cen16 Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Tydzień temu kupiłem nowiutki areometr stąd: http://www.alepiwo.p...cukromierz.html Dzisiaj tak z nudów i ciekawość młodego piwowara chciałem sobie sprawdzić ile ma moje pierwsze gotowe piwo leżakowane ponad miesiąc. Piwo miałem w szklance w temperaturze pokojowej (20°C) areometr też więc przelałem do menzurki z areometrem trochę się spieniło więc chwile poczekałem aż opadnie piana nagle usłyszałem "pyk" i areometr powoli się zanurzył. Po wyciągnięciu go zauważyłem piwo w środku i pęknięcie na samym spadzie spławika. Zdarzyło się wam coś takiego? Co spowodowało pęknięcie? Przypuszczam ze nie mogę tego reklamować. (I równowartość dobrego piwa psu w du.. buty) Edytowane 30 Października 2014 przez cen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 mi się tak stało ze spławikiem jak spróbowałem użyć go w brzeczce przedniej 70 stopni najdziwniejsze, ze jakiś stary dziad no-name próbowałem nawet we wrzącej brzeczce i działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Przyzwyczajcie się, że spławiki kupuje się co chwilę nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy_beer Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Niestety biowin jest słaby. Spławika jeszcze nie uszkodziłem, ale menzurka niszczy się notorycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Ja za to mam 3 menzurki i jeden spławik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_j Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 mój cukromierz z biowinu pękł po dotknięciu palcem, kolejny cukromierz z biowinu źle pokazuje. Omijam teraz biowin szerokim łukiem również przez inne ich produkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Ja mam 2 spławiki i kilka innych rzeczy z biowinu i nie narzekam na ich jakość (na forum). Oczywiście mając na względzie że za równowartość 10 zł dostanie się towar tylko tyle warty, a nie np. 50 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 ja nie narzekam, gorąca woda mu po prostu nie służy, za to ten stary dziad ma już z 10lat, nawet spadł mi na ziemię i nic mu nie jest :O oszukuje o 0,5blg ale to mu jestem w stanie wybaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HerrOs Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Ja swój pierwszy aerometr też miałem z biowinu no i niestety też mi pękł i to przy kalibracji wodą. Teraz mam jakiś inny, tylko nie pamiętam skąd i za ile no i wytrzymuje sporo więcej a i na wodzie pokazuje 1,000sg. Jego wadą jest, że nie ma niestety bezpośrednio naniesionej skali dla Blg. Muszę kiedyś skołować jeszcze jakiś inny żeby sprawdzić czy nie przekłamuje dla innych gęstości. W każdym razie dla mnie biowin jest be, ichniejsza rurka do obciągu piwa/wina także. cen16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1856 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 za uwarzyłem I ja zauważyłem, że kolegę bardzo wciągnęło to warzenie. cen16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek80 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Ja za to mam 3 menzurki i jeden spławik A ja..dwa spławiki i zero menzurek. Wychodzi jedna rozbita na około 10 warek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HerrOs Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Ja mam jeszcze menzurkę z tego aerometru z biowinu, mi się wydaje w miarę solidna. Oczywiście, do czasu aż nie upuszczę. Za to wiadra z biowinu są ok, ze skalą i masą innych pierdół nadrukowaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cen16 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Ale nie wydaje się wam to dziwne ze przy normalnym użytkowaniu sprzętu zgodnie z zaleceniami producenta (jaki by on nie był) tak po prostu sobie pęka? To jest tak jak byście kupili nowy tani telefon pisali sms i nagle "pyk" i ekran pękł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi