/watch?v=T8vqJJ68ykE[/media] przypomniał mi te dwa: [media=] [/media] I Tu najlepszy: http://www.funnyordi...fuck-her-gently (ten na youtubie jest usunięty od miesięcy, a kiedyś na MTV leciał normalnie) i jak coś to polecam film: http://www.filmweb.pl/film/Tenacious+D%3A+Kostka+Przeznaczenia-2006-139160 Edytowane 22 Czerwca 2012 przez Jacki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Tekst tego utworu tak samo pasuje do naszych wybrańców narodu http://www.youtube.com/watch?v=KDCxE3caR5E&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 tak na rozbudzenie: [media=] [/media] a tu na rozluźnienie : gitara Neil Young'a wymiata [media=]http://www.youtube.com/watch?v=mFgQ01D1Pmk&feature=related[/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 [media=] [/media] Miałem ciarki na plecach na plecach po przesłuchaniu tego utworu - polecam :] skybert i coder 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 (edytowane) Niestety w III RP takie zespoły nie maja racji bytu w radio czy tv choć w moim otoczeniu są znane, dzieki za tego linka Lusterko, + Edit. odwdzięczę się: Śląskim Rycerzem: [media=] [/media] Edytowane 29 Czerwca 2012 przez skybert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Ten utwór również jest kapitalny Masz racje że taka kapela nie ma szans na większe zaistnienie w mediach. Zresztą ciężko jest ich wsadzić w konkretny styl muzyczny : ni to wiking-rock,ni to nazi-punk/rock, również nie Oi ! ale nie o styl chodzi lecz o nie banalne teksty i dobrze technicznie aranżacje z pięknymi solówkami ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Tekst utworu Honor Legionisty: Wracali z powstania obdarci bojowcy Zakopali sztandar tam na skraju wioski Będzie jeszcze Polska, szeptał mi mój ojciec Zabrali go rankiem,poszedł na katorgę Tuż przed samą śmiercią wrócił wuj chorąży Prawił o wolności,ale jej nie dożył Ból przeszywał myśli, ból straty rodziny Wielu w nich rzucało szyderstwa i drwiny Mijał czas dzieciństwa wśród głodu i chłodu Polska nam się śniła przez lata zaborów Drogo przyszło płacić za okruch przekory Samotnością w tłumie dekadenckiej sfory Więźniowie sumienia brnęli wbrew większości Niósł się z cel więziennych duch niepodległości Wśród zobojętnienia,zdrady,nienawiści Maszerowaliśmy - pierwsi legioniści REFREN : WOŁASZ ZA MNĄ POLSKO, ALE JUŻ NIE SŁYSZĘ WIATR NAD MOGIŁĄ SUCHY LIŚĆ KOŁYSZE PŁYNĄ TWOJE SŁOWA, ROZPALAJĄC SERCA MNIEJ MASZ W SWYM ODDZIALE O JEDNEGO STRZELCA TAM GDZIE MOJA ŻONA,A Z NIĄ DWOJE DZIECI PŁYNIE MYŚL OSTATNIA,KU NIEJ WŁAŚNIE LECI DO MOJEJ CÓRECZKI I DO MEGO SYNA TRAFIŁ LIST OSTATNI, SMUTNA TO GODZINA Niósł pod swym mundurem żołnierz słowa ojca Nigdy nie ustawaj, będzie jeszcze Polska Odkopany sztandar, choć podarty w walce Prowadził straceńców na oprawcy szańce W korowodzie bitew rosła jego chwała Rozkaz komendanta zasnąć nie pozwala Honor legionisty to zwycięstwo w walce Zatem szli zwyciężać zdobywając szańce Z cynicznym uśmiechem patrzyli zaborcy Na płomienne duchy, na siłę młodości Sycił się nią płomień, światłem wielu ofiar Kładł swój los na szali, kto tę ziemię kochał Sami przeciw wszystkim, iskra pośród mroku Trwaliśmy w swej woli, testamencie przodków Który w listopadzie został wypełniony Gdy sen stał się jawą w tym dniu upragnionym REFREN : WOŁASZ ZA MNĄ POLSKO, ALE JUŻ NIE SŁYSZĘ WIATR NAD MOGIŁĄ SUCHY LIŚĆ KOŁYSZE PŁYNĄ TWOJE SŁOWA, ROZPALAJĄC SERCA MNIEJ MASZ W SWYM ODDZIALE O JEDNEGO STRZELCA TAM GDZIE MOJA ŻONA,A Z NIĄ DWOJE DZIECI PŁYNIE MYŚL OSTATNIA,KU NIEJ WŁAŚNIE LECI DO MOJEJ CÓRECZKI I DO MEGO SYNA TRAFIŁ LIST OSTATNI, SMUTNA TO GODZINA Lusterko87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 I znów ciarki na plecach...ehhh..dzięki Skybert !! Sam byłem kiedyś strzelcem więc ta piosenka jeszcze głębiej na mnie działa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Cześć A mnie ostatnio wzięło na łagodne klimaty [media] [/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 U mnie ostatnio renesans przeżywa Slash. Nie jako G'n'R, ale po hasłem Velvet Revolver: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabe Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Też Slash, a choć w zupełnie innym stylu, to też genialnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 No to jeszcze Slash w starym stylu [media=] [/media]Dzisiaj to wygląda trochę śmiesznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 (edytowane) Właśnie zakupiłem nowy album Neil Younga i Crazy Horse "Americana". Zdaje mi się że to pierwsza współpraca Crazy Horse i Neil Younga od co najmniej kilku lat. Jest to zbiór tradycyjnych piosenek amerykańskich jak "Oh Susannah", "Clementine" i "This Is Your Land", chociasz jest tam też "God Save The Queen" Neil Young & Crazy Horse: Jesus' Chariot (She'll Be Coming Round The Mountain"): [media=] [/media] Edytowane 4 Lipca 2012 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Taki pozytywny aspekt posiadania dupy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikhil Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Trochę piwnego thrashu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 LP PR 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikhil Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 http://www.youtube.com/watch?v=DoCgM1CdlIs&feature=colike Jeśli odejść to tylko tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 [media=] [/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 mnie to rozwaliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 A tak na marginesie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 http://www.youtube.com/watch?v=PS9HOyANNFo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Oto moja niedawna inspiracja dla warki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 [media=]http://www.youtube.com/watch?v=4vEEl5-r-VI[/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi