amorph Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Wlaśnie zlewam sobie American Wheat na cicha i zdziwil mnie wyglad drożdży na dnie. Maja mase otworkow. Piwo jest ok. Drozdze to drugie pokolenie US-05. Moge te gęstwe dalej wykorzystac czy wyrzucic? Edytowane 1 Października 2014 przez amorph Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) No ale co Cię te otworki tylko tak denerwują? Możesz wykorzystać. Edytowane 1 Października 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 To nie ser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Lepiej zapytać bardziej doświadczonych. No to wyparzam słoiki . Poprzednie osady drożdżowe miałem zawsze gładkie. Może wiecie skąd różnice w wyglądzie gęstwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 A ten sam szczep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Moge te gęstwe dalej wykorzystac czy wyrzucic? Spoko, można wykorzystać Jak zlejesz do słoja czy czegoś innego i mocno wymerdasz, to dziurki znikną, tyko uważaj bo może gwałtownie zwiększyć się objętość gęstwy i delikatnie odkręcaj nakrętkę w słoju bo możesz mieć gejzer piany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Poprzednie osady drożdżowe miałem zawsze gładkie. Może wiecie skąd różnice w wyglądzie gęstwy? Mam tak i tak, nie wnikam, czasami jest gładka, a czasami wygląda jak zważone mleko - najważniejsze, żeby nie była zakażona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 No to wyparzam słoiki ja bym radził wysterylizować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Sa nowe ze sklepu i nie robily za nocniki dla kloszardow wiec mysle ze wrzatek + oxi wystarcza :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się