amorph Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Wlaśnie zlewam sobie American Wheat na cicha i zdziwil mnie wyglad drożdży na dnie. Maja mase otworkow. Piwo jest ok. Drozdze to drugie pokolenie US-05. Moge te gęstwe dalej wykorzystac czy wyrzucic? Edytowane 1 Października 2014 przez amorph Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) No ale co Cię te otworki tylko tak denerwują? Możesz wykorzystać. Edytowane 1 Października 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 To nie ser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Lepiej zapytać bardziej doświadczonych. No to wyparzam słoiki . Poprzednie osady drożdżowe miałem zawsze gładkie. Może wiecie skąd różnice w wyglądzie gęstwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 A ten sam szczep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Moge te gęstwe dalej wykorzystac czy wyrzucic? Spoko, można wykorzystać Jak zlejesz do słoja czy czegoś innego i mocno wymerdasz, to dziurki znikną, tyko uważaj bo może gwałtownie zwiększyć się objętość gęstwy i delikatnie odkręcaj nakrętkę w słoju bo możesz mieć gejzer piany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Poprzednie osady drożdżowe miałem zawsze gładkie. Może wiecie skąd różnice w wyglądzie gęstwy? Mam tak i tak, nie wnikam, czasami jest gładka, a czasami wygląda jak zważone mleko - najważniejsze, żeby nie była zakażona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 No to wyparzam słoiki ja bym radził wysterylizować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Sa nowe ze sklepu i nie robily za nocniki dla kloszardow wiec mysle ze wrzatek + oxi wystarcza :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi