bimbelt Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Kategorie konkursowe: - American Pale Ale - BJCP 10A - English Golden Ale - specyfikacja Termin: 20 czerwca 2015 Miejsce: Browar Witnica Regulamin konkursu Formularz zgłoszeniowy Organizator: - Zachodniopomorski OT PSPD, przy wsparciu Lubuskiego OT PSPD Sędziowie: - Marcin Stefaniak - sędzia PSPD, przewodniczący jury - Filip Mazur - sędzia PSPD - Maciej Piaszczyński - sędzia PSPD - Tomasz de Weyher - sędzia PSPD - Przemysław Odrobny - sędzia PSPD - Marek Kamiński - sędzia PSPD, Browar Kingpin - Jakub Socha - sędzia PSPD - Agnieszka Lipińska - sensoryk, Browar Bosman - Radosław Król - technolog, Browar Witnica Sponsorzy: - Browar Witnica - Browar Rzemieślniczy Pałac Łąkomin - Centrumpiwowarstwa.pl - Browar Birbant Nagrody: 1 miejce: - Grand Prix - uwarzenie piwa wg zwycięskiej receptury z Browarem Witnica lub - Nagroda specjalna - Pakiet "Piwny Smak" w Browarze Rzemieślniczym Pałacyk Łąkomin oraz - 25kg słodu pilzeńskiego od Browaru Witnica 2 miejsce: - Bon 100zł do wykorzystania w CentrumPiwowarstwa.pl - 15kg słodu od Browaru Witnica 3 miejsce: - Zestaw piw i szklanka od Browaru Birbant - 10kg słodów od Browaru Witnica Edytowane 13 Czerwca 2015 przez bimbelt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Dołączyłem opis stylu Golden Ale (patrz wyżej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oju Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jest już jakiś regulamin? ;-) Wiadomo co będzie główną nagrodą? :-DD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Regulamin i informację o głównych nagrodach opublikuję na dniach. Zapewniam, że warto wziąć udział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Czas powoli zdradzać szczegóły: Browar Rzemieślniczy Pałacyk Łąkomin ufundował nagrodę: Pakiet "Piwny Smak" Pakiet zawiera:- 2 noclegi w pokoju dwuosobowym,- 2 śniadania,- 2 obiadokolacje połączone z degustacją piwa z naszego Browaru,- konsultację kosmetyczki,- kąpiel piwną w wannie z hydromasażem dla jednej osoby,- piwny masaż odprężający lub piwny masaż relaksujący dla jednej osoby,- dodatkowo: rabat 10% na wszystkie piwa w barze, rabat 10% na wszystkie pozostałe zabiegi. Browar Rzemieślniczy Pałacyk Łąkomin jest częścią centrum konferencyjno-wypoczynkowego położonego 15 km od Witnicy. Został otwarty w marcu tego roku, wybicie to zaledwie 0,9 hl:http://www.lakomin.pl/content/view/23/396/lang,polish/ Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez bimbelt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Do pierwszego postu dodałem regulamin konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1therion Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Regulamin ma dołączony niepoprawny formularz zgłoszeniowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Regulamin ma dołączony niepoprawny formularz zgłoszeniowy Poprawione, tj. usunięte, bo będzie formularz elektroniczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Koszt zgłoszenia piwa do konkursu wynosi 20 zł za każdą kategorię. Członkowie PSPD mają prawo do zniżki płacąc odpowiednio 15zł. Coraz ciężej być konkursowiczem, zwłaszcza niezrzeszonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 No popatrz, a we wro tylko dychacza chcą..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Maryh to weź sobie zobacz, może opłaca Ci się płacić składkę członkowską pspd;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 bart3q, oczywiście że by się opłaciło ale nie mogę narażać pspd na takie straty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 bart3q, oczywiście że by się opłaciło ale nie mogę narażać pspd na takie straty zapłacisz składkę to się wyrówna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) bart3q, oczywiście że by się opłaciło ale nie mogę narażać pspd na takie straty zapłacisz składkę to się wyrówna Oj, obawiam się że się nie wyrówna. Ja mam to samo. Wracając do tematu: w specyfikacji blonde ale jest: Goryczka:40 IBU Czy tam nie zabrakło czegoś przed tym 40? może np 30-40? Bo te 40IBU to się mi sporo wydaje na stosunkowo niski ekstrakt i wysokie odfermentowanie. Tym bardziej że w opisie jest też: Smak: Goryczka od średniej do średnio-wysokiej, Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Wracając do tematu: w specyfikiśacji blonde ale jest: Cytuj Goryczka:40 IBU Czy tam nie zabrakło czegoś przed tym 40? może np 30-40? Bo te 40IBU to się mi sporo wydaje na stosunkowo niski ekstrakt i wysokie odfermentowanie. Tym bardziej że w opisie jest też: Cytuj Smak: Goryczka od średniej do średnio-wysokiej, oczywiście, powinno być 25-40IBU, na pewno bimbelt za moment wrzuci poprawiony plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Przepraszam za zamieszanie, dopiero teraz zauważyłem dyskusję. Opis został poprawiony. Oczywiście powinno być 25-40 IBU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Pewnie dla wielu z was nie jest to niespodzianką, ale: Zdobywca Grand Prix, czyli autor najlepszego piwa w konkursie, będzie miał możliwość uwarzenia piwa wg własnej receptury wspólnie z Browarem Witnica. Piwo będzie miało premierę na Witinickich Piwowariach 2016. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Marcin, zeszłorocznego Wita Piotrek uwarzył? Jak poszło? Będzie degustacja w czerwcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwl Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Niedługo będziemy warzyć Premiera na Lubuskich Piwowariach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Browar Birbant ufundował dwa zestawy piw z firmowym szkłem dla pierwszych miejsc oraz szklanki dla drugich miejsc. Ptaszki ćwierkają, że ma być też specjalna nagroda od Birbantów, także śledźcie wątek uważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Where'sWally Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Rozpocząłem niedawno przygodę z piwowarstwem domowym i mam pytanie rodem z piaskownicy Czy mogę wysłać jedno i to samo piwo na 2 różne konkursy? I czy poza stylem i nazwą, powinno się na kapslu, czy nietrwałej etykiecie napisać ekstrakt i alkohol, czy nie jest to konieczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Możesz wysłać piwo na dowolną ilość konkursów. Na kapslu najlepiej wpisać jakieś jednoznaczne oznaczenie i powtórzyć je na formularzu zgłoszeniowym. Chodzi o to by odbierający mógł odróżnić butelki, gdy wysyłasz więcej niż do jednej kategorii. Jeśli obstawiasz tylko jedną, to nie pisz nic na kapslu. Etykieta to zawsze robota dla osoby dokonującej recepcji piw, więc lepiej by jej nie było, a już kategorycznie zabronione jest trwałe przyklejanie etykiet. Jeśli już, to na gumce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Dodałem skład komisji sędziowskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAdumz Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 A jak to jest z tym formularzem zgłoszeniowym? Będzie na tej nowej stronie pspd czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Formularz jest tutaj: http://nowa.pspd.org.pl/konkurs/ii-lubuski-konkurs-piw-domowych Niestety nie działa w tym momencie. Dam znać kiedy ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się