tolo Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Cześć, Sprawa jest mało odkrywcza, ale się z Wami podzielę opinią. Kupiłem sobie zestaw 2 opryskiwaczy Kwazar Mercury Pro+ (http://www.kwazar.co...-super-pro.html), wersję 1l planuję używać ze Star San HB, wersję 0,5l do nadwęglanu sodu do sterylizacji butelek przed butelkowaniem. Fakt, że zamiast zamówionych wersji nie-360 otrzymałem obydwie w wersji 360 trochę mnie martwi pod kątem StarSanu, ale że to wysyłkowo to już po przysłowiowych "ptokach". Zgodnie z tym czego się spodziewałem końcówka spryskiwaczy wchodzi w butelki i da się tak wyregulować że robi piękną mgiełkę. Cenowo jest to o wiele korzystniejsze od popularnego sterylizatora, ale nie wiem jak on działa, zakładam że podobnie. Działa tak, że pryska przy naciśnięciu i odpuszczaniu. Wersja 360 ma mosiężny obciążnik i gumowy wężyk w przeciwieństwie do plastikowego bez obciążnika w wersji nie-360 i może go szybko coś trafić przy StarSanie, który ma mocno kwaśny odczyn. Nadwęglan sodu raczej nie powinien zaszkodzić. Zobaczymy. Zdrówka Tomek Edytowane 12 Stycznia 2015 przez tml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Fakt, że zamiast zamówionych wersji nie-360 otrzymałem obydwie w wersji 360 trochę mnie martwi pod kątem StarSanu, ale że to wysyłkowo to już po przysłowiowych "ptokach". Jeśli dostałeś coś innego niż zamówiłeś, to składasz reklamację i muszą ci to wymienić bez dodatkowych kosztów po twojej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 U mnie ten obciążnik zanurzony w starsanie cały zaśniedział więc od razu go usuń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolo Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Dzięki za cynk! A jak się miewa sama rurka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Rurce się nic nie dzieje, ja go używam do ClO2 i daje radę obciążnik niszczeje jak nie jest płukany pojemnik i zostawia się w nim ClO2/starsan. Ogólnie mam od jakiegoś roku ten model do tej pory nic się nie dzieje. Wcześniej przerobiłem z 15 atomizerów od najtańszych po trochę droższe i żaden nie wytrzymał dłużej niż 2 miesiące, ClO2 rozwalało w nich plastiki. Ja też mogę polecić tego Kwazara Mercury Już paru osobom poleciłem go i też nie narzekały, a trzeba wspomagać rodzimy interes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
growys Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Mercury do StarSan'a się nie nadaje (niskie pH) - właśnie rozebrałem po kilku miesiącach pompkę i uszczelnienie szlak trafił, jednak trzeba kwazara Venus Acid do tak kwaśnych substancji, info dla kupujących. Miałem w nim cały czas 1,5-2ml na 500ml destylatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) ja używam kwazara pomarańczowego 0,5L. kocówkę mosiężną od razu wywaliłem bo spodziewałem co to będzie. rozrobiony starsan stoi w nim non stop już prawie 2 lata i nic się z nim nie dzieje. spryskuje jak nowy, nigdzie nie przecieka. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez nike21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
growys Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Tez mi nie przecieka tylko nie spryskuje, mam pomarańczowy, w castoramie kupiłem no i wytrzymał zaledwie pół roku, w pompce pewien uszczelniacz skruszył się na piach, trafiłem na felerną sztukę jak widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eltomek Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Mercury do StarSan'a się nie nadaje (niskie pH) - właśnie rozebrałem po kilku miesiącach pompkę i uszczelnienie szlak trafił, jednak trzeba kwazara Venus Acid do tak kwaśnych substancji, info dla kupujących. Miałem w nim cały czas 1,5-2ml na 500ml destylatu. Udało Ci się pompkę rozebrać niedestrukcyjnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonisko Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Tez mam pytanie: używał ktoś atomtizera po despreju do 3% roztworu SS - da rade czy roztwór załatwi "pompkę"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Tez mam pytanie: używał ktoś atomtizera po despreju do 3% roztworu SS - da rade czy roztwór załatwi "pompkę"?Używam, ale dopiero od miesiąca i nic jeszcze mi nie załatwiło. Przerobiłem tym spryskiwaczem jakieś 2 litry SS, więc niewiele. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eltomek Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Mercury do StarSan'a się nie nadaje (niskie pH) - właśnie rozebrałem po kilku miesiącach pompkę i uszczelnienie szlak trafił, jednak trzeba kwazara Venus Acid do tak kwaśnych substancji, info dla kupujących. Miałem w nim cały czas 1,5-2ml na 500ml destylatu. Kupiłem http://www.kwazar.com.pl/2670,nix-hd-acid-line.htmlwygląda uczciwie, na razie nie powiem jaka trwałość, ale skoro to produkt do stosowania z kwasami to nie spodziewam się problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi