polter Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 To czym się martwisz Wiktor ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 ciągle słyszę że jestem pijak to jakoś zaczynam się przejmować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Wiktor, no nie wiem, ja jeszcze tych "głosów" nie słyszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 ciągle słyszę że jestem pijak to jakoś zaczynam się przejmować... Rozwiązanie w poście 1235. 1238 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Belgijskie coś zostanie cosiem, gęstość 19,6 czyli BSDA natomiast kolejny raz przy robieniu syropu nie mogę utrafić w kolor wyszło za jasne - w stylu dubla. Przy ciemnych belgijskich zostanę jednak przy metodzie Ignaca , bez wydziwów z pożywkami. Tylko roztopiony, przypalony cukier . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Oto obiecane statystyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Belgijskie coś zostanie cosiem, gęstość 19,6 czyli BSDA natomiast kolejny raz przy robieniu syropu nie mogę utrafić w kolor wyszło za jasne - w stylu dubla. Przy ciemnych belgijskich zostanę jednak przy metodzie Ignaca , bez wydziwów z pożywkami. Tylko roztopiony, przypalony cukier . Zastosuj kiedyś cukier muscovado, kolor będzie zdecydowanie ciemniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Oto obiecane statystyki Kurde, a miałem napisać, że 8hl, przepraszam że byłem tak "małej wiary" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Zastosuj kiedyś cukier muscovado, kolor będzie zdecydowanie ciemniejszy Zwykły przypalony polski daje radę, mam to opanowane Edytowane 8 Stycznia 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Mi ten smak muscovado bardzo odpowiada i dlatego nie zastępuję żadnym innym, ale wiadomo i zwykły przypalony się nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Cześć. Mówiłem ze Jozefik to ochlaptus Ja wypiłem że 10 l mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 niektórzy pewnie się zastanawiają że tyle wody przez rok nie wypiją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Cześć. Mówiłem ze Jozefik to ochlaptus Ja wypiłem że 10 l mniej niektórzy pewnie się zastanawiają że tyle wody przez rok nie wypiją Czepiacie się! Do roboty chodzi? - chodzi! Byle dziadostwa też nie pije! Wszystkie przyjemności chcą człowiekowi zabrać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zastanawia mnie ta końcówka. Próbki też wliczałeś wypite podczas warzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 A kto by zliczyłby próbki degustacyjne na imprezie masowej w Żywcu. To wynik konsumpcji piw o poj. 0,33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zazdroszczę figury, ja gdybym wypijał podobną ilość piwa to zostałoby mi tylko 1000 kcal z puli na całodzienne wyżywienie. Ech, dieta i pilnowanie wagi, jak jakaś kobita gadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zazdroszczę figury, ja gdybym wypijał podobną ilość piwa to zostałoby mi tylko 1000 kcal z puli na całodzienne wyżywienie. Ech, dieta i pilnowanie wagi, jak jakaś kobita gadam Tak dobrze to nie ma, kilka kilo przybyło, przez ten roczek Z innej beczki to myślę nad tą modernizacją zbiornika do wysładzania. W sumie ten transfer nie byłby taki upierdliwy gdy powiększę zbiornik do 100l, teraz jest z racji tego że mam zbiornik z kega 50l i jest za mały muszę dolewać, czekać na podgrzanie. Może jednak zamiast kolejnego taboretu transfer do zbiornika z grzałką 2000w która tylko będzie miała za zadanie podtrzymać temperaturę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Tripel 149 z 18.12.2011 zakegowany i zabutelkowany - blg końcowe 1,5 -> 9,3% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Zawsze Ci tak nisko odfermentowują ? Kolejna MASAKRA będzie Edytowane 11 Stycznia 2012 przez przemo70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Co do garnka do wysładzania, zastosował bym grzałki, na pewno wygodniej, na gaz możesz zawsze przejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zawsze Ci tak nisko odfermentowują ? Kolejna MASAKRA będzie Tylko wtedy kiedy codziennie przytulam sie do fermentatora i szepczę czułe słówka Grzałka i gar już zamówiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Tylko wtedy kiedy codziennie przytulam sie do fermentatora i szepczę czułe słówka Ściemniasz, mówiłeś że nie miałeś czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Ściemniasz, mówiłeś że nie miałeś czasu może Józefik w zastępstwie wysyłał Żonę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 może Józefik w zastępstwie wysyłał Żonę To żonę by lepiej przytulał, a tak, co? Normalny zboczeniec- fermentofil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Ja znam dwie wersje: optymistyczna - "Kto wcześnie wstaje, temu bozia daje", i mniej optymistyczna - "Kto wcześnie wstaje, ten długo nie pociągnie" Od wyboru, do koloru Jest i wersja trzecia "Kto rano wstaje, chodzi nie wyspany" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się