czeki Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam Wczoraj otwarłem swojego weizenbocka do butelkowania i moim oczom ukazał sie dziwny nalot w miejscach gdzie byly resztki piany po burzliwej i tylko na bokach fermentatora a nie na piwie. Piwo poszło do butelek ale teraz sie zastanawiam co zrobić z gęstwa do kanału czy nie? WB-06 Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Coś nie mogę otworzyć tych fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Jak dla mnie gęstwa do kanału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelG Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 ewidentnie zakradła się infekcja...gęstwę wywal a piwko spróbuj bo może też się nie nadawać do spożycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Gęstwa ewidentnie w kanał , i uważałbym na nagazowanie w butelkach , infekcja raczej nie wydaje się mało szkodliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Dzieki za pomoc, piwko nie było złe wiec niech sie troche nagazuje i sie wypije. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelG Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 tylko uważaj na zbytnie nagazowanie żebyś nie miał granatów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Chce Ci się myć butelki na ten zajzajer? Ja bym wylał i zrobił sobie nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi