bimbelt Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 (edited) Kategorie konkursowe: - American Pale Ale - BJCP 10A - English Golden Ale - specyfikacja Termin: 20 czerwca 2015 Miejsce: Browar Witnica Regulamin konkursu Formularz zgłoszeniowy Organizator: - Zachodniopomorski OT PSPD, przy wsparciu Lubuskiego OT PSPD Sędziowie: - Marcin Stefaniak - sędzia PSPD, przewodniczący jury - Filip Mazur - sędzia PSPD - Maciej Piaszczyński - sędzia PSPD - Tomasz de Weyher - sędzia PSPD - Przemysław Odrobny - sędzia PSPD - Marek Kamiński - sędzia PSPD, Browar Kingpin - Jakub Socha - sędzia PSPD - Agnieszka Lipińska - sensoryk, Browar Bosman - Radosław Król - technolog, Browar Witnica Sponsorzy: - Browar Witnica - Browar Rzemieślniczy Pałac Łąkomin - Centrumpiwowarstwa.pl - Browar Birbant Nagrody: 1 miejce: - Grand Prix - uwarzenie piwa wg zwycięskiej receptury z Browarem Witnica lub - Nagroda specjalna - Pakiet "Piwny Smak" w Browarze Rzemieślniczym Pałacyk Łąkomin oraz - 25kg słodu pilzeńskiego od Browaru Witnica 2 miejsce: - Bon 100zł do wykorzystania w CentrumPiwowarstwa.pl - 15kg słodu od Browaru Witnica 3 miejsce: - Zestaw piw i szklanka od Browaru Birbant - 10kg słodów od Browaru Witnica Edited June 13, 2015 by bimbelt Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted April 8, 2015 Author Share Posted April 8, 2015 Dołączyłem opis stylu Golden Ale (patrz wyżej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
oju Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Jest już jakiś regulamin? ;-) Wiadomo co będzie główną nagrodą? :-DD Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 Regulamin i informację o głównych nagrodach opublikuję na dniach. Zapewniam, że warto wziąć udział Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted April 21, 2015 Author Share Posted April 21, 2015 (edited) Czas powoli zdradzać szczegóły: Browar Rzemieślniczy Pałacyk Łąkomin ufundował nagrodę: Pakiet "Piwny Smak" Pakiet zawiera:- 2 noclegi w pokoju dwuosobowym,- 2 śniadania,- 2 obiadokolacje połączone z degustacją piwa z naszego Browaru,- konsultację kosmetyczki,- kąpiel piwną w wannie z hydromasażem dla jednej osoby,- piwny masaż odprężający lub piwny masaż relaksujący dla jednej osoby,- dodatkowo: rabat 10% na wszystkie piwa w barze, rabat 10% na wszystkie pozostałe zabiegi. Browar Rzemieślniczy Pałacyk Łąkomin jest częścią centrum konferencyjno-wypoczynkowego położonego 15 km od Witnicy. Został otwarty w marcu tego roku, wybicie to zaledwie 0,9 hl:http://www.lakomin.pl/content/view/23/396/lang,polish/ Edited April 21, 2015 by bimbelt Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted April 21, 2015 Author Share Posted April 21, 2015 Do pierwszego postu dodałem regulamin konkursu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1therion Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Regulamin ma dołączony niepoprawny formularz zgłoszeniowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted April 21, 2015 Author Share Posted April 21, 2015 Regulamin ma dołączony niepoprawny formularz zgłoszeniowy Poprawione, tj. usunięte, bo będzie formularz elektroniczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryh Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Koszt zgłoszenia piwa do konkursu wynosi 20 zł za każdą kategorię. Członkowie PSPD mają prawo do zniżki płacąc odpowiednio 15zł. Coraz ciężej być konkursowiczem, zwłaszcza niezrzeszonym Link to comment Share on other sites More sharing options...
amap Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 No popatrz, a we wro tylko dychacza chcą..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Maryh to weź sobie zobacz, może opłaca Ci się płacić składkę członkowską pspd;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryh Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 bart3q, oczywiście że by się opłaciło ale nie mogę narażać pspd na takie straty Link to comment Share on other sites More sharing options...
