vpatyk Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Czy ktoś kojarzy, gdzie można zakupić małe fermentory- takie do 10 l, lub ewentualnie jakich wiaderek można użyć zamiennie (Leroy, Castorama). Plan jest taki by kupić kilka wiaderek, wrzucić po litrze ekstraktu słodowego i zrobić kilka single hopów na amerykańcach, żeby w końcu poczuć różnicę między nimi. Dlatego też z uwagi, iż wiaderka zostaną użyte prawdopodobnie raz, raczej kupiłbym coś najtańszego. Edytowane 13 Października 2014 przez vpatyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Przejdź się do najbliższej cukierni, oni mają dużo takich wiaderek po dżemach i masach które dodają do swoich wyrobów, można za free u nich dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Ja mam takie wiaderka. Mają skalę i atest PZH. http://www.leroymerlin.pl/narzedzia-reczne/pedzle-walki-kuwety/kuwety-i-kratki-malarskie/wiadro-malarskie-okragle-dragon,p56823,l761.html vpatyk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzou Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) W przeznaczeniu nie jest napisane, że nadają się do żywności, a atest pzh to chyba nie to samo co nóż i widelec? Sam rozważam zakup czegoś takiego, do tej pory celowałem w allegro, po wpisaniu pojemnik plastikowy <pojemność> wyskakują takie do żywności, ale muszę za pomysłem z tymi cukierniami też pójść. Edytowane 13 Października 2014 przez fazzou Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Mają nóż i widelec. Do żywności się nadadzą w 100%. Mimo symbolu potwierdzałem to jeszcze u producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Mają nóż i widelec. Widelec i kieliszek, gwoli ścisłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 W mieszalniach farb kupisz nowki z atestem i pokrywkami. Biale bez nadrukow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 U mnie w pracy wyrzucają takie wiaderka setkami dziennie razem z pokrywkami (12 litrowe).Ale są po sosach , mam ze dwa ale odmaczam w nich tylko etykiety ponieważ przesiąknięte są tym zapachem sosu, nie wiem jak można byłoby się go pozbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Zapewne soda kaustyczna, pirosiarczyn sodu/potasu, OXY lub tym podobne. Wysokie stężenie i długo. OXY pozbywałem się kiszonki (ogórki, kapusta, surówki) ze słoików itp. skutecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Czy ktoś kojarzy, gdzie można zakupić małe fermentory- takie do 10 l I oczywiście ukochana Castorama, wiadra budowlane o poj. 10L z naniesiona skalą, deklem i dopuszczeniem do kontaktu z żywnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpatyk Opublikowano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Dzięki za info; nie pozostaje nic innego jak podjechać do marketu budowlanego... Tak w gwoli ścisłości- czy wszystkie wiaderka oznakowane widelcem i kieliszkiem są dopuszczone do kontaktu z żywnością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Nie. Część jest tylko do farby, w kolorze marchewkowym. Przeznaczone są dla malarzy, którzy malują widelcem, w trakcie pijąc wino . Nie mogłem się powstrzymać . Symbol jest jednoznaczny. Wozik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruus Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Informacyjnie dodam, że 15L (ze skalą naniesioną do 12L) można nabyć w markecie budowlanym JULA, koszt ok. 9zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Informacyjnie dodam, że 15L (ze skalą naniesioną do 12L) można nabyć w markecie budowlanym JULA, koszt ok. 9zł. Chyba wszystkie te wiaderka robi ta sama firma, Dragon. Opcja z Leroya także ma pojemność 15 litrów i nadrukowaną skalę do 12 litrów. Edytowane 14 Października 2014 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Te z Castoramy były kiedyś z jokey, nie wiem jak dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Te z Castoramy były kiedyś z jokey, nie wiem jak dziś. I nie było do nich pokryw, przynajmniej u mnie. W Leroyu są komplety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) W Leroyu cena za komplet to 10 zł. Wczoraj widziałem. Jest znaczek widelca i kieliszka. Edytowane 15 Października 2014 przez Michal_W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpatyk Opublikowano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Byłem w Leroy, ale te 10 litrowe mają bez przykrywek. Ktoś wie czy w Casto są komplety ew. czy warkę 6 litrową zrobię w wiadrze 15 litrowym z Juli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 w casto są oddzielnie wiederka i pokrywki do nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpatyk Opublikowano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Właśnie wróciłem z Casto i potwierdzam. Wiaderka 10 l są po 4,98 zł, a pokrywki chyba po 1,96, także zestaw niecałe 7 zł. Dzięki wszystkim za wypowiedzi w temacie. P.S. @ Santa - Wiaderka z nożem i kieliszkiem więc i wina będzie się można z niego napić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 http://www.leroymerlin.pl/narzedzia-budowlane/betoniarki-taczki-kastry/wiadra-kubly-i-kastry-budowlane/wiadro-malarskie-okragle-dragon,p247841,l709.html http://www.leroymerlin.pl/narzedzia-reczne/pedzle-walki-kuwety/kuwety-i-kratki-malarskie/wiadro-malarskie-okragle-dragon,p56823,l761.html i pokrywka http://www.leroymerlin.pl/narzedzia-reczne/pedzle-walki-kuwety/kuwety-i-kratki-malarskie/pokrywka-do-wiadra-dragon,p59862,l761.html Najlepiej pytać na miejscu, mogą nie mieć na widoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Byłem w Leroy, ale te 10 litrowe mają bez przykrywek. Ktoś wie czy w Casto są komplety ew. czy warkę 6 litrową zrobię w wiadrze 15 litrowym z Juli? W Leroy Warszawa Arkadia były wiaderka za 7,99 i osobno pokrywki za 1,99. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpatyk Opublikowano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) W BIelsku w Leroy chyba im się pokrywki skończyły...niemniej jednak w Casto zestaw o 3 zł tańszy W końcu slogan reklamowy "Nikomu nie pozwolimy pobić naszych cen" okazał się prawdziwy Edytowane 16 Października 2014 przez vpatyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HerrOs Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Potwierdzam, dzisiaj nabyłem drogą kupna w Casto dwa wiaderka 15l. Podziałka do 12l. Cenowo wychodzi ok. 10zł za komplet. Mowa o Casto w Krakowie przy Jasnogórskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kouczan Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Czy w "waszych" Castoramach też są same wiaderka bez pokrywek. Od 2 miesięcy bezskutecznie próbuje kupić i nic. Za to w Leroyu mają pokrywki bez wiaderek ps. nie, nie pasują do siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi