Kospi Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Sprawa jest banalnie prosta dodaj laktozy drozdze tego swinstwa nie rusza a piwko Nabierze slodyczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Raczej pełni. Na słodycz lepszy ksylitol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Najlepiej jakbyś nauczył je czytać i zapodał do wglądu ten temat.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefek Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 To od początku.Miała to być zmodyfikowana APAZasyp: - 4,0 kg Pale ale- 500 g carapils - 350 g monachijski - 200 g carahell - 500 g cukier Do brzeczki po za chmielem sypnąłem pożywki kombi(to był chyba właśnie ten błąd) Według programu powinno wyjść przy wydajności 70 % powinno wyjść 14,3 Blg a wyszło 14 więc nie jest źle. Fermentacja na drożdżach US 05 w 20 stopniach Celsiusza i nadal trwa. Korzystam a areometru. Przed chwilą spróbowałem i jest bardzo wodniste ale alkohol jest ukryty przez chmiel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Skoro fermentacja dalej trwa to jak i po co oceniasz smak piwa? Przecież on się diametralnie zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się