nieprzem Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Hej, dowiedziałem się dzisiaj, że Bydgoszczy otworzył się sklep dla piwowarów domowych. Mieści się obok Warzelni na ulicy Poznanańskiej 21. Chętnie zajrzę przy okazji jakiś zakupów i spróbuje namówić właściciela na Piwny Depozyt http://homebrew.pl/ Życzę powodzenia! Michal77 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe11 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anka Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Może coś ogarnie Edytowane 23 Października 2014 przez anka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 W jaki sposób /jaką techniką/ jest zrobiona ta ściana z schematem gatunków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feelon Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Witam szanownych piwowarów Namawiać mnie nie trzeba na piwny depozyt. Już od początku przyszłego tygodnia będzie do Waszej dyspozycji, oczywiście stworzę też wtedy stosowny temat na forum. Także zapraszamy do dzielenia się swoimi piwami. W jaki sposób /jaką techniką/ jest zrobiona ta ściana z schematem gatunków? Kołka zostały wydrukowane oraz naklejone na koła wycięte z płyty pilśniowej, po czym naklejone na ścianę, linie łączące są namalowane na ścianie. Edytowane 23 Października 2014 przez feelon zamyślony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feelon Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Witam. Piwny depozyt startuje od najbliższego poniedziałku http://www.piwo.org/topic/15538-piwny-depozyt-bydgoszcz-homebrewpl-ul-poznanska-21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WujekStaszek Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Skoro szefostwo samo nie chce się pochwalić, to może chociaż zadowolony klient pomoże. Sklep się powoli rozwija, strona internetowa już w pełni działa, depozyt się zapełnia, oby do przodu, trzymam kciuki! cavemann 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 W zestawach oferowanych przez sklep nie ma szczegółowych danych, chodzi mi o ilości użytych składników. Wiadomo tylko co jest w zestawie, a już ile jest słodów czy chmieli, to tajemnica. To duża wada. Zanim zdecyduję się na zakupy, zawsze sprawdzam jak zestaw jest skomponowany, dla mnie to kluczowa informacja przy wyborze sklepu. Każdy ze sklepów ma własne pomysły na ten sam styl, nie każdy mi odpowiada, przeważnie kieruję się tą właśnie informacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Także zapraszamy do dzielenia się swoimi piwami. Nie ma odpowiedzi ze strony właścicieli sklepu, więc ponawiam- Brak ilości składników jest wadą, mam nadzieję, że to się zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas-ss Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 W dalszym ciągu nie ma informacji o ilości poszczególnych surowców w zestawie ale kiedy napisałem maila z pytaniem o te dane odpowiedź dostałem w ciągu 15 minut także z mojej strony duży plus za kontakt z klientem cavemann 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 To podziel się swoją wiedzą, mają zamiar to zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas-ss Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Pisali że te informacje zostaną na pewno umieszczone. Od momentu kiedy pojawiły się zestawy surowców i tak jest progres bo na początku nie było w ogóle informacji co wchodzi w skład zestawu. Trzeba mieć nadzieję na zmianę albo pisać maile Pytałem też o ewentualne poszerzenie asortymentu jeśli chodzi o chmiele i drożdże to odpowiedzieli, że planują ale raczej po wakacjach bo jednak na wakacje domowe warzenie trochę przymiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekfilon Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Pisali że te informacje zostaną na pewno umieszczone. Od momentu kiedy pojawiły się zestawy surowców i tak jest progres bo na początku nie było w ogóle informacji co wchodzi w skład zestawu. Trzeba mieć nadzieję na zmianę albo pisać maile Pytałem też o ewentualne poszerzenie asortymentu jeśli chodzi o chmiele i drożdże to odpowiedzieli, że planują ale raczej po wakacjach bo jednak na wakacje domowe warzenie trochę przymiera. Ja jestem ciekawy jak klienci sklepu oceniają jakość surowców w zestawach i same zestawy. Chodzi mi o to, czy przepisy tych zestawów pozwalają na uwarzenie piwa rzeczywiście smakującego w tym stylu co trzeba (zgodnie z nazwą piwa), oraz czy są zadowolenie z jakości słodów i chmieli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristov2010 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Witam W odpowiedzi na pytanie "radekfilon" Przygode z warzeniem rozpoczalem w pazdzierniku zeszlego roku.Pierwsza swoja warke uwarzylem ze skladnikow zamowionych w internecie nastepnie dowiedzialem sie od kolegi z pracy o istnieniu sklepu w Bydgoszczy.Wiec nie omieszkalem odwiedzic stronke i zamowic surowce w miejscowym sklepie.Podczas pierwszej wizyty w sklepie moje osobiste odczucie bylo bardzo pozytywne mila obsluga,super zapakowane produkty no i delikatny klimacik.Jak juz wczesniej napisalem swoja przygode rozpoczalem niedawno wiec mialem troche pytan do tak doswiadczonego warzelnika jakim jest wlasciciel sklepu.Na wszystkie moje pytania otrzymywalem wyczerpujace odpowiedzi co bardzo mi pomoglo w warzeniu nastepnych warek.Ogolnie ze skladnikow zakupionych w sklepie uwarzylem 9 warek i jak narazie nie mialem problemow oraz nie moglem narzekac na jakosc zamowionego towaru.Nawet pokusilem sie zeby poczestowac wlasciciela sklepu warka uwarzona z zestawow surowcow zakupionych oczywiscie w miejscowym sklepie.Podobno smakowalo . Sorki za literowke ale niestety "ALT" odmowil posluszenstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekfilon Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Fajnie, że jest odzew, bo piwowarskie życie Bydgoszczy tętni, a na forum cisza. Podejrzewałem, że padną ciepłe słowa, bo właściciel robi bardzo dobre wrażenie i moje pierwsze doświadczenia też są bardzo dobre. Dla miejscowych finansowo rewelacja, bo można kupić nie dość, że w dobrej cenie, to bez kosztów transportu, nie mówiąc o sytuacjach awaryjnych, jak zapomnisz o kapslach, czy drożdżach. Najbardziej intryguje mnie zgodność receptur z zadeklarowanym stylem. Tak mnie naszło na to pytanie w związku z tym, że co oglądam stronę sklepu takiego czy innego sklepu w temacie zestawów to widzę inne receptury rzekomo tego samego piwa. Czasem mocno się różnią. To pewnie temat do innego działu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavemann Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Smutna wiadomość Dowiedziałem się ze sklep będzie się zamykał w najbliższym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raban19 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dnia 13.09.2017 o 16:59, cavemann napisał: Smutna wiadomość Dowiedziałem się ze sklep będzie się zamykał w najbliższym czasie I stacjonarny i internetowy ? Szkoda. Zaczynało to wyglądać obiecująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dokładnie mówiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breko Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 kurde, a chciałem zrobic zakupy Gdzieś w bydgoszczy idzie zakupic słody ze śrutowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristov2010 Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Witam Z informacji uzyskanych od właściciela sklepu reaktywacja nastąpi około 20.11.2017 w wersji internetowej.Podobno rusza z poszerzoną ofertą.Sam jestem ciekaw.Narazie trzeba się ratować z zakupami u innych dostawców a szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masław Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 kurde, a chciałem zrobic zakupy Gdzieś w bydgoszczy idzie zakupic słody ze śrutowaniem?Odezwij się na priva - podrzucę namiary.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi