Rageofhonor Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Czy da się jeszcze cos z tego zrobić? Pale Ale: 1,576 kg Monachijski II 245 g Carapils: 1,152 kg Caramunich II: 2,045 kg Caramber: 20 g Zakwaszający 300 g Zostały mi resztki słodu i zastanawiam się czy dało by się jeszcze coś z nich zrobić: Wydaje mi się że mam za mało podstawowych słodów by coś sensownego jeszcze uwarzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Da się tzw. śmieciowe. Takie najlepsze wychodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rageofhonor Opublikowano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 To znaczy? Pale Ale 1,576 kg Monachijski II 245 g To daje 1,821 kg słodów podstawowych Jednak dla pozostałych jest zalecana procentowa ilość w zasypie.: Carapils 10-40% jeszcze ujdzie. To wychodzi ok 23% Caramunich 5-10%. To jest już za dużo bo mam 41% (gdyby wszytko dać) Caramber to się praktycznie już nie liczy bo jest go tylko 20 g Chodzi o to by zrobić piwo na 20 litrów w okolicach 12 BLG GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasuh Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Można ewentualnie zamiast słodów podstawowych dodać płatków jęczmiennych lub owsianych ale bez przesady, myślę że 0,5 kg powinno wystarczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 sezon się dopiero zaczyna więc jakie resztki zresztą Caramunich II: 2,045 kg z czego to resztki? carapilsa daj całego do podstawowych ,daj z 0,5kg cukru dobrze na chmielić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Styl piwa 'strata czasu' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 super rozwinięta i wyczerpująca odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamdobreklapki Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Za mało surowców podstawowych masz, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi