Stasiek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Jest i wersja trzecia "Kto rano wstaje, chodzi nie wyspany" Można i tak: Kto rano wstaje ten leje jak z cebra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Oj zaśmiecacie Krzyśkowi temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Oj zaśmiecacie Krzyśkowi temat... Spoko, mam spis treści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Drobna modernizacja w browarze. Kolejny garnek 100l czeka na wspawanie nypla i zamontowanie grzałki. Zająłem się też kolejna komorą fermentacyjną, tym razem robię "obudowę" do fermentatora stożkowego, czasu brak ale do soboty chciałbym mieć wszystko gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Dziwne koty w styczniu. Josefik nie upilnował Ten sierściuch na zdjęciu nr 3 i 4 jest najfajniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Ten z piątego wygląda na niezłego partyzanta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 ten ze shreka się przy nich chowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Dziwne koty w styczniu. Josefik nie upilnował Ten sierściuch na zdjęciu nr 3 i 4 jest najfajniejszy. Oj tam nie upilnował , koty są rasy syberyjskiej i rozmnożenie było planowe, przed sterylizacją. Choć były pewne pogłoski że KTOŚ się dobrał do kotki na imprezie inauguracyjnej w garażu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Jak to mówią szafa gra W niedziele szykuje się warzenie Na tapetę idzie biere de garde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 no no no Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Krzysiek skąd miałeś taki ładny stożek do fermentora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 jeśli chodzi o rolowanie to robota DYZBUDA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Jak już odgrzewamy temat tego stożka to mam "metalowy" problem. Kiedyś wspawałem do tego kega kapilarę, po jakimś czasie zaczął korodować spaw. Pomyślałem że spawacz dał zwykły stalowy drut i stad korozja. Ale wczoraj przy wycinaniu spawu /żeby wstawić nowy/ magnesem sprawdziłem spaw i faktycznie magnes przyciągał. No i wszystko byłoby normalne gdyby nie to że magnes przesunął się po kegu i dalej trzymał Sprawdziłem i wygląda to tak że magnes przyciąga na całej oszlifowanej powierzchni /pasek na środku kega/ natomiast tam gdzie powierzchnia została zaoksydowana /tak to się nazywa?/ z góry i z dołu kega magnes działa prawidłowo, czyli nie przyciąga. I o co tu chodzi, kto mi powie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Warka 151 belgijskie coś z 08.01.2012 przelana na cichą zeszło do 3 blg z 19,6 Do chmielenia na zimno dodano 200g tettnangera. Edytowane 21 Stycznia 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 warka 150 speciality ale z 07.01.2012 przelana na cichą, z 15,6 zeszło do 4blg Do chmielenia na zimno dodano 170g east kent i 30g palisade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 (edytowane) warka 152 biere de garde skład: pilzneński - 19kg abbey -1kg specjal b - 1kg bisquit - 1kg pszeniczny - 0.5kg płatki gryczane błysk. - 0,6 płatki jęczmienne - 0,4kg carabelge - 1kg Zacieranie zasyp - 66°C 69°C - 40 min. 72°C - 20 min. podgrzanie - 78°C chmielenie/dodatki palisade 6,7% - 50g - 75 min. northdown - 50g 60 min. hallertau spalt select - 50g 20 min cukier biały kryształ skarmelizowany na ciemno - 1kg - 15 min drożdże Wyeast 3725 Biere de Garde blg początkowe 18,5 Edytowane 22 Stycznia 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 To jednak przechodzisz na prąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Nie, ten keg do wysładzania ostał się jako jedyny na prądzie i po zmianie gara najprościej bez kombinacji było zrobić tak samo. W garze 100l jest tylko grzałka 2kw dla podtrzymania temp. Gaz jest cacy, rachunki za energię naprawdę sporo niższe, do prądu nie zamierzam wracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Gdyby komuś w okolicy był potrzebny keg to zapraszam. Keg posiada zamontowane 2 grzałki 1500w /w tym jedna nieczynna / oraz gustowną pokrywkę wykonaną z innego kega. W spawany jest również nypel 1/2". Grzałki ogólnie sa do wymiany, można również zdemontować, zaspawać niewielkie otwory i przejść na podgrzewanie gazowe. Wartość kega oceniam na 70zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Gdyby komuś w okolicy był potrzebny keg to zapraszam. Keg posiada zamontowane 2 grzałki 1500w /w tym jedna nieczynna / oraz gustowną pokrywkę wykonaną z innego kega. W spawany jest również nypel 1/2". Grzałki ogólnie sa do wymiany, można również zdemontować, zaspawać niewielkie otwory i przejść na podgrzewanie gazowe. Wartość kega oceniam na 70zł. Bym był zainteresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Bym był zainteresowany Rozumiem, że odbiór tak jak zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Nieeeee. Wlete osobiście chyba Tylko termin jakis ustalimy kiedy będziesz warzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Nieeeee. Wlete osobiście chyba Tylko termin jakis ustalimy kiedy będziesz warzył OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Jutro wieczorkiem profilaktycznie dla ochrony instalacji zrobimy "zimnego Bronka" . Mam nadzieje że większych szkód mróz nie poczynił, a temperatura będzie na tyle przyjazna umożliwi warzenie i jazdę na łyżwach bez większych odmrożeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 wiesz, jakbyś miał odpowiednio dużo fermentującego piwa w garażu to by się temperatura na dobrym poziomie utrzymywała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się