danbar Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Witam serdecznie, Planuję uwarzyć stout owsiany z dodatkiem wanilii - i tej wanilii dotyczy własnie moje pytanie. Postanowiłem moczyć trzy rozcięte i pocięte laski wanilii w niewelkiej ilości rumu (Havana Club) przez minimum trzy tygodnie ale mam wątpliwości kiedy to dodać do piwa. Czy na cichą? Jesli tak to na jak długo. A może przy rozlewie razem np. z syropem cukrowym. Mak ktoś jakieś doświadczenie w tej kwestii? Będę wdzięczny za wszelkie porady. Edytowane 11 Marca 2015 przez danbar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Witam przeglądnij te tematy: http://www.piwo.org/topic/1523-laska-wanilii/ http://www.piwo.org/topic/14888-ris-cicha-wanilia/ http://www.piwo.org/topic/10789-sweet-stout-waniliowy/ http://www.piwo.org/topic/1209-dodatki-do-fermencacji-cichej/ Tam jest wszystko napisane na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danbar Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Wielkie dzięki - biorę się do lektury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się