profik Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) Czesc wszystkim! Z zamilowania barista moj swiat kreci sie naokolo ziarenk kawy. Pracuje jako barista i w sumie w tej dziedzinie mocno sie rozwijam ale ostatnio doszlo jeszcze piwo. Na koncie mam 5 warzen z zacieraniem a w przyszlosci chcialbym polaczyc moja dobra strone tj kawe wlasnie z piwem. zobaczymy co z tego wyjdzie gdyby ktos byl chetn na wspolne warzenie coffee stauta chetnie pomoge przynajmniej w wiedzy dot kawy okolice wieliczki, pracuje w Krakowie ahoj Edytowane 19 Listopada 2014 przez elroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solid Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Witam. Przyda się barista tu na forum, bo temat Coffee Stoutów nadal nie został jednogłośnie rozstrzygnięty i nadal nie wiadomo, kiedy najlepiej dodać kawę do piwa. Może przyczynisz się do jakiegoś ciekawego odkrycia. Udanych warek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitupitu Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) Witaj na forum Ps "miasto krolow" to chyba gdzieś daleko od Polski bo nawet czytać ciężko to co napisałeś. Popsuła Ci się klawiatura? Edytowane 19 Listopada 2014 przez fidoangel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Cześć, witam na forum. ps: Używaj proszę polskich liter. Tytuł Ci poprawiłem, bo razi jak diabli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Przepraszam za pisownie, duze palce, maly ekran telefonu... Musze znalezc wiecej czasu to bede sie udzielal z kompa. Co do kawy to powiem krotko: kawa jest jak chmiel, z kazdego regionu swiata uderza inny aromat Ps. Uzywac kawy tylko dla goryczki to jak chmielic dla uzyskania goryczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 A jak jej użyć żeby mieć jak najwięcej aromatu w piwie? Wsypać na sam koniec gotowania (wtedy fermentacja wydmucha aromat), wsypać na cichą (same zmielone ziarna, czy w jakiś sposób zaparzaną)? A może jakiś inny sposób? A może całe ziarna wrzucić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srebrny Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam krajana i powodzenia w warzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się