amap Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 bart3q, oczywiście że by się opłaciło ale nie mogę narażać pspd na takie straty zapłacisz składkę to się wyrówna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 (edited) bart3q, oczywiście że by się opłaciło ale nie mogę narażać pspd na takie straty zapłacisz składkę to się wyrówna Oj, obawiam się że się nie wyrówna. Ja mam to samo. Wracając do tematu: w specyfikacji blonde ale jest: Goryczka:40 IBU Czy tam nie zabrakło czegoś przed tym 40? może np 30-40? Bo te 40IBU to się mi sporo wydaje na stosunkowo niski ekstrakt i wysokie odfermentowanie. Tym bardziej że w opisie jest też: Smak: Goryczka od średniej do średnio-wysokiej, Edited April 22, 2015 by Stasiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
sziszi Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Wracając do tematu: w specyfikiśacji blonde ale jest: Cytuj Goryczka:40 IBU Czy tam nie zabrakło czegoś przed tym 40? może np 30-40? Bo te 40IBU to się mi sporo wydaje na stosunkowo niski ekstrakt i wysokie odfermentowanie. Tym bardziej że w opisie jest też: Cytuj Smak: Goryczka od średniej do średnio-wysokiej, oczywiście, powinno być 25-40IBU, na pewno bimbelt za moment wrzuci poprawiony plik Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted April 28, 2015 Author Share Posted April 28, 2015 Przepraszam za zamieszanie, dopiero teraz zauważyłem dyskusję. Opis został poprawiony. Oczywiście powinno być 25-40 IBU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted May 5, 2015 Author Share Posted May 5, 2015 Pewnie dla wielu z was nie jest to niespodzianką, ale: Zdobywca Grand Prix, czyli autor najlepszego piwa w konkursie, będzie miał możliwość uwarzenia piwa wg własnej receptury wspólnie z Browarem Witnica. Piwo będzie miało premierę na Witinickich Piwowariach 2016. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryh Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Marcin, zeszłorocznego Wita Piotrek uwarzył? Jak poszło? Będzie degustacja w czerwcu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwl Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Niedługo będziemy warzyć Premiera na Lubuskich Piwowariach Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted May 8, 2015 Author Share Posted May 8, 2015 Browar Birbant ufundował dwa zestawy piw z firmowym szkłem dla pierwszych miejsc oraz szklanki dla drugich miejsc. Ptaszki ćwierkają, że ma być też specjalna nagroda od Birbantów, także śledźcie wątek uważnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Where'sWally Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Rozpocząłem niedawno przygodę z piwowarstwem domowym i mam pytanie rodem z piaskownicy Czy mogę wysłać jedno i to samo piwo na 2 różne konkursy? I czy poza stylem i nazwą, powinno się na kapslu, czy nietrwałej etykiecie napisać ekstrakt i alkohol, czy nie jest to konieczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted May 11, 2015 Author Share Posted May 11, 2015 Możesz wysłać piwo na dowolną ilość konkursów. Na kapslu najlepiej wpisać jakieś jednoznaczne oznaczenie i powtórzyć je na formularzu zgłoszeniowym. Chodzi o to by odbierający mógł odróżnić butelki, gdy wysyłasz więcej niż do jednej kategorii. Jeśli obstawiasz tylko jedną, to nie pisz nic na kapslu. Etykieta to zawsze robota dla osoby dokonującej recepcji piw, więc lepiej by jej nie było, a już kategorycznie zabronione jest trwałe przyklejanie etykiet. Jeśli już, to na gumce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 Dodałem skład komisji sędziowskiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AAdumz Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 A jak to jest z tym formularzem zgłoszeniowym? Będzie na tej nowej stronie pspd czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted May 19, 2015 Author Share Posted May 19, 2015 Formularz jest tutaj: http://nowa.pspd.org.pl/konkurs/ii-lubuski-konkurs-piw-domowych Niestety nie działa w tym momencie. Dam znać kiedy ruszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts