Szpetny Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Witam! Koleżanka moja przywlekła mi kilka szkieł z domu. I poza kilkoma zwykłymi (np. gładka szklanka z Żywca i Tatry Mocne), kilkoma ciekawymi (np. stara szklanka z Leżajska i z świętej pamięci browaru w Łańcucie) oraz jeden kufel, co mnie niesamowicie zainteresował. Otóż kufel ten jest z niezbyt grubego szkła, delikatnie zwęża się ku górze. Na samym dole znajduje się spore rozszerzenie (obecne zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz szkła), a samo dno jest grube i mniejsze. Ucho w kształcie połowy trapezu, zwężające się ku górze. Z przodu grafika wytrawiona w szkle. Jest to duży statek widoczny od dziobu,wpisany w elipsę. Pierwsze skojarzenie-Titanic. Z przodu tegoż statku jest profil żaglowca. Zdjęcia: . Jeżeli ktoś wie, co to za kufel i co za browar go wypuścił to proszę o informację. Moje pierwsze skojarzenie to browar Heweliusz, ale nie mogę znaleźć nic, na temat kufli jakie wypuszczał. Może nie wiem gdzie szukać. Dziękuję za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Jakbyś wsadził białą kartkę do środka to może coś udałoby się dostrzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Czy pijąc z tego kufla smakuje piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Na zdjęciu nic nie widać, ale moim pierwszym skojarzeniem po przeczytaniu opisu jest szkło od piwa Kaper: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpetny Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 A i oto zdjęcia z kartką w środku. Nie wiem czy wygląda lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Bosman ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 W takich sytuacjach chyba lepiej pytać na browar.biz - zobacz, może tam będzie łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi