Skocz do zawartości

Warzelnia 60 litrów


manitu

Rekomendowane odpowiedzi

Kosztów jeszcze nie liczyłem. Jak policzę to dam znać.

Z osadowego do fermentora brzeczka transferowana jest pompką. Takie rozwiązanie jest bardzo wygodne. Wymiennik spisuje się znakomicie.

Co do kotła zacierno-warzelnego, to są to dwa gary połączone górnym kołnierzem. Przestrzeń między nimi wypełniona jest olejem grzewczym. Wlaliśmy tam 20 litrów oleju.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
Jak piwo będzie wychodzić takie jak zrobiony jest browar to będą same GCH.

Niestety super sprzęt nie gwarantuje super piwa. Poza tym ważniejsza  od zacierania jest fermentacja.  Ale sprzęt jak najbardziej super. Widzę że kolego z moich okolic  POZDRO 

Edytowane przez morfitru75
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.