Asheron Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Witam wszystkich. Jestem z Rybnika mam na imię Marek, domowym piwowarstwem zainteresowałem sie niedawno, jestem po pierwszej warce z brew-kita. Spodobało mi sie i zakupiłem już 2 książki : "Jak warzyć piwo - Praktyczny Poradnik" oraz "Znakomite Piwa - Sprawdzone Receptury" aby dowiedzieć sie więcej o domowym piwie. Jeśli nic nie zmieni moich planów to zamierzam kupić zestaw startowy ( myślę czy by nie zaszaleć i nie kupić zestawu "Maksimator" z Browamatoru ) i zacząć coś bardziej zaawansowanego robić. Pozdrawiam wszystkich domowych piwowarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Witaj serdecznie Zapraszamy do odwiedzin i dyskusji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Witam wszystkich. Jestem z Rybnika mam na imię Marek, domowym piwowarstwem zainteresowałem sie niedawno, jestem po pierwszej warce z brew-kita. Spodobało mi sie i zakupiłem już 2 książki : "Jak warzyć piwo - Praktyczny Poradnik" oraz "Znakomite Piwa - Sprawdzone Receptury" aby dowiedzieć sie więcej o domowym piwie. Jeśli nic nie zmieni moich planów to zamierzam kupić zestaw startowy ( myślę czy by nie zaszaleć i nie kupić zestawu "Maksimator" z Browamatoru ) i zacząć coś bardziej zaawansowanego robić. Pozdrawiam wszystkich domowych piwowarów. Ostatnio byłem akuszerem przy narodzinach nowego browaru domowego i za moją namową został on wyposażony w zestaw Maksimator + dodatkowy fermentor. Jeżeli tylko Cię stać i wiesz, ze chcesz robić piwo, to zamawiaj ten zestaw i idź na całość - kolejna warka z ziarna. Zacieranie jest prostsze niż sądzisz. Na początek proponuję jakieś wyspiarskie piwo - Pale Ale lub Stout, w tych wypadkach to już w ogóle nie ma filozofii przy zacieraniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Moja propozycja i rada tylko i wyłącznie zacieranie. Robisz co chcesz i jak chcesz. Trochę prób, ale potem same rewelacje. Gotowce dla mnie są trochę sztuczne. W końcu to jest konserwa. Przy zacieraniu co namieszasz to twoja inwencja, tylko trzeba pamiętać ( może trochę poczytać ) jaki słód do jakiego piwa ciemne, jasne, pszeniczne. Satysfakcja gwarantowana, możliwość kompozycji nieskończona. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekch2 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Witam wszystkich. Jestem z Rybnika mam na imię Marek, .... Witam następnego Ślązaka Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asheron Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Dzięki. Chwilowo muszę zrezygnować z kupna sprzętu, gdyż okazało się, że mam ważniejsze wydatki. Zacieranie faktycznie z tego co wyczytałem jest łatwiejsze niż się wydaję na pierwszy rzut oka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Zacieranie faktycznie z tego co wyczytałem jest łatwiejsze niż się wydaję na pierwszy rzut oka.Pozdrawiam Witaj na forum zacieranie faktycznie nie jest takie trudne w razie czego chętnie pomożemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